Test tanich butów biegowych

Awatar użytkownika
yagoolar
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52:18

Nieprzeczytany post

PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki za link.

każdy powinien ten test przeczytać - to najgorszy test butów jaki w życiu widziałem. masakra.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście ciekawa rzecz taki test. Oczywiście poniekąd zgadzam się z Qbą, że test jest mało miarodajny... ale tak to już jest z testowaniem czegoś takiego jak buty biegowe. Wszystko jest obciążone subiektywną oceną biegacza, jego nawykami przyzwyczajeniami. Jeśli teraz tester przyznaje np. że wcześniej biegał w butach do siatkówki... no to o czym ma być niby taki "test".
Z drugiej strony jest to ciekawy przyczynek do tego, czy w ogóle testowanie butów ma sens, a jeśli tak, to jak uczynić test obiektywnym. Np. dla Qby prawdopodobnie wszystkie buty z amortyzacją większą niż np. 15 mm (NB MT10) pod piętą to będzie już za duża, a z drugiej strony są np. wyczynowcy, którzy pytanie o tzw. buty minimalistyczne zbywają albo machnięciem ręki albo ironicznym uśmieszkiem (trzeba jednak pamiętać z jakimi oni prędkościami biegają na treningach... to nie jest "truchtanie" w tempie 5 min/km). Moim zdaniem tester powinien na początku testu powiedzieć kim jest, jakie są jego preferencje i w czym biega na co dzień. I w tym sensie np. test Crivit Sports 2D-PRO właściwie spełnia ten warunek :bum:
test Civit Sports pisze:Biegam po twardych, asfaltowych/chodnikowych nawierzchniach i odczuwałem każde zetknięcie pięty z podłożem. (...) Być może oceniam zbyt surowo, bo wcześniej biegałem w dobrych butach do siatkówki, w których amortyzacja jest wyjątkowo skuteczna.
Nie jest to zbyt wiele, ale wystarczy aby się zorientować w kompetencjach i aktualnych preferencjach testera. :hahaha:

Reasumując, w mojej ocenie test Civit Sport nie ustępują więc obiektywizmowi np. testów publikowanych na bieganie.pl przez Qbe Krause. :oczko: :oczko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Zgodzę się z Qbą.

Wszystkiego czego by się GW nie dotknęła, to stara się przedstawiać jedynie słuszną drogę i prawdę objawioną. W ich sekcjach sportowych jest najwyraźniej identycznie. Można by się pokusić o scharakteryzowanie co leży u podstaw takiego myślenia, opierając się przy tym chociażby na wątkach historycznych :hahaha:

To, co dla testującej może być wadą, dla drugiego może być zaletą. Pani pedolog też pewnie się narazi wielkiej grupie biegaczy :hahaha:

Ich testy elektroniki są równie zaawansowane - polecam.
Moim zdaniem tester powinien na początku testu powiedzieć kim jest, jakie są jego preferencje i w czym biega na co dzień.
O!

Btw:

Kod: Zaznacz cały

Każdy krok jakbym się zapadał w piachu. Zero amortyzacji.
Na czym testujący się więc zapadał, jak nie na piance?

Oraz. Gdybym ja tak mocno ściągał sznurówki w butach do biegania jak na filmie, to po kilku wyjściach miałbym problem ze stopami.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
rufuz

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Rzeczywiście ciekawa rzecz taki test. Oczywiście poniekąd zgadzam się z Qbą, że test jest mało miarodajny... ale tak to już jest z testowaniem czegoś takiego jak buty biegowe. Wszystko jest obciążone subiektywną oceną biegacza, jego nawykami przyzwyczajeniami. Jeśli teraz tester przyznaje np. że wcześniej biegał w butach do siatkówki... no to o czym ma być niby taki "test".
Z drugiej strony jest to ciekawy przyczynek do tego, czy w ogóle testowanie butów ma sens, a jeśli tak, to jak uczynić test obiektywnym. Np. dla Qby prawdopodobnie wszystkie buty z amortyzacją większą niż np. 15 mm (NB MT10) pod piętą to będzie już za duża, a z drugiej strony są np. wyczynowcy, którzy pytanie o tzw. buty minimalistyczne zbywają albo machnięciem ręki albo ironicznym uśmieszkiem (trzeba jednak pamiętać z jakimi oni prędkościami biegają na treningach... to nie jest "truchtanie" w tempie 5 min/km). Moim zdaniem tester powinien na początku testu powiedzieć kim jest, jakie są jego preferencje i w czym biega na co dzień. I w tym sensie np. test Crivit Sports 2D-PRO właściwie spełnia ten warunek :bum:
test Civit Sports pisze:Biegam po twardych, asfaltowych/chodnikowych nawierzchniach i odczuwałem każde zetknięcie pięty z podłożem. (...) Być może oceniam zbyt surowo, bo wcześniej biegałem w dobrych butach do siatkówki, w których amortyzacja jest wyjątkowo skuteczna.
Nie jest to zbyt wiele, ale wystarczy aby się zorientować w kompetencjach i aktualnych preferencjach testera. :hahaha:

Reasumując, w mojej ocenie test Civit Sport nie ustępują więc obiektywizmowi np. testów publikowanych na bieganie.pl przez Qbe Krause. :oczko: :oczko:

Eeeee tłucze z piety aż boli :bum: :hahaha: Współczuję bo ja kiedyś kupiłem te buty w Lidlu i maja dość cienkie podeszwy, raczej buty startowe. Biega sie w nic dość fajnie ale pod warunkiem ze sie nie ląduje na piecie. Jak tłucze z piety w butach z Lidla to stawy do wymiany po niedługim czasie :hahaha:
Awatar użytkownika
yagoolar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Stawów w Lidlu nie było ostatnio, może rzucą następnym razem. :)
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

yagoolar pisze:Stawów w Lidlu nie było ostatnio, może rzucą następnym razem. :)
A na mięsnym patrzyłeś?
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
rufuz

Nieprzeczytany post

No tak ale jak rzuca to pewnie jakies "chińczyki" :hahaha:
Awatar użytkownika
yagoolar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:
yagoolar pisze:Stawów w Lidlu nie było ostatnio, może rzucą następnym razem. :)
A na mięsnym patrzyłeś?
To tam mają mięsny? Mać, zawsze na alkoholach szukam.
tupacz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo podobał mi się zamieszczony tam filmik.

Część 1 - Wprowadzenie
Nie trzeba kupować butów za 600 złotych, można kupić buty poniżej 100

Część 2 - Test
2 zdania na temat wad każdego buta

Część 3 - Podsumowanie
Wszystkie tanie buty mają problem z amortyzacją, po czym pani przez minutę straszy komplikacjami zdrowotnymi z powodu używania takich butów.

Z tego co pamiętam, to w wojsku biegało się 30 km/tydzień (lub więcej, jak się podpadło) w najprostszych tenisówkach/opinaczach i nikomu nic nie było. Takie straszenie, że każdemu początkującemu, który przedrepcze paręset metrów bez butów za pół wypłaty pourywa stopy, a stawy ekspoldują mu z głośnym hukiem, jest conajmniej dziwne.

Swoją drogą czemu każdy but był testowany przez inną osobę?
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tupacz pisze:Takie straszenie, że każdemu początkującemu, który przedrepcze paręset metrów bez butów za pół wypłaty pourywa stopy, a stawy ekspoldują mu z głośnym hukiem, jest conajmniej dziwne.

Swoją drogą czemu każdy but był testowany przez inną osobę?
bo poprzednie buty, poprzedniemu testerowi, pourywały stopy
Go Hard Or Go Home
KociakMociak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zgadzam się - nie wszyscy muszą mieć drogie buty, na początek lepiej kupić dobre, ale bez przesady. A co do Lidla, to czasem są tam rzeczy markowe - Lidl podpisuje umowę. Ostatnie buty Pumy rozeszły się dosłownie rano, wszystkie. I nie była to chińszczyzna.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ