Asics Gel Zaraca - pomoc
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Biegam niecały miesiąc i przez ten miesiąc biegałem w halówkach, do tego po betonie ; ) ból kostek i kolan czesto towarzyszył. No i dostałem buty, Asics Gel Zaraca. Więc zacząłem czytać opinie o nich, których nie znalazłem zbyt dużo, także tutaj na forum. Powiem też, że buty jak założyłem naprawdę wygodne, lecz nie biegałem w nich jeszcze ponieważ chce najpierw zadać pytanie, czy dla takiego początkującego jak ja te buty będą dobre, czy lepiej sprzedać i zainwestować w inne ? 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
To takie dziwne buty jakby dla naturali. Przebiegłem w nich jakieś 500km i kupiłem sobie inne z większą amortyzacją bo w Zaraca bolały mnie kolana przy dłuższych biegach po asfalcie. Na plus mogę powiedzieć że są lekkie i nauczyły mnie biegać bardziej ze śródstopia.
- JayJay
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:33
na pewno będą lepsze niż halówki
mierzyłem te buty kilka dni temu i rzeczywiście sprawiały wrażenie bardzo wygodnych. są lekkie, przewiewne i pod piętą fajnie amortyzują. odniosłem wrażenie, że pod śródstopiem mają cienką podeszwę przez co tutaj mniej amortyzują - wniosek jest taki, że moim zdaniem są to buty raczej dla kogoś lekkiego i raczej nie na maraton (jak dla mnie)