Przestan patrzec na wage i ciesz sie bieganiem
biegam ?czy schudne?
- RavS
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
Stanko
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 73 min
Pierwszy efekt, to pewnie strata wody... Przestań sie ważyć i biegaj ! Od tego nie utyjesz, a Twoje ciało resztę zrobi za ciebie. Najlepsze efekty osiągniesz wtedy, gdy strata wagi bedzie mało gwałtowna(mniejsze zgarozenie JOJO).
- ada11
- Rozgrzewający Się

magdaossowska1 pisze:Witam. biegam od prawie miesiąca. Zaczynałam od 3 km przez pierwsze niecałe 3 tygodnie teraz biegam od 4 dni 5km truchcikiem po lasach.Przez ten czas schudłam tylko 2,5 kg:(jem w sumie normalnie bo nie potrafię sobie odmówić widzę po ciele ze robi sie jędrniejsze i boczki schodzą mam wzrostu 162 i ważę 62kg:/boli mnie łydka miałam w ciazy zylaki czy wiecie czy bieganie szkodzi na żylaki?i czy schudne jedzac normalnie i biegajac tyle km.Biegam od 20-30min
żylaki robią się od siedzenia i nic nie robienia ;p
-
magdaossowska1
- Rozgrzewający Się

no wczoraj rowniez zaliczyłam bieg 40 minutowy i godz 40min kijki:)spałam jak zabita
kurcze ale chyba mi czegos brakuje zjadałm cała czekolade do kawki..jakies napady mam od 3 dni.. 
-
magdaossowska1
- Rozgrzewający Się

A jeśli chodzi o żylak na nodze to się wchłonął sobotę byłam na zabawie i nic mi nawet nogi nie spuchły warto biegać 
- wypass
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 53min 56s
chciałbym żeby bieganie tak cudownie działało na moje żylakimagdaossowska1 pisze:A jeśli chodzi o żylak na nodze to się wchłonął sobotę byłam na zabawie i nic mi nawet nogi nie spuchły warto biegać
a biegać oczywiście warto zawsze!
- maly89
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o żylaki warto też się zastanowić nad kompresją. Szczególnie jeżeli ktoś sporą część dnia stoi lub siedzi.
- wypass
- Zaprawiony W Bojach

maly89 pisze:Jeżeli chodzi o żylaki warto też się zastanowić nad kompresją. Szczególnie jeżeli ktoś sporą część dnia stoi lub siedzi.
Właśnie zaczynam się nad tym zastanawiać...
Muszę wniknąć w temat bardziej i zorientować się co i jak...
-
magdaossowska1
- Rozgrzewający Się

co to jest ta kompresja?? 
-
magdaossowska1
- Rozgrzewający Się

No dzisiaj zaliczyłam bieg 6 i pół km w czasie około 43minuty
co dzień to lepiej...ciesze się ze tyle wytrwałam już nigdy nie biegałam a dzisiaj mija 7 tygodni!!!!!!!!!!!!!!i biegam 6 razy w tygodniu 
- wypass
- Zaprawiony W Bojach

Pięknie!magdaossowska1 pisze:No dzisiaj zaliczyłam bieg 6 i pół km w czasie około 43minutyco dzień to lepiej...ciesze się ze tyle wytrwałam już nigdy nie biegałam a dzisiaj mija 7 tygodni!!!!!!!!!!!!!!i biegam 6 razy w tygodniu
Tak trzymać !
- wypass
- Zaprawiony W Bojach

Czytam i czytam o tej kompresji i wydaje się to być całkiem ciekawy temat...
Mały Ty stosujesz skarpetki za każdym razem jak widzę na blogu, to jest profilaktyka przeciw żylakom ?
Czy ogólnie używasz je myśląc o pozostałej gamie pozytywnych zastosowań?
Domyślam się, że tam gdzie żylaki mam w stanie operacyjnym skarpetka mi nie pomoże już...
Ale tam gdzie są po operacyjnie, to powinna zapobiegać nawrotom....
Mały Ty stosujesz skarpetki za każdym razem jak widzę na blogu, to jest profilaktyka przeciw żylakom ?
Czy ogólnie używasz je myśląc o pozostałej gamie pozytywnych zastosowań?
Domyślam się, że tam gdzie żylaki mam w stanie operacyjnym skarpetka mi nie pomoże już...
Ale tam gdzie są po operacyjnie, to powinna zapobiegać nawrotom....
- maly89
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Ostatnio praktycznie na każdych zawodach startowałem w kompresji (opaski na łydki i uda). Tak jak pisałem wiele razy - nie wiem czy one faktycznie działają na moje mięśnie, ale na pewno na moją głowę. Innymi słowy zakładam i wydaje mi się, że to mi trzyma mięśnie, że jestem lepiej zabezpieczony przed ewentualnymi problemami w czasie biegi. Niemniej w Bytowie nie miałem i było ok 
Po zawodach natomiast często wskakuję w skarpetki kompresyjne, długie. Zakładam je też jak dużo siedzę bądź stoję. I tutaj wydaje mi się, że np. kiedy po długi wybieganiu założę skarpety to nogi na następny dzień są mniej zmęczone.
Co do żylaków to nigdy nie miałem takowych
Po zawodach natomiast często wskakuję w skarpetki kompresyjne, długie. Zakładam je też jak dużo siedzę bądź stoję. I tutaj wydaje mi się, że np. kiedy po długi wybieganiu założę skarpety to nogi na następny dzień są mniej zmęczone.
Co do żylaków to nigdy nie miałem takowych
-
magdaossowska1
- Rozgrzewający Się

Witam kochani Was po długiej przewie 13 czerwca znalazłam sie w szpitalu i byłam 3 i poł tygodnia na depresje:(
woec nie biegałam:(schudłam przez ten czas 5 kg ale juz waga wraca s powrotem.
od 25 sierpnia zaczęłam znowu biegać na razie 3 o pół km co dziennie..ciężko mi wrocic do formy :/chce schudnac ale bez diety kocham słodycze:)
woec nie biegałam:(schudłam przez ten czas 5 kg ale juz waga wraca s powrotem.
od 25 sierpnia zaczęłam znowu biegać na razie 3 o pół km co dziennie..ciężko mi wrocic do formy :/chce schudnac ale bez diety kocham słodycze:)