Plecak do biegania z laptopem
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ma ktoś może jakieś doświadczenia w kwestii biegania z laptopem? Mam ochotę w ramach oszczedności czasu wrócić czasami z pracy biegiem, ale laptoka potrzebowałbym brać ze sobą. Jakieś plecaki na biegowo-laptopowe to istnieją? Ja nie mogę nic znaleźć.
-
- Zaprawiony W Bojach
abstrahując od faktu, że to raczej niewygodne, polecam plecaki snowboardowe, mają przegródkę na leptopa i paski biodrowe i piersiowe.
-
- Zaprawiony W Bojach
Inna opcja, to zwykły plecak z pasem biodrowym i pokrowiec piankowy na laptopa. Ja tak w zeszłym roku biegałem.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42:12
- Życiówka w maratonie: 3:29:26
poszukaj plecaków Dakine, ja takiego używałem, nigdy mnie nie zawiódł dopóki mi nie ukradli 

Biegam od listopada 2011. PB: Półmaraton Warszawski 2014 - 1:34:46. Toruń Maraton 2016 - 3:25:11.
-
- Wyga
dzięki chłopaki za wszystkie odpowiedzi.
mogłbyś podac konkretna nazwe tego plecaka?Liberty pisze:poszukaj plecaków Dakine, ja takiego używałem, nigdy mnie nie zawiódł dopóki mi nie ukradli
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak jeszcze a propos doświadczenia w bieganiu z plecakiem, to wg mnie powinieneś szukać plecaka z pasem biodrowym (ze względu na umiejscowienie ciężaru) i zapięciem na klacie dostosowanego do Twojego wzrostu. Z własnego doświadczenia wiem, że jak zapniesz pas biodrowy (na biodrach!), to góra plecaka nie powinna być niżej niż dół łopatek, bo w przeciwnym wypadku nie zapanujesz nad kłapaniem o plecy (po pierwszym kilometrze szlag Cię trafi), więc jeżeli masz powyżej 175 cm, to musisz szukać plecaka wyższego niż standardowe na laptopa.
Ja dostałem plecak Dakine z dobrodziejstwem inwentarza lapka służbowego i uważam, że jest fajny, ale do chodzenia/podbiegnięcia do autobusu/w krótką podróż służbową (bardzo pojemny) - dla mnie ze względu na wysokość (mam 185 cm) okazał się za niski do biegania. Dodatkowo pas biodrowy ma wg mnie za cienki, ale ja biegałem z laptopem i kompletem ciuchów.
Najlepiej chyba zrobisz, jak weźmiesz lapka i zwiedzisz kilka sklepów turystycznych, bo każdy lubi co innego i co innego będzie mu przeszkadzać
Ja dostałem plecak Dakine z dobrodziejstwem inwentarza lapka służbowego i uważam, że jest fajny, ale do chodzenia/podbiegnięcia do autobusu/w krótką podróż służbową (bardzo pojemny) - dla mnie ze względu na wysokość (mam 185 cm) okazał się za niski do biegania. Dodatkowo pas biodrowy ma wg mnie za cienki, ale ja biegałem z laptopem i kompletem ciuchów.
Najlepiej chyba zrobisz, jak weźmiesz lapka i zwiedzisz kilka sklepów turystycznych, bo każdy lubi co innego i co innego będzie mu przeszkadzać

"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
- gumpinoga59
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 35,35
- Życiówka w maratonie: 2,59,22
- Kontakt:
sa specjalne plecaki z przegraoda na lapki,poszukaj na aledrogo 

10 km - 35,35
15 km -56,23
półmaraton - 1,20,19
maraton- 2,59,22
avatar- widocznosc mikroskopijna, medal z NYC maraton
15 km -56,23
półmaraton - 1,20,19
maraton- 2,59,22
avatar- widocznosc mikroskopijna, medal z NYC maraton
-
- Wyga
zdecydowalem sie na Inov-8 Race Elite 25 + jakies neoprenowe opakowanie na laptop. Chlopaki ze sklepu mowia, ze tak biegali. Kolorystyka na tyle neutralna ze da sie w tym przyjsc do pracy, a na plus jest to ze bede mial sprzet na jakies rajdy, w których w końcu chciałbym wziąć udział (jak już kupie sobie przyzwoity rower, rolki i całą mase innego żelastwa
)

- aro05
- Zaprawiony W Bojach
Ten wyglada ciekawie
http://www.kalenji-running.com/fr-FR/sa ... rt-8200363
http://www.kalenji-running.com/fr-FR/sa ... rt-8200363
- Daro7777
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 50,33
http://4fsklep.pl/[c4l13-pck109]_plecak_komputerowy_pck109_-_czarny,85,47123.html
Polecam ten model: na pewno jest wygodny, bardzo wytrzymały, w środku jest kieszeń piankowa na laptopa, która mozna wyjąć (przypinana jest mocnymi rzepami) dno plecaka tez zabezpieczone przed uderzeniami.
Zaznaczam, że nie wiem jak się zachowuje podczas biegania. Nigdy nie biegłem z laptopem i, jesli szczerze, nie wiem czy to dobry pomysł.
Polecam ten model: na pewno jest wygodny, bardzo wytrzymały, w środku jest kieszeń piankowa na laptopa, która mozna wyjąć (przypinana jest mocnymi rzepami) dno plecaka tez zabezpieczone przed uderzeniami.
Zaznaczam, że nie wiem jak się zachowuje podczas biegania. Nigdy nie biegłem z laptopem i, jesli szczerze, nie wiem czy to dobry pomysł.
-
- Rozgrzewający Się
A tak z innej beczki... dlaczego chcesz biegać a laptopem? 

-
- Wyga
Mam na zbyciu plecak Belkina jakby Cię interesowało, z przegrodą na laptopa (nie za wielki, idealnie dostosowuje sie do plecow, szerokie paski). Jakby co pisz priv.