głosowanie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam bardzo serdecznie
Mam do Was ogromną prośbę, startujemy z kolegą, a własciwie jego zdjęcie na którym jestem ja bierze udział w konkursie na najlepsze zdjęcie biegowe tygodnia, nagroda jest tylko za 1 miejsce, my na razie zajmujemy 2, ale musimy wygrać, bo kolega robi to dla mnie, aby za te 500zł wygranej mogła sobie kupić buty do biegania nike, proszę pomóżcie nam i zagłosujcie, można oddać tylko 1 głos, okażcie wielkie serca, liczę na Was
Głosujcie na zdjęcie Adriana Drechslera
http://www.festiwalbiegowy.pl/konkurs-b ... gnj5tL0Fc4
z góry dziękuję za pomoc
Mam do Was ogromną prośbę, startujemy z kolegą, a własciwie jego zdjęcie na którym jestem ja bierze udział w konkursie na najlepsze zdjęcie biegowe tygodnia, nagroda jest tylko za 1 miejsce, my na razie zajmujemy 2, ale musimy wygrać, bo kolega robi to dla mnie, aby za te 500zł wygranej mogła sobie kupić buty do biegania nike, proszę pomóżcie nam i zagłosujcie, można oddać tylko 1 głos, okażcie wielkie serca, liczę na Was
Głosujcie na zdjęcie Adriana Drechslera
http://www.festiwalbiegowy.pl/konkurs-b ... gnj5tL0Fc4
z góry dziękuję za pomoc
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Pytanie, czy sa tutaj inni uczestnicy tego konkursu, bo byc może jesli sa to atak użytkownicy forum to warto ich wesprzeć, Ania zarejestrowała sie tutaj tylko po to, żeby zgarnac nagrodę.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Ja bym raczej wolał wiedzieć, dlaczego Ania uważa, że właśnie to zdjęcie powinniśmy uznać za najlepsze, zasługujące na główną nagrodę. Przejrzałem wszystkie fotografie konkursowe i, moim skromnym zdaniem, jest ono raczej z tych najsłabszych. Płaskie światło, nieostrość pierwszego planu, brak zapanowania nad tłem, brak jakiejkolwiek plastyki, przepalona nasłoneczniona strona biegaczki.Adam Klein pisze:Pytanie, czy sa tutaj inni uczestnicy tego konkursu, bo byc może jesli sa to atak użytkownicy forum to warto ich wesprzeć, Ania zarejestrowała sie tutaj tylko po to, żeby zgarnac nagrodę.
Uważam, że jest tam kilka fotek znacznie ciekawszych, jak choćby:
1. Dziewczyna na tle fontanny - ciekawa gra barw, ładne oświetlenie.
2. Biegacz w deszczu - Ładnie przedstawiona walka z przeciwnościami, emocje na twarzy.
3. Chłopak zeskakujący ze skały - Oryginalna perspektywa, plastyczne światło, ładne tło.
-
- Rozgrzewający Się
ale ja Wam nie każę na nie głosować, jeśli Wam się spodoba to mozecie zagłosować, a jeśli nie, no to zagłosujcie na inne , więc nie oburzajcie się tak, a na innych uczestników też można głosować i też do tego zachęcam , wybierajcie wedle własnego uznania
wiadomo, ze każdy chce wygrać, ale przecież każdy ma wolny wybór wybiera co chce
wiadomo, ze każdy chce wygrać, ale przecież każdy ma wolny wybór wybiera co chce
-
- Zaprawiony W Bojach
Kazać to, na szczęście, nie bardzo możesz, ale skoro jednak zachecasz, to wolałbym usłyszeć jakąś argumentację, dlaczego to zdjęcie Twoim zdaniem wyróżnia się na korzyść spośród innych a nie "głosujcie na moje bo chcę wygrać".ania10 pisze:ale ja Wam nie każę na nie głosować,
Przedstawiłem swoją opinię na temat tej i kilku innych prac konkursowych, chętnie poznam Twoje zdanie. Nie zagłosowałem jeszcze na nic, więc sprawa jest otwarta.
-
- Rozgrzewający Się
zdjęcie jest w 100% naturalne, tzn. nie jest przerobione w żadnym programie typu. PhotoScape, jest zrobione w ruchu no to wiadomo że nie bedzie tak idealne jakby było zrobione w pozycji statycznej, faktycznie no słońce się odbija, ale no właśnie po co miałam coś przerabiać, konkurs to konkurs i uważam, że tylko takie "surowe" zdjęcia powinny brać udział, mówię ogólnie o jakimkolwiek konkursie, zdjęcie nie było też robione jakimś mega profesjonalnym aparatem, bo po co, a poza tym biegaczka pokazuje, ze jest skupiona na tym co robi, a nie na tym, zeby patrzeć sie w obiektyw i głupio się uśmiechać, to moja opinia, pewnie, są fajne zdjęcia, wiadomo, ale nie uważam żeby to było złe, a to moje zdanie
- TrzymamTempo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:18
- Kontakt:
I tak zrobimy.ania10 pisze:a na innych uczestników też można głosować i też do tego zachęcam
Zapewne w sporej części spodobają się nam inne fotki aniżeli Twoja Aniu.
Pozdrawiam
- TrzymamTempo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:18
- Kontakt:
ania10 pisze:ok , ale to zdjęcie nie jest nawet moje
Sądzę, że zrobiłaś w tym momencie Panu Adrianowi "czarny pijar"
-
- Zaprawiony W Bojach
Zagłosowałem na zdjęcie biegacza w deszczu (fot. Karolina Drogoszcz). Pozostałe, wymienione w moim poprzednim poście zdjęcia owszem, ładne, lepsze pod względem technicznym, dobrze skadrowane itd. ale trochę pustawe w przekazie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Też zagłosowałem na tego biegacza w deszczu - zdecydowanie najciekawsze zdjęcie. Moje kryterium to zdjęcie ma mieć jakiś przekaz, nie wystarczy że jest dobre technicznie. Skoro to mają być zdjęcia artystyczne a nie dokumentujące zawody/trenig to ja jedynie bym pozytywnie ocenił poza tym w deszczu zdjęcie Bartoszka Rzemka - biegaczy/piechurów dobijających do szczytu. Reszta zdjęć może się podobać jedynie autorowi lub osobom uwiecznionym - bo nie wyobrażam sobie iść do galerii i kupić któreś z pozostałych zdjęć aby powiesić je później w domu.Kolaj pisze:Zagłosowałem na zdjęcie biegacza w deszczu (fot. Karolina Drogoszcz). Pozostałe, wymienione w moim poprzednim poście zdjęcia owszem, ładne, lepsze pod względem technicznym, dobrze skadrowane itd. ale trochę pustawe w przekazie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Te zdjęcia byłyby bardzo dobre, gdyby nie było robione od tyłu. Tutaj ma się wrażenie, że biegacze uciekają z kadru.axell pisze:jedynie bym pozytywnie ocenił poza tym w deszczu zdjęcie Bartoszka Rzemka - biegaczy/piechurów dobijających do szczytu.
Deszczowy biegacz nie jest bez wad, głównie jeśli chodzi o kadrowanie. Za mało przestrzeni pod tylną stopą, niepotrzebne cięcie w kwadrat. Zdjęcie lepiej by się prezentowało w klasycznym formacie 3x2 (poziomo). Ponadto, zdjęcie powinno być wykonane kawałek dalej tak, żeby nie było wrażenia, że biegacz trzyma w rękach jakieś rury (efekt niezapanowania nad drugim planem).
Żebym chciał powiesić zdjęcie na ścianie, to ono musi spełniać zarówno wymagania dotyczące treści, jak i formy. Technikalia też są ważne. To tak ogólnie, odnośnie kryteriów. Niestety spośród tych zdjęć, żadnego bym nie powiesił.
- ADEK
- Rozgrzewający Się
Myślę że ten konkurs nie wygląda do końca tak jak powinien. Zamiast ocen zdjęć to rozgrywa się na zasadzie: kto ma więcej znajomych/przekona innych ludzi by na niego zagłosować. No ale taki już urok internetowych konkursów. Fotografia mającą obecnie najwięcej głosów też jakoś do mnie nie trafia, są tam inne- zdecydowanie lepsze propozycje, no ale może to tylko rzecz gustu?