Plecak do biegania z laptopem

otoczak
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ma ktoś może jakieś doświadczenia w kwestii biegania z laptopem? Mam ochotę w ramach oszczedności czasu wrócić czasami z pracy biegiem, ale laptoka potrzebowałbym brać ze sobą. Jakieś plecaki na biegowo-laptopowe to istnieją? Ja nie mogę nic znaleźć.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

abstrahując od faktu, że to raczej niewygodne, polecam plecaki snowboardowe, mają przegródkę na leptopa i paski biodrowe i piersiowe.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Inna opcja, to zwykły plecak z pasem biodrowym i pokrowiec piankowy na laptopa. Ja tak w zeszłym roku biegałem.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Liberty
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:12
Życiówka w maratonie: 3:29:26

Nieprzeczytany post

poszukaj plecaków Dakine, ja takiego używałem, nigdy mnie nie zawiódł dopóki mi nie ukradli :echech:
Biegam od listopada 2011. PB: Półmaraton Warszawski 2014 - 1:34:46. Toruń Maraton 2016 - 3:25:11.
otoczak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzięki chłopaki za wszystkie odpowiedzi.
Liberty pisze:poszukaj plecaków Dakine, ja takiego używałem, nigdy mnie nie zawiódł dopóki mi nie ukradli :echech:
mogłbyś podac konkretna nazwe tego plecaka?
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak jeszcze a propos doświadczenia w bieganiu z plecakiem, to wg mnie powinieneś szukać plecaka z pasem biodrowym (ze względu na umiejscowienie ciężaru) i zapięciem na klacie dostosowanego do Twojego wzrostu. Z własnego doświadczenia wiem, że jak zapniesz pas biodrowy (na biodrach!), to góra plecaka nie powinna być niżej niż dół łopatek, bo w przeciwnym wypadku nie zapanujesz nad kłapaniem o plecy (po pierwszym kilometrze szlag Cię trafi), więc jeżeli masz powyżej 175 cm, to musisz szukać plecaka wyższego niż standardowe na laptopa.
Ja dostałem plecak Dakine z dobrodziejstwem inwentarza lapka służbowego i uważam, że jest fajny, ale do chodzenia/podbiegnięcia do autobusu/w krótką podróż służbową (bardzo pojemny) - dla mnie ze względu na wysokość (mam 185 cm) okazał się za niski do biegania. Dodatkowo pas biodrowy ma wg mnie za cienki, ale ja biegałem z laptopem i kompletem ciuchów.
Najlepiej chyba zrobisz, jak weźmiesz lapka i zwiedzisz kilka sklepów turystycznych, bo każdy lubi co innego i co innego będzie mu przeszkadzać ;-)
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
gumpinoga59
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 35,35
Życiówka w maratonie: 2,59,22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sa specjalne plecaki z przegraoda na lapki,poszukaj na aledrogo :)
10 km - 35,35
15 km -56,23
półmaraton - 1,20,19
maraton- 2,59,22
avatar- widocznosc mikroskopijna, medal z NYC maraton
otoczak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

zdecydowalem sie na Inov-8 Race Elite 25 + jakies neoprenowe opakowanie na laptop. Chlopaki ze sklepu mowia, ze tak biegali. Kolorystyka na tyle neutralna ze da sie w tym przyjsc do pracy, a na plus jest to ze bede mial sprzet na jakies rajdy, w których w końcu chciałbym wziąć udział (jak już kupie sobie przyzwoity rower, rolki i całą mase innego żelastwa :-) )
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Daro7777
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 50,33

Nieprzeczytany post

http://4fsklep.pl/[c4l13-pck109]_plecak_komputerowy_pck109_-_czarny,85,47123.html

Polecam ten model: na pewno jest wygodny, bardzo wytrzymały, w środku jest kieszeń piankowa na laptopa, która mozna wyjąć (przypinana jest mocnymi rzepami) dno plecaka tez zabezpieczone przed uderzeniami.

Zaznaczam, że nie wiem jak się zachowuje podczas biegania. Nigdy nie biegłem z laptopem i, jesli szczerze, nie wiem czy to dobry pomysł.
orekowski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A tak z innej beczki... dlaczego chcesz biegać a laptopem? :)
Awatar użytkownika
Daro7777
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 50,33

Nieprzeczytany post

orekowski pisze:A tak z innej beczki... dlaczego chcesz biegać a laptopem? :)
Wyjaśnia w pierwszym poście.
luki2011
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam na zbyciu plecak Belkina jakby Cię interesowało, z przegrodą na laptopa (nie za wielki, idealnie dostosowuje sie do plecow, szerokie paski). Jakby co pisz priv.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ