Jaki polar?
- marasekm
- Rozgrzewający Się
Mam problem nie wiem co mam wybrać czy polara z automatyczną strefą wysiłku czy m21 czy też może tańszego z ręcznym wprowadzeniem strefy wysiłku. Która opcja jest lepsza bo na stronie sportprofit nie jest to dokładnie wytłumaczone.
Marek
-
- Ekspert/Fizjologia
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Jeżeli wiesz jakie granice strefy wprowadzić do Polara to wybierz model z S-serii, jeżeli natomiast nie wiesz jak wyznaczyć strefę wysiłku to wybierz M-serię. Możesz wybrać również A-serię i biegać obserwując swoje tętno na ekranie Polara ale musisz pamiętać w jakim przedziale tętna aktualnie biegasz.
R.
R.
- marasekm
- Rozgrzewający Się
Dzięki za jakomkolwiek pomoc, ale mam jeszcze pytanie...Seria S jest już nie na moją kieszeń i właśnie zastanawiałem się nad polarem m21/22. Czy tam oprócz tego że zmierzy mi sam bezpieczną strefę wysiłku(tak tam to nazywają) będę mógł sobie sam wprowadzać jakiś przedział w którym np. będę chciał trenować?Bo właśnie tego nie kapuję, tam napisane jest że wszystko zrobi automatycznie ale skąd będzie wiedział czy chcę trenować w strefie 60-65% czy też 80-85%, a może nawet i więcej?
Marek