Suunto Ambit2 - pocisk i konkurencja dla garmina?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, mam ten sam problem jednak do trzech razy sztuka i jakoś przejdzie. W garminie też był cyrki, więc przywykłem do kilku podejść. Jedynie co mnie męczy to brak interwałów i możliwości dokładnego ustawienia treningu oraz późniejsza analiza średnia wyciągana z całości a nie np. z lapów czy zaznaczonego kawałka - dobijający defekt (pozostaje jedynie import do TP czy WKO+).
Pozdrawiam Paweł
Pozdrawiam Paweł
-
- Zaprawiony W Bojach
Sprawdziłem we Włoszech cene Suunto Ambit 2 wersja czarna z paskiem HR. Cena 385 EURO. To chyba żadna rewelacja
-
- Rozgrzewający Się
Siema coś temat ucichł ... panowie pokupowali zegarki i teraz trenują zamiast tu reklamować nam to cudeńko... Mam olbrzymią ochotę kupić ten zegarek siedzę od kilku dni i czytam i czytam instrukcje opisy opinie i się nakręcam
może ktoś napisze cos o tym szkiełku bo nie wiem czy brać mineralne czy lepsze czy to sie w ogóle opłaca dopłacać... i jak się obsługuje ten zegarek tyle funkcji można się połapać w tym wszystkim z czasem ?? noooo ale 2500 zł to zdecydowanie za dużo !!!! trzeba poczekać trochę ..

-
- Zaprawiony W Bojach
Kup na ebay-u. We Włoszech jest taniej ale nie aż tak bardzo. Szafirowe szkiełko się nie rysuje, jeżeli nie masz zamiaru pomykać po chaszczach to po co przepłacać ...
-
- Rozgrzewający Się
właśnie to analizuje ... ogólnie dużo chodze po górach i wspinam sie więc zegarek bedzie narażony na uderzenia i zarysowania ale czy mineralne szkielko sobie nie poradzi ?
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam pytanie do użytkowników. Czy aby pierwszy raz aktywować zegarek konieczne jest podłączenie do komputera czy tylko ładowanie i w drogę,...
W tym najdroższym modelu ze szkiełkiem szafirowym różnica w stosunku do Polskiej ceny jest spora. Model z paskiem HR kosztuje 400€
W tym najdroższym modelu ze szkiełkiem szafirowym różnica w stosunku do Polskiej ceny jest spora. Model z paskiem HR kosztuje 400€
-
- Rozgrzewający Się
no pewnie trzeba spróbować za granicą ... jadę do Włoch na przełomie września i października to może w tedy sobie sprawie
jak już kupować zegarek za takie pieniądze to lepiej dołożyć chyba do tego szkiełka troche więcej i mieć pewność że sie nie rozp... oli po uderzeniu. cztałem tam wcześniej ten wątek i ktoś deklarował że zrobi pełny sprawdzian tego zegarka ale chyba za bardzo jest zaangażowany w trening trzeba poczekać aż sie nabawi kontuzji czego nie życzę pczywiście ale mógł by ktoś z użytkowników cos popisać jeszcze jak naprzykład sie operuje tymi wszystkimi funkcjami czy jest to czytelne i czy te aplikacje są jakieś w miare do przeżycia czy to tylko zbędny dodatek....

- zapa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Moja krótka recenzja Suunto Ambit2:
http://www.biegamblog.pl/2013/08/27/suu ... -recenzja/
Zdradziłem Garmina i dobrze mi z tym
http://www.biegamblog.pl/2013/08/27/suu ... -recenzja/
Zdradziłem Garmina i dobrze mi z tym

Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,

-
- Zaprawiony W Bojach
Nie popadam w zachwyt. Kupilem we Włoszech za,...400€ wersje szafirową z paskiem HR. Rozpiętość cenowa była jednak od 400-460, przy czym tą cenę wyrwałem sprzedawcy z gardła, min kręcąc, że w innym miejscu jest taniej.
Biegłem z nim raz. Nie mam kompa tak więc nie mogę się połączyć z serwisem. Co mogę potwierdzić, to w przeciwieństwie do G910 nie pokazuje głupot z tętnem. W niedzielę, na trasie 20-tu km w Alpach G910 był uprzejmy pokazać mi tętno max 240 co oczywiście jest kompletną bzdurą. Dzisiaj, przy różnicy wzniesień na plus 108 i na minus 88 oraz tempie śr. 5:12/14km, tętno miałem śr 157 a max 176. I to jest wiarygodne. W czwartek jak pogoda nie zrobi psikusa, wybieram się na Monte Vago -3057 i sprawdzę go podczas innej aktywności.
Po powrocie do domu podłączę do komputera i wówczas coś więcej będę mógł napisać.
Biegłem z nim raz. Nie mam kompa tak więc nie mogę się połączyć z serwisem. Co mogę potwierdzić, to w przeciwieństwie do G910 nie pokazuje głupot z tętnem. W niedzielę, na trasie 20-tu km w Alpach G910 był uprzejmy pokazać mi tętno max 240 co oczywiście jest kompletną bzdurą. Dzisiaj, przy różnicy wzniesień na plus 108 i na minus 88 oraz tempie śr. 5:12/14km, tętno miałem śr 157 a max 176. I to jest wiarygodne. W czwartek jak pogoda nie zrobi psikusa, wybieram się na Monte Vago -3057 i sprawdzę go podczas innej aktywności.
Po powrocie do domu podłączę do komputera i wówczas coś więcej będę mógł napisać.
-
- Zaprawiony W Bojach
mój trzyma ok. 13-14 h, dwa razy sprawdzalem.
rzeczywiście, to jedno z niezrozumiałych rozwiązań - dlaczego nie ma trybu np. 5sek? W ultra to byłaby rewelacja - czas pracy baterii wyraźnie by się wydłużyl a straty na dokładności na długich dystansach zupełnie pomijalne.
rzeczywiście, to jedno z niezrozumiałych rozwiązań - dlaczego nie ma trybu np. 5sek? W ultra to byłaby rewelacja - czas pracy baterii wyraźnie by się wydłużyl a straty na dokładności na długich dystansach zupełnie pomijalne.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Nie wydluzylby sie. Przy 60s odbiornik GPS wylacza sie na blisko minute, nastepnie na kilka sekund sie wlacza, czeka az uda sie ustalic pozycje (to nie jest natychmiastowe), zapisuje i idzie spac na kolejna minute. Przy 5s odbiornik i tak bylby wlaczony praktycznie caly czas a to wlasnie ten modul jest najbardziej pradozerny.Qba Krause pisze:mój trzyma ok. 13-14 h, dwa razy sprawdzalem.
-
- Zaprawiony W Bojach
kolaj, to wytłumacz mi proszę dużą różnicę w czasie pracy garmina w trbie 1-sek oraz tzw. smart recording, które jest zapisem cokilkusekundowym - różnica jest bodajże dwu, trzy krotna.