Polar S-610
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mój S-610 znowu ma humory.
Ci±gle siê zawiesza na jakiej¶ niskiej warto¶ci, np. 43 ud/min, albo pokazuje 00!! Wczoraj popsu³o mi to ca³y trening.
Nie pomaga poprawianie nadajnika. Gumkê skróci³am do tego stopnia, ¿e po bieganiu mam odci¶niêty czerwony ¶lad na skórze.
Czy ma kto¶ pomys³ jak zmusiæ to urz±dzenie do wspó³pracy?
Ci±gle siê zawiesza na jakiej¶ niskiej warto¶ci, np. 43 ud/min, albo pokazuje 00!! Wczoraj popsu³o mi to ca³y trening.
Nie pomaga poprawianie nadajnika. Gumkê skróci³am do tego stopnia, ¿e po bieganiu mam odci¶niêty czerwony ¶lad na skórze.
Czy ma kto¶ pomys³ jak zmusiæ to urz±dzenie do wspó³pracy?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To chyba wbrew polityce Polara, ale wydaje mi sie, ze można używać innych nadajników - tańszych. Jak ostatnio biegliśmy z Grubciem to chyba mogłem odczytywać jego Sigmę.
- Mariusz
- Zaprawiony W Bojach
Niestety nie da się wymienić samej baterii w nadajniku Polara.Trzeba kupić nowy nadajnik.Koszt chyba 150 zł.Oczywiście wszystko załatwisz u Ryszarda.
- gato
- Zaprawiony W Bojach
joycat!
Mój S-510 też czasem ma takie humory jak opisałaś. Pomaga mycie nadajnika wodą z mydłem po każdym treningu. Ciekawe, że świruje tylko podczas biegania. Jazda na rowerze go nie rusza. Aha, po każdym myciu trzeba dokładnie wytrzeć nadajnik, to podobno przedłuża żywotność baterii.
Mój S-510 też czasem ma takie humory jak opisałaś. Pomaga mycie nadajnika wodą z mydłem po każdym treningu. Ciekawe, że świruje tylko podczas biegania. Jazda na rowerze go nie rusza. Aha, po każdym myciu trzeba dokładnie wytrzeć nadajnik, to podobno przedłuża żywotność baterii.
gato
No confundas dos tazas de te con dos tetazas!
No confundas dos tazas de te con dos tetazas!
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie próbowa³am, ale zrobiê to.
Je¿eli chodzi o czas pracy nadajnika, to póki co nie przekroczy³ on 300 h, wiêc wyczerpanie baterii to chyba nie jest przyczyna tych fochów.
Ale: zgra³am ostatnio wszystkie dane do komputera, bo pamiêæ w polarze by³a ju¿ trochê zapchana, i urz±dzenie nagle ozdrowia³o [no - w poniedzia³ek pokaza³o mi przez moment warto¶æ 234 ud/min, ale to by³o na jakiej¶ górce w Kampinosie, wiêc mo¿e to moje serce wariuje, a nie polar].
Je¿eli chodzi o czas pracy nadajnika, to póki co nie przekroczy³ on 300 h, wiêc wyczerpanie baterii to chyba nie jest przyczyna tych fochów.
Ale: zgra³am ostatnio wszystkie dane do komputera, bo pamiêæ w polarze by³a ju¿ trochê zapchana, i urz±dzenie nagle ozdrowia³o [no - w poniedzia³ek pokaza³o mi przez moment warto¶æ 234 ud/min, ale to by³o na jakiej¶ górce w Kampinosie, wiêc mo¿e to moje serce wariuje, a nie polar].
- jozefa25
- Wyga
Muszę się dowiedzieć od Was jak to jest, czy S610 ma możliwość kontaktowania się z innym portem IRda ale bez interfejsu.
Mam Notebook'a z IRdą i mam możliwość zakupienia S610 (wersja S610 ale nie S610i) bez interfejsu IRda czy to będzie działać.
Mam Notebook'a z IRdą i mam możliwość zakupienia S610 (wersja S610 ale nie S610i) bez interfejsu IRda czy to będzie działać.
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
S-seria "i" komunikuje się tylko z wbudowanymi portami podczerwieni np. w laptopach. Niestety zewnętrzne porty podczerwieni łaczone przez USB nie widzą Polara. Tego problemu firma Polar nie będzie rozwiązywać bo ma własny IR interfejs.
R.
R.
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Trenuję z monitorem s610i.Przy oznaczaniu stref HR w programiePPP SW4 pojawia się parametr bieżący współczynnik obciążenia(exertion factor).Jakie znaczenie ma on podczas analizy danych wprowadzonych z monitora do PC?
Może ktoś z forumowiczów rozszyfrował skrót "%HR reserve"?
(Edited by Kenji at 9:56 am on Oct. 20, 2003)
Może ktoś z forumowiczów rozszyfrował skrót "%HR reserve"?
(Edited by Kenji at 9:56 am on Oct. 20, 2003)
T.