Wzmacnianianie achillesa i bieganie na śródstopiu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zjawiłem się. Gratulacje. W sumie to brzmisz trochę, jakby to była jakaś innowacyjna alternatywa rodem z Perfekcyjnej Pani Domu radzącej np., żeby przed umyciem przypalonej brytfanny natrzeć ją na noc kremem Nivea ;) A Ty po prostu (tylko i aż) zacząłeś, jak rozumiem, biegać jak Pan Bóg przykazał, hmmm? :) I Twoje ciałko się odwdzięcza poczuciem "ale fajnie" ;)
PKO
devilwizard
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie inaczej:)
27 lat niszczyłem miliony lat ewolucji, teraz to zrozumiałem i jest bosko:)
A piszę bo widzę że wielu mam taki problem jak ja hehe.
Awatar użytkownika
rusolis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cava pisze: Byłam w najgorszym momencie (w styczniu) u rehabilitantek w RehaSporcie, mówiły mi, ze najlepsze na leczenie i hartowanie ścięgien Achillesa jest wchodzenie pod górkę.
Ale tak troche olałam, ciężko sie na codzień zmobilizować, znaleźć czas i górkę.

Ale to działa. Biegam w butach z dropem około 4 mm. Zrobiłam tu koło 40 km w 4 biegach (dla mnie to duzo w takim czasie- 6 dni)+ duzo włażenia pod górki.

Tak że achillesowcom polecam.
Duzo maszerowac w jak najbardziej elastycznych butach i jak najbardziej pod górę. To działa. :-)
Potwierdzam, u mnie nawet ostre bieganie po górach potrafi wyleczyć bolącego achillesa po biegach po płaskim. Do tego stopnia, że biegam na śródstopiu już tylko po górach, a na płaskim przestawiam sie na piętę :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ