Komentarz do artykułu Test zegarka biegowego Kalenji GPS 300W
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:20
- Życiówka w maratonie: brak
właśnie znalazłem:) dziękuję bardzo:) czy mogę rozumieć, że jeśli ustawię co 1 sek. będzie to dokładniej dzialać:) i ścinanie zakrętów, i prędkość aktualna itd:) a jak pójdę np w góry, to mogę spokojnie ustawić co 5 sekund:) bo wędrując prędkość jest mniejsza i itak wystarczy a bateria wytrzyma dłużej:)
-
- Zaprawiony W Bojach
jak to nie?
a wydaje się to raczej logiczne. Częściej pozycjonuje więcej energii czerpie. ustaw na 1s, i na 5s, zobaczysz, że różnica będzie:)
tzn. ja nie próbowałem ale raczej to logiczne się wydaje.
a wydaje się to raczej logiczne. Częściej pozycjonuje więcej energii czerpie. ustaw na 1s, i na 5s, zobaczysz, że różnica będzie:)
tzn. ja nie próbowałem ale raczej to logiczne się wydaje.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
a ja próbowałem- to nie jest odstęp od czasu pozycjonowania tylko co ile s jest zapis do pamięci-pozycjonowanie jest ciągłe. Jedyne co się zmieni to ilość treningów zapisanych w pamięci.
-
- Zaprawiony W Bojach
No bo czestszy samolong to znaczy ze zegarek sprawdza gdzie jestes co ustalona wartosc sekund. Zatem najdikladbuejsze wyrysowanie trasy uzyskasz przy samplingu 1 sek. A ja mam jeszcze jedno pytanie. Czy w treningu chaenge np free mozna ustawic peacemakera w min/km czy tam tylko i wylacznie w km/h? Bo to jest glupie
-
- Zaprawiony W Bojach
No tak ale zapis bedzie dokladniejszy jesli ustawisz wieksza czestotliwosc zapisu prawda? Analogicznie biegniesz trase po centrum gdzie co chwile zmieniasz kierunek itd. Po imporcie treningu dokladniejsza bedzie trasa z samplingu 1sek niz 5 sek. Bo czesciej zapisuje twoja pozycje aktualny cZas tempo itd. Zatem dokladniej pokazuje parametry podczas samego treningu np interwalow.
-
- Zaprawiony W Bojach
Korzystał ktoś z was z naprawy tego zegarka, otwierania itp.? Chodzi mi o uszczelkę do niego. Gdzie to można zrobić poza Decathlonem. Tam, jak nie ma gwarancji to nie naprawią.
-
- Zaprawiony W Bojach
Spróbuj. Znajdziesz, to daj znać. Chodzi o tą uszczelkę, a dokładniej jej kształt. Światełko też zdechło, ale choć uszczelkę przed jesienią bym przygarnął.rudnickir pisze:zwykle zegarki naprawia się u zegarmistrza:)