Hej,
Po długiej przerwie wracam do biegania. Szukam jakiejś fajnej bluzki z długim rękawem, nie termicznej. Czegoś na chłodniejsze, jesienne wieczory. Co byście polecali?
Pozdrawiam,
M.
Dobra koszulka biegowa z długim rękawem
- malvina-pe.pl
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:46:40
- Życiówka w maratonie: 03:55:47
- Kontakt:
- Daro7777
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 50,33
- Życiówka w maratonie: brak
Co oznacza "fajna"?malvina-pe.pl pisze:Hej,
Po długiej przerwie wracam do biegania. Szukam jakiejś fajnej bluzki z długim rękawem, nie termicznej. Czegoś na chłodniejsze, jesienne wieczory. Co byście polecali?
Pozdrawiam,
M.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
No to chyba zalezy, jakie masz oczekiwania - czego potrzebujesz, a to sprawa dosc subiektywna...malvina-pe.pl pisze:Hej,
Po długiej przerwie wracam do biegania. Szukam jakiejś fajnej bluzki z długim rękawem, nie termicznej.
Rzeczy na ktore ja zwracalbym uwage:
a. bluza rozpinana / czy nie - sprawa najistotniejsza. BARDZO przydatne, mam tez bluze bez zamka, po prostu wciagana przez glowe. Funkcjonalnie, mozliwosc rozpiecia gory ogromnie jest sensowna!
b. rekawy - standardowe, badz tez dluzsze z otworem na kciuk, (to chyba bardzo kwestia gustu - rzadko sie przydaje);
c. kieszen badz jej brak - wolalbym, aby jakas (nawet niewielka) kieszonka byla;
d. kaptur?
W sumie chyba tylko raz widzialem "bluze idealna" - czyli majaca a, b i c, cos bardzo podobnego do tej:
http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... 2-ZIP.html - pewnie da sie znalezc cos zblizonego damskiego.
Nie jest pokazane gdzie mieszkasz, wiec nie wiem ile rzeczy mozesz obejrzec / przymierzyc "na zywo" - jesli blizej wiekszego miasta, to moze przejedz sie do jakiegos outletu, wiele rzeczy w jednym miejscu, no i oczywiscie w sensowniejszych cenach.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Zaczyna być coraz chłodniej i tak się zastanawiam czy taki ubiór da radę:
jak jest jeszcze w miarę ciepło to koszulka z krótkim rękawkiem
jeżeli temperatura mi już na nią nie pozwoli to zamiast koszulki założyć podkoszulek termoaktywny, da radę?
jeszcze chłodniej to taka koszulka czy bluza
a później to już dwie warstwy, a nawet trzy, ale to już zima, ale tutaj mam jakieś doświadczenie, a na taką jesienną pogodę jeszcze nie.
jeżeli temperatura mi już na nią nie pozwoli to zamiast koszulki założyć podkoszulek termoaktywny, da radę?
a później to już dwie warstwy, a nawet trzy, ale to już zima, ale tutaj mam jakieś doświadczenie, a na taką jesienną pogodę jeszcze nie.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:14
- Życiówka w maratonie: 3:53:44
- Kontakt:
Nie chcę się wypowiadać na temat damskiej odzieży, ale ja mam męską podobną do tejPo długiej przerwie wracam do biegania. Szukam jakiejś fajnej bluzki z długim rękawem, nie termicznej. Czegoś na chłodniejsze, jesienne wieczory. Co byście polecali?
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/new ... _wrt2304bk i jestem bardzo zadowolony.
Część poprzedniej kolekcji możesz jeszcze znaleźć na wyprzedaży, więc warto poszperać
Ciepło - koszulka z krótkim rękawemZaczyna być coraz chłodniej i tak się zastanawiam czy taki ubiór da radę:
Chłodniej - koszulka z długim rękawem, jeśli nie masz - krótka + lekka bluza/kurtka p/wiatrowa
Chłodno - koszulka z krótkim + bluza
Zimno - termiczna z długim rękawem + bluza
Bardzo zimno - termiczna + bluza + kurtka p/wiatrowa + czapka
Wszystko wychodzi w praktyce

Cele na 2014: 10 km - 39:59; 21,1 km - 01:29:59