"Oddychajace" koszulki.

Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
ostatnio troche zaczely mnie irytowac bawelnianie T-shirty i mysle o kupieniu "oddychajacej" koszulki.

W zwiazku z tym, jesli ktos uzywa takiej garderoby, bylbym wdzieczny za napisanie kilku zdan na ten temat, a zwlaszcza, czy jest jakas wyrazna roznica miedzy bawelna a "nowoczesna" tkanina?

Jesli tak, to rownie chetnie przeczytalbym o Waszych pozytywnych i negatywnych doswiadczeniach z produktami roznych firm, konkretnymi tkaninami i modelami, ofertami szczegolnie korzystne cenowo etc.

A moze ktos z Was moglby polecic miejsce, gdzie w W-wie jest szeroki wybor takiej odziezy (rozne modele, rozmiary i kolory - kilka dni temu mialem chwilke czasu i wszedlem do jakiegos sklepu turystycznego, gdzie teoretycznie sprzedawca znalazl cos mnie, ale albo nie bylo mojego rozmiaru, albo byly tylko czarne egzemplarze...)?

Pozdrawiam,
Robert
PKO
Awatar użytkownika
Mariusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poczytaj tutaj:

http://www.bieganie.pl/sprzet/baw-pol/index.html

i tutaj:

www.bieganie.pl/sprzet/baw-pol2/index.html

(Edited by Mariusz at 5:17 pm on Mar. 8, 2002)
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam!

Ja uzywam takie koszulki i musze powiedziec, ze jak na razie to jestem bardzo z nich zadowolona. Decyzje zakupu podjelam jak sie nabawialm grypy i wyszlo na to ze bawelniana koszulka nie jest tak dobra. Zobaczymy jak bedzie jak sie zrobi cieplo, ale pod bluza sprawuje sie super!
A zakupilam bardzo prosta koszulke nika, - primo przecena kosztowala bardzo, bardzo malo, jak na nika. No i po drugie chcialam to zobaczyc,
Gdzies na forum, nie pamietam dzilu byl juz ten temat, moze warto poszukac? i znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania?

pozdrawiam
Aga
Awatar użytkownika
tria
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Robert,
warto spróbować, ale nie oczekuj, że nawet najbardziej zachwalany przez sprzedawcę materiał będzie jakimś cudownym lekarstwem na wszelkie bolączki związane z ubiorem.
Osobiście nie widzę większej różnicy między zwykłym nylonem no- name (pomyślanym o aktywnych sportowo), a markową koszulką. No, może ta z np.,NewLine jest ładniejsza i trwalsza. (Ma się czasami większą motywację do treningu w nowym, ładnym ciuchu).
Wiesz, sama koszulka za Ciebie nie pobiegnie, ale może pomóc, choć znam wielu biegaczy, których nie stać po prostu na drogie ciuchy i biegają w starych bawełnianych dresach, skarpetkach (czego ja sobie już nie wyobrażam), itd. I muszę Ci powiedzieć, że mam dla nich ogromny szacunek, nie tylko wtedy, kiedy są szybsi ode mnie, dlatego, że pomimo braku pieniędzy na buty (niektórzy biegają w czymś, co ledwo przypomina buty, z wystającymi palcami, poszyte ręcznie), ciuchy  i dojazdy, oni przyjeżdżają, startują i pokazują nam wszystkim o co w tym całym bieganiu naprawdę chodzi.
Tria
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tria w pełni się z tobą zgadzam. "Nie sprzęt czyni MISTRZA !"

(Edited by Bartek Sz at 11:37 pm on Mar. 10, 2002)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
Dabek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

...ale spręt  pomaga mistrzowi :)
"Weakness is temporary..."
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do dyskusji wkradła się nutka krytyki tych co to mają więcej pieniędzy na lepszy sprzęt. A ja gwarantuję, że jak osoba wygrywająca z nami biegnąc w dziurawych pepegach mogłaby sobie na to pozwolić, od razu zamieniłaby je na nowiutkie buty za 100 zielonych.

Kusociński, który biegał tak wspaniale w kamaszach po żużlu, chętnie by pobiegał w nowiutkich Nikach po tartanie. A może się mylę? :)
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chyba nie ... Ale to on musialby nam powiedziec.

Ja w kazdym razie zawsze chetnie zamieniam gorsze na lepsze. Butow do biegania mam wiecej niz cywilnych (i nawet planuje zakup nastepnych mimo, ze do grudnia pauzuje). Hobby to hobby, prawda?

A a propos koszulek, czy wasze coolmaxy, air dry'e i inne cuda tez, przepraszam, TAK SMIERDZA po przepoceniu? Bawelna dyskretniejsza...
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moje pachną niezapominajkami :)
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rzeczywiscie coolmax smierdzi jakims plastiko-potem. nie jest to jednak jakis wielki smród.
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pawel zamiast biegac, chodzi na pobliska laczke i rzuca sie w kwiaty.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from ania on 1:27 pm on Mar. 20, 2002
...i nawet planuje zakup nastepnych mimo, ze do grudnia pauzuje.
Aniu, przerwa do grudnia? Mo¿na Ci gratulowaæ? :)
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mozna.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To gratulujê serdecznie! :) :)
U¶ciski!
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziekuje:). Troche sie niecierpliwie do biegania (obiecywalam sobie, ze TYM razem nie przestane ale nie udalo sie .... moze nastepnym). Prze pierwsze mesiace lezalam i kwiczalam i teraz jestem w stanie wygenerowac 500 metrowy trucht i tetno skacze mi do 150, potem marsz i tak w kolko. Ale co tam, sa rzeczy wazne i wazniejsze.)  Buty w kazdym razie juz sobie zamowilam, wlasnie Mizuno o ktorych Radek pisal. Przymierzalam sie do nich juz w listopadzie - lezaly swietnie (miala to byc nagroda pomaratonska) ale w koncu zrezygnowalam. Teraz beda staly na polce i czekaly.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ