Monitory pracy serca
- blablapunktde
- Zaprawiony W Bojach
...wystarczylo tylko powiedziec: ekipa latala az sie zalotala
stichwort -> katabolizm
stichwort -> katabolizm
- kejt
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
czy Polary posiadaja mozliwosc pikniecia po okreslonym czasiie? np. zeby pikal co 2 minuty?
"Wielkosc człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niz warunki zycia i czasu..."
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
{kejt} Mam polara średnio niskiej klasy Protrainer XT. Ma on możliwość ustawienia sobie dwóch "timerów" każdy do 99 minut.
Jak ustawisz pierwszy np na 1 minutę, a drugi na zero, to polar Tobie piknie w minutę po rozpoczęciu treningu pięć razy i to wszystko.
Jeśli ustawisz pierwszy np na 1 minutę i drugi np. na 3 minuty, to piknie Tobie raz po 1 minucie i dwa razy po kolejnych 3 minutach i raz po kolejnej minucie i tak dalej w systemie 1-3-1-3-1.. W tym systemie polar będzie Tobie dawał sygnały.
Mój polar ma taka funkcję i jest to dobre. Nie wiem czy S-120 lub S-150 mają tę funkcję, ale od S-210 to wszystkie.
Pozdrawiam. Kazig
Jak ustawisz pierwszy np na 1 minutę, a drugi na zero, to polar Tobie piknie w minutę po rozpoczęciu treningu pięć razy i to wszystko.
Jeśli ustawisz pierwszy np na 1 minutę i drugi np. na 3 minuty, to piknie Tobie raz po 1 minucie i dwa razy po kolejnych 3 minutach i raz po kolejnej minucie i tak dalej w systemie 1-3-1-3-1.. W tym systemie polar będzie Tobie dawał sygnały.
Mój polar ma taka funkcję i jest to dobre. Nie wiem czy S-120 lub S-150 mają tę funkcję, ale od S-210 to wszystkie.
Pozdrawiam. Kazig
-
- Stary Wyga
Pytanie do doświadczonych użytkowników
monitorów:
Czy warto rozpocząć korzystanie z takiego użądzenia
przy założeniu że stać mnie tylko tani instrument.
Może ktoś jakiś poleci?
Mam stale problem z utrzymaniem stałego tempa treningu
biegam najczęściej za szybko, i nie bardzo umiem odróżnić
WB2 od WB3, a na zawodach prawie zawsze mam za szybką pierwszą część
i w efekcie czasy mam gorsze od wyliczonych i zaplanowanych
Kiwi
monitorów:
Czy warto rozpocząć korzystanie z takiego użądzenia
przy założeniu że stać mnie tylko tani instrument.
Może ktoś jakiś poleci?
Mam stale problem z utrzymaniem stałego tempa treningu
biegam najczęściej za szybko, i nie bardzo umiem odróżnić
WB2 od WB3, a na zawodach prawie zawsze mam za szybką pierwszą część
i w efekcie czasy mam gorsze od wyliczonych i zaplanowanych
Kiwi
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Jurij,
A 5 za 270 zł lub wymienione na wyższy model S-610 za 750 zł.
Cen nie ma bo były za niskie i Decathlon oraz Go sport z Francji poskarżyli się w Polarze, że nie mogą sprzedawać w Polsce bo ja mam niższe ceny niż sugeruje Polar.
Cen nie zmieniam. Dla biegania.pl w dalszym ciągu 5% rabatu.
R.
A 5 za 270 zł lub wymienione na wyższy model S-610 za 750 zł.
Cen nie ma bo były za niskie i Decathlon oraz Go sport z Francji poskarżyli się w Polarze, że nie mogą sprzedawać w Polsce bo ja mam niższe ceny niż sugeruje Polar.
Cen nie zmieniam. Dla biegania.pl w dalszym ciągu 5% rabatu.
R.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ryszard, przesyłka dotarła - gorące podziękowania. 

biegowa recydywa
-
- Rozgrzewający Się
Ja mam pytanie do pana Ryszarda chodzi mi o to ze jestem zainteresowany kupnem polara s 810 i czy do niego trzeba dokupywac port na podczerwien? jezeli tak to jak to funkcjonuje tzn jak sie ten port podlancza i jak to wyglada z kosztem jaka by byla ostateczna cena??
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Interfejs podłącza się do portu szeregowego lub USB. S-810 kosztuje 1350 zł a interfejs 150 zł. Dla biegaczy.pl jest zniżka 5%.
R.
R.
-
- Wyga
Witam
Ryszadzie, ponawiam pytanie zadane jakiś czas temu. Czy 810tkę mogą używać dwie osoby, oczywiście w różnym czasie, innymi słowy czy Polar może zbierać informacje o pracy serca dla dwóch osób?
Ryszadzie, ponawiam pytanie zadane jakiś czas temu. Czy 810tkę mogą używać dwie osoby, oczywiście w różnym czasie, innymi słowy czy Polar może zbierać informacje o pracy serca dla dwóch osób?
Robert W
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Zbierać oczywiście może - problem tylko w tym, że chcąc ustawić własiwości użytkownika można zrobić to tylko na jednego użtkownika. Ale to ma tylko pewne znaczenie jeżeli chcesz, zeby Ci kalorie dobrze liczył.
Każda z tych osób może mieć tam zsetupowane swoje własne treningi: jest możliwość ustawienia 6-ciu bardzo nakombinowanych sesji treningowych (plus dwóch prostych) - czyli możecie się podzielić 3 ustawienia Twoje i 3 żony. Zreszta przeciez te treningi można łatwo modyfikować.
Co do Analizy w PPP to nie pamiętam czy jest mozliwa analiza kilku sportowców - na pewno CrossTrack daje takie mozliwości. Ale chyba PPP też.
Każda z tych osób może mieć tam zsetupowane swoje własne treningi: jest możliwość ustawienia 6-ciu bardzo nakombinowanych sesji treningowych (plus dwóch prostych) - czyli możecie się podzielić 3 ustawienia Twoje i 3 żony. Zreszta przeciez te treningi można łatwo modyfikować.
Co do Analizy w PPP to nie pamiętam czy jest mozliwa analiza kilku sportowców - na pewno CrossTrack daje takie mozliwości. Ale chyba PPP też.
-
- Rozgrzewający Się
Dzien dobry ja z pytaniem do pana Ryszarda . Chodzi mi o to jak to wyglada od strony formalnej samego zamowienia monitorka i jak dlugo trzeba czeac na monitor:???