40. BMW Berlin Marathon
- mordziak
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:39:37
- Życiówka w maratonie: 03:24:15
W zwiazku z kontuzją mam do oddania pakiet startowy.
Po orginalnej cenie, czyli 60 EUR + 6 EUR za wypozyczenie chipa.
Jako że bilety do Berlina jak i hotel juz opłacone, pakiet moge przekazac osobiscie na miejscu a potem jeszcze kibicowac na trasie.
Info na prv.
Po orginalnej cenie, czyli 60 EUR + 6 EUR za wypozyczenie chipa.
Jako że bilety do Berlina jak i hotel juz opłacone, pakiet moge przekazac osobiscie na miejscu a potem jeszcze kibicowac na trasie.

Info na prv.
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:20
- Życiówka w maratonie: 3:03:03
- Kontakt:
Wszyscy odsprzedają pakiety a ja swojego za nic nie oddam! 
Jak tam przygotowania, trzydziestki wybiegane i zaczynamy powoli dbać o siebie i schodzić z kilometrów? Ja zrobiłem już 19 tygodni według planu Danielsa, od teraz każdy tydzień będzie miał trochę mniej ka-emów ale kobyły jeszcze będą się zdarzały
Ostatni sprawdziam w Tarczynie - połówka, chciałbym idealnie w okolicach 1:30 pobiec no a w Berlinie moje wymarzone 3:19:59
A jak u was - kontuzje mam nadzieję omijają a "siła jest"
??

Jak tam przygotowania, trzydziestki wybiegane i zaczynamy powoli dbać o siebie i schodzić z kilometrów? Ja zrobiłem już 19 tygodni według planu Danielsa, od teraz każdy tydzień będzie miał trochę mniej ka-emów ale kobyły jeszcze będą się zdarzały

Ostatni sprawdziam w Tarczynie - połówka, chciałbym idealnie w okolicach 1:30 pobiec no a w Berlinie moje wymarzone 3:19:59

A jak u was - kontuzje mam nadzieję omijają a "siła jest"

Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Ja również już nie mogę się doczekać! W ostatnią niedzielę poleciałem sobie dla odmiany, po blisko dwóch miesiącach treningów, półmaraton w Holandii (Polskie podium w Losser - relacja z 49. Losserloop). I chociaż wynik nie zachwycił to jednak miejsce zdecydowanie poprawiło nastrój. Ponadto gdyby nie pogoda i fakt, że nogi czują mocne treningi myślę, że mogło być lepiej.
Próba generalna zaplanowana jest na 8. września i wtedy będę wiedział więcej odnośnie swojej formy
Próba generalna zaplanowana jest na 8. września i wtedy będę wiedział więcej odnośnie swojej formy

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Niestety ja też mam pakiet do sprzedania.
miejsce w grupie 3.30h.
Płaciłem 110EUR +20 za koszulkę, o chipie nawet nie wspomnę. Cena do negocjacji, śmiało pytać.
miejsce w grupie 3.30h.
Płaciłem 110EUR +20 za koszulkę, o chipie nawet nie wspomnę. Cena do negocjacji, śmiało pytać.
5km: 18:59 | 21.097: 1.28:06 | 42.195 - 3.28.02
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
Ja też swojego nie oddam
. Forma? Chyba jest, choć ostatnia trzydziestka dała mi w tyłek. Też zaczynam delikatnie już schodzić z objętości. Mój wymarzony wynik to 3:29:59.
Co do odsprzedawania pakietów to były wpisy na tym forum, że przecież nie można odsprzedać pakietu bo niemiaszki tego nie przepiszą. Chyba, że ktoś chce pobiec pod innym nazwiskiem. Nie wiem może nie doczytałem i się coś zmieniło ale jak znam Niemców to raczej są konserwatywni
.
Leszek biegniesz Tarczyn na maxa? To tylko 2 tygodnie przed maratonem.

Co do odsprzedawania pakietów to były wpisy na tym forum, że przecież nie można odsprzedać pakietu bo niemiaszki tego nie przepiszą. Chyba, że ktoś chce pobiec pod innym nazwiskiem. Nie wiem może nie doczytałem i się coś zmieniło ale jak znam Niemców to raczej są konserwatywni

Leszek biegniesz Tarczyn na maxa? To tylko 2 tygodnie przed maratonem.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ostatnią trzydziestkę poleciałem jak sarenka
Teraz biegam w temperaturze raczej dobrze powyżej 40 stopni (bo w cieniu jest 30
) po górkach na Rodos. I mam w planie jeszcze jedną 30, ale już w Polsce. Właśnie dostałem potwierdzenie rejestracji do wydrukowania, ale Berlin polecę bez wypruwania bebechów, bo napinać się będę miesiąc później we Frankfurcie. To dobry, sprawdzony przeze mnie układ, Berlin jako długie wybieganie
Tym bardziej, że napinając się dzień wcześniej na rolkach raczej w biegu za mocno nie powalczę.

Teraz biegam w temperaturze raczej dobrze powyżej 40 stopni (bo w cieniu jest 30

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46,06
- Życiówka w maratonie: 4,19
Witam,
niestety muszę oddać swój numerek na jubileuszowy 40 maraton w Berlinie.
Zainteresowanych proszę o kontakt 608 348 391 / adasko9@tlen.pl.
koszt 90€ plus 6€ za chip - do negocjacji.
Adam
niestety muszę oddać swój numerek na jubileuszowy 40 maraton w Berlinie.
Zainteresowanych proszę o kontakt 608 348 391 / adasko9@tlen.pl.
koszt 90€ plus 6€ za chip - do negocjacji.
Adam
Jeszcze trochę czasu macie na ostatnie szlify formy. Berlin wspominam bardzo miło. W europie to jedyna szansa aby "polecieć" w majorsie. Londyn pomijam bo łatwiej chyba wybiegać kwalifikacje na NY niż zapisać sie na maraton u "herbaciarzy"
PawelS ale Berlin to o wiele szybsza trasa niz Frankfurt no chyba, ze wynik nie jest twoim głównym celem. Frankfurt jest nieco mniejszy i chyba troche lepiej zorganizowany choc momentami trasa zbyt "pokręcona" ale to moze wynik tego, ze sponsor glowny sobie zażyczył aby uczestnicy obiegli siedzibe banku pare razy.
Powodzenia dla wszystkich uczestników. Idealnej pogody i jak najlepszych wyników.

PawelS ale Berlin to o wiele szybsza trasa niz Frankfurt no chyba, ze wynik nie jest twoim głównym celem. Frankfurt jest nieco mniejszy i chyba troche lepiej zorganizowany choc momentami trasa zbyt "pokręcona" ale to moze wynik tego, ze sponsor glowny sobie zażyczył aby uczestnicy obiegli siedzibe banku pare razy.
Powodzenia dla wszystkich uczestników. Idealnej pogody i jak najlepszych wyników.
-
- Zaprawiony W Bojach
W 2011 roku Wilson Kipsang pobiegł we Frankfurcie tylko o 3 sekundy wolniej niż wynosi aktualny rekord z Berlina. Trasa jest na początku i na końcu trochę pokręcona, ale wbrew pozorom bardzo szybka.rufuz pisze:ale Berlin to o wiele szybsza trasa niż Frankfurt no chyba, ze wynik nie jest twoim głównym celem.
- waldekolsztyn
- Wyga
Witam.
Jadę do Berlina pociągiem relacji Gdynia-Berlin 28 września przyjazd 14:25. Czy ktoś z maratończyków także wybiera się do Berlina tym pociągiem? Razem weselej, może wspólne taxi na Tempelhof ?
P.S. Pytanie do zorientowanych: gdzie znajduje się wejście na Expo ? Czy od placu “Platz der Luftbrücke". Będę miał mało czasu na odebranie pakietu, nie chcę błądzić, a z językami obcymi u mnie raczej kiepsko. Pozdrawiam.
Jadę do Berlina pociągiem relacji Gdynia-Berlin 28 września przyjazd 14:25. Czy ktoś z maratończyków także wybiera się do Berlina tym pociągiem? Razem weselej, może wspólne taxi na Tempelhof ?
P.S. Pytanie do zorientowanych: gdzie znajduje się wejście na Expo ? Czy od placu “Platz der Luftbrücke". Będę miał mało czasu na odebranie pakietu, nie chcę błądzić, a z językami obcymi u mnie raczej kiepsko. Pozdrawiam.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Też mieliśmy jechać pociągiem, aczkolwiek dzień wcześniej. Jednak okazało się, że koszt biletów będzie taki samo jak koszt paliwa. Tak więc raczej wybierzemy się własnym pojazdem 

-
- Zaprawiony W Bojach
Tak, łatwo trafić, bo będzie tam szło mnóstwo ludzi. Po Berlinie najlepiej jeździ się metrem (U-Bahn) lub kolejką naziemną (S-Bahn), bilet całodzienny (Tageskarte) kupujesz za 6,70 euro i jeździsz po całym mieście (strefy A i B). Na Platz der Luftbrücke dojeżdża U6. Tu jest plan linii:waldekolsztyn pisze:P.S. Pytanie do zorientowanych: gdzie znajduje się wejście na Expo ? Czy od placu “Platz der Luftbrücke".
http://www.bvg.de/index.php/en/index.html
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46,09
Dzisiaj przeczytałem, że mogą być problemy z odsprzedawanymi pakietami
/ID Control for Race Number Pick-up
Every participant must pick up his or her race materials IN PERSON with a valid ID (national ID, passport, or driver’s license). Unfortunately, in the past, situations have arisen that made adequate medical care difficult because race numbers were sold or traded, and athletes could not be correctly identified in an emergency. For the wellbeing and personal safety of every participant, from now on we will be strictly controlling the race number distribution. Personal data and any illnesses or medications being taken must be documented on the back of the race number, so that in the case of an emergency, the medical teams can provide rapid and safe assistance. It is NO LONGER possible to provide someone else with a letter of attorney to pick up your race materials for you!/
chyba, że inaczej powinniśmy interpretować ten zapis(?)
Pozdrawiam! i mam nadzieję do zobaczenia w Berlinie!
/ID Control for Race Number Pick-up
Every participant must pick up his or her race materials IN PERSON with a valid ID (national ID, passport, or driver’s license). Unfortunately, in the past, situations have arisen that made adequate medical care difficult because race numbers were sold or traded, and athletes could not be correctly identified in an emergency. For the wellbeing and personal safety of every participant, from now on we will be strictly controlling the race number distribution. Personal data and any illnesses or medications being taken must be documented on the back of the race number, so that in the case of an emergency, the medical teams can provide rapid and safe assistance. It is NO LONGER possible to provide someone else with a letter of attorney to pick up your race materials for you!/
chyba, że inaczej powinniśmy interpretować ten zapis(?)
Pozdrawiam! i mam nadzieję do zobaczenia w Berlinie!
-
- Zaprawiony W Bojach
dzięki za infoPawelS pisze: Tak, łatwo trafić, bo będzie tam szło mnóstwo ludzi. Po Berlinie najlepiej jeździ się metrem (U-Bahn) lub kolejką naziemną (S-Bahn), bilet całodzienny (Tageskarte) kupujesz za 6,70 euro i jeździsz po całym mieście (strefy A i B). Na Platz der Luftbrücke dojeżdża U6. Tu jest plan linii:
http://www.bvg.de/index.php/en/index.html