Chcę zacząć biegać

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
chcę biegać
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chcę zacząć biegać czy wiecie może o jakichkolwiek kursach czy też warsztatach biegowych (braliście udział) gdzie przedstawią mi jak do tego się przygotować, aby nie popełniać błędów, ponieważ w Internecie spotkałem się z wieloma sprzecznymi informacjami:ech:
PKO
krakow2000
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Poczytaj tutaj na forum poradnik np TUTAJ i jest to bdb poradnik. Dodatkowo poczytaj wątki różne tutaj o bieganiu. Nie będą ci żadne warsztaty potrzebne. Sam zacząłem biegać z informacjami z tego forum i jest GITARA...
mwozniak00
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:32

Nieprzeczytany post

Chcesz zacząć biegać? To po prostu ubierz buty,koszulkę i spodenki. Po tym wyjdź z domu i zacznij biec wolnym tempem. Ot filozofia na początek. Po kilku takich wybiegach zacznij czytać o technice. Po prostu zacznij od praktyki bo nie wiadomo czy ci się spodoba. Jedynie zrób się rozgrzewkę z 10min a nic złego co się nie stanie.
krakow2000
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak weźmiesz interwały tak jak w poradniku możesz spokojnie bez rozgrzewki zacząć a w trakcie marszu robić rozciąganie, wymachy itp. ... ja tak robię i żadnych problemów... na początku przez 2-3 treningi trochu bolały mięśnie ale potem już nie :)
rufuz

Nieprzeczytany post

A wydawało mi sie, ze bieganie to najprostsza forma ruchu.
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@Rufuz - kiedyś taką była (jedną z dwóch, drugą najprostszą było chodzenie). Teraz już nie.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

chcę biegać pisze:w Internecie spotkałem się z wieloma sprzecznymi informacjami:ech:
Wnioski nasuwają się same - chcesz biegać, ale przez internet nie możesz! A więc proponuję go odłączyć i ruszać na dwór!
leonbartek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

a co powiecie otym żeby dzień biegać dzień marsz i tak na zmianę?
Nie myli się tylko ten, kto nic nie robi...
leonbartek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

leonbartek pisze:a co powiecie otym żeby dzień biegać dzień marsz i tak na zmianę?
okazało się że idealnie sie nadaje :hejhej:
leonbartek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

krakow2000 pisze:Poczytaj tutaj na forum poradnik np TUTAJ i jest to bdb poradnik. Dodatkowo poczytaj wątki różne tutaj o bieganiu. Nie będą ci żadne warsztaty potrzebne. Sam zacząłem biegać z informacjami z tego forum i jest GITARA...
Warto tego spróbować
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ