Komentarz do artykułu Ohuruogu, Fraser-Pryce i Oliver Mistrzami Świata, Polacy odpadli

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Denerwowali mnie dizś rano komentatorzy na polskim eurosporcie, któzy stawiali w opozycji świetną postawę Nowakowskiej do tragicznej przeszkodowców.

Nic nie ujmując Nowakowskiej (bo w końcu zasłużyła żeby pojechać na MŚ) awansowała dzięki szczęśliwemu układowi biegów, dzięki temu, że pierwszy półfinał był tak wolny. Mam nadzieję, że te wolniejsze ostatnie 800m to była czysta kalkulacja i osazczędzanie sił na finał, a nie kryzys.

Przeszkodowcy rzeczywiście nie pobiegli najlepiej, ale nie były to występy tragiczne. Demczyszakowi zabrakło szczęścia i zaliczył upadek na jedenej z przeszkód notując wynik o 8 sekund słabszy od życiówki (pewnie prawie tyle starcił przez upadek i wybicie z rytmu). Zlewski został zdyskwalifikowany za nadepnięcie na linię, ale pokazał niezłą walkę i na mecie był o 5 sekund gorzej od życiówki. Nie można oczekiwać, ze chłopaki będą walczyć jak równy z równym z Afrykanami z życiówkami o 20-25 sekund lepszymi. Zawodem można było określać występ arszczyhńskiego przed dwoma latami kiedy jechał do Korei z świeżą życiówką 8:15, a pobiegł 8:44.
Krzysiek
Awatar użytkownika
BartoszW
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35.59 w wieku 16lat
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z tego czasu można wykręcić ok 32.30 na dyszkę czyli podobnie do K.Jarzyńskiej będącej bez formy.Ogólnie obie te zawodniczki są na podobnym poziomie :oczko: Fajnie że awans na 5000 m się udał ale nic więcej z tego nie będzie.
Czekam na 5000 m mężczyzn :hej:
Jak na faceta z 4-cyfrowym IQ coś musiało jednak ujść mojej uwadze - to rzadko się zdarzało. Mogłem odcisnąć piętno na losach świata a odcisnę się na chodniku.
b_j_j
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Buniek pisze:Denerwowali mnie dizś rano komentatorzy na polskim eurosporcie, któzy stawiali w opozycji świetną postawę Nowakowskiej do tragicznej przeszkodowców.

Nic nie ujmując Nowakowskiej (bo w końcu zasłużyła żeby pojechać na MŚ) awansowała dzięki szczęśliwemu układowi biegów, dzięki temu, że pierwszy półfinał był tak wolny. Mam nadzieję, że te wolniejsze ostatnie 800m to była czysta kalkulacja i osazczędzanie sił na finał, a nie kryzys.

Przeszkodowcy rzeczywiście nie pobiegli najlepiej, ale nie były to występy tragiczne. Demczyszakowi zabrakło szczęścia i zaliczył upadek na jedenej z przeszkód notując wynik o 8 sekund słabszy od życiówki (pewnie prawie tyle starcił przez upadek i wybicie z rytmu). Zlewski został zdyskwalifikowany za nadepnięcie na linię, ale pokazał niezłą walkę i na mecie był o 5 sekund gorzej od życiówki. Nie można oczekiwać, ze chłopaki będą walczyć jak równy z równym z Afrykanami z życiówkami o 20-25 sekund lepszymi. Zawodem można było określać występ arszczyhńskiego przed dwoma latami kiedy jechał do Korei z świeżą życiówką 8:15, a pobiegł 8:44.
Też mnie te teksty rozdrażniły, szczególnie Zalewski zostawił sporo zdrowia na bieżni i widać było, że formę ma na poziomie życiówki, a Demczyszak faktycznie miał pecha z tym upadkiem.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Najwazniejsze jak widac, ze wspolpraca maz (trener) i zawodniczka -przynosi
efekty . Az boje sie myslec co bedzie w przyszlym sezonie.
ODPOWIEDZ