Przeglądnij propozycje zamieszczone w linkumarius-p pisze:Klanger pisze: nie mam doświadczenia z minimalami więc nie wiem ,
na pewno muszę przymierzyć ale nie chcę radykalnie zmniejszyć wysokości pod piętą
Nie biore pod uwagę zakupu z zagranicy .
Pozdrawiam
http://www.runblogger.com/2012/09/recom ... style.html
Jak jakiś model tobie wpadnie w oko, napisz, pewnie ktoś będzie miał do powiedzenia nieco na ich temat. Altra nie jest dostępna w PL, ale moim zdaniem niewiele się traci przy zakupie w USA (głównie czas, by poczytać na forach, jak wypadają rozmiary butów w rzeczywistości).
Moim zdaniem bieganie naturalne/minimalizm zaczyna się tam, gdzie pięta i palce są na tym samym poziomie w butach, a palce mają dość miejsca by prawidłowo działać. Ale to jest moje zdanie, i nie chcę zaczynać wymiany poglądów na temat co jest, a co nie jest minimalem, i czy/jaka przyszłość jest dla tego typu obuwia (@zoltar

Jeżeli temat jest nowy dla ciebie, zachęcam do wyjazdu do lasu, parku zdjęcia butów i pochodzenia sobie trochę boso, bez butów. Może przebiegnij się kawałek (marszobieg), ale nie za daleko. Unikaj piachu. Zdecydowanie na początek lepszy będzie gładki asfalt, beton, kostka brukowa czy twarda bita droga, niż piaszczysty dukt czy trawa. Dobrym rozwiązaniem jest również pobieganie sobie boso na stadionie, tartanie. Tylko uważaj na stopy, żebyś sobie pęcherzy nie zrobił. Staraj się unikać lądowania na pięcie - nic nie powinno boleć, a już na pewno nie pięty.
Kiedyś GoSport miał NB Minimus na stanie, zazwyczaj na fajnych jesiennych promocjach (400->200).bartosz_ pisze:Czy wiecie gdzie można w Warszawie przymierzyć NB MR00GB Minimus Road? Ewentualnie jakiś model pochodny.