za mało hemoglobiny RATUNKU !!!
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Pawle, nie ma co sie martwic na zapas. Hemoglobinę masz po prostu w dolnych granicach, ale nie jest to anemia, sportowcy często tak mają. Jeżeli masz gaz na treningach to na zawodach też bedzie dobrze. Oczywiście warto popracować nad podbiciem parametrów krwi , ale to proces długotrwały i w 4 dni nic nie wskórasz. Temat przerabialiśmy tu na forum kilkakrotnie. Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz do mnie na PW
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Z naturalnych suplementów polecam wątróbkę smażoną (cielęca lub indycza) z jabłkiem. Kupa świetnie przyswajalnego żelaza, które przekłada się na hemoglobinę.
Ale, jak napisał przedmówca, na efekt potrzeba czasu
Ale, jak napisał przedmówca, na efekt potrzeba czasu
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Tak jest, nie 4, a 3 m-ce mogą pomóc. Ale ten poziom Hgb nie jest niczym nadzwyczajnym. Poprawisz go nie tylko jedząc żelazo, ale trzeba pomóc go zatrzymać w organizmie. Herbata, mleko utrudnia przyswajanie żelaza, a ułatwia Vit. C. Czyli do obiadu kiszona kapusta, natka pietruszki, cebula, pomidory. Do tego dużo truskawek, cytryny, innych cytrusów, porzeczek, esp. czarnych.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
fotman pisze:Z naturalnych suplementów polecam wątróbkę smażoną (cielęca lub indycza) z jabłkiem. Kupa świetnie przyswajalnego żelaza, które przekłada się na hemoglobinę.

Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Też już poruszałem ten temat. Burak jest raczej bogatym źródłem azotanów a nie żelazasosna pisze:buraki! czerwone buraki - źródło żelaza dla wegwtarian