Monitory pracy serca
-
- Zaprawiony W Bojach
Czy ktoś używa S-610? Przejrzałem serię S i ten model wydaje mi się optymalny z oferty ze wzgl na:
Transm. podczerwień; możliwość tworzenia wielu plików.
Nie mogę jednak znaleźć z jaka dokładnością analizuję tętno, wiem że S-810 z dokł. do 1-go ale kosztuje 100% więcej niż 610. Czy 610 ma dokł 5 uderzeń do OwnIndexS i Polar Fitness Test?
Transm. podczerwień; możliwość tworzenia wielu plików.
Nie mogę jednak znaleźć z jaka dokładnością analizuję tętno, wiem że S-810 z dokł. do 1-go ale kosztuje 100% więcej niż 610. Czy 610 ma dokł 5 uderzeń do OwnIndexS i Polar Fitness Test?
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja u¿ywam S-610.
Tak, mierzy têtno z dok³adno¶ci± do 5 uderzeñ.
To jest bardzo dobry model. I du¿a frajda, gdy widzi siê w³asne têtno w postaci wykresu na monitorze komputera.
Tak, mierzy têtno z dok³adno¶ci± do 5 uderzeñ.
To jest bardzo dobry model. I du¿a frajda, gdy widzi siê w³asne têtno w postaci wykresu na monitorze komputera.
- monka
- Zaprawiony W Bojach
Co to jest "OwnIndexS" - na stronie pana Ryszrda nie chce mi sie otworzyć tego opis
http://www.sportprofil.pl/polar/product ... index.html
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]
-
- Zaprawiony W Bojach
Moniko, spróbuj tutaj:
-Polar
Joy, może będziemy na tym samym pracować, na razie ćwiczę na nim wirtualnie (jest fajne demo na str fińskiej).
(Edited by ArthurP at 6:05 pm on June 27, 2002)
-Polar
Joy, może będziemy na tym samym pracować, na razie ćwiczę na nim wirtualnie (jest fajne demo na str fińskiej).
(Edited by ArthurP at 6:05 pm on June 27, 2002)
- JacekZ
- Wyga
Mój S-610 też spisuje się dobrze, no może z wyjątkiem transmitera.OwnIndex itp. to chwyty marketingowe.
Najważniejsze cechy tego Polara to :
- dobry stoper mierzący do 99 okrążeń
- program komputerowy do analizy treningów
- przesyłanie danych na podczerwień
- dokładny pomiar tętna
- trwałość
Z tego co udało mi się znaleźć na rynku jedynie
Polar S-410 (przesyłanie przez mikrofon) S-610 i S-810
posiadają te cechy.
Najważniejsze cechy tego Polara to :
- dobry stoper mierzący do 99 okrążeń
- program komputerowy do analizy treningów
- przesyłanie danych na podczerwień
- dokładny pomiar tętna
- trwałość
Z tego co udało mi się znaleźć na rynku jedynie
Polar S-410 (przesyłanie przez mikrofon) S-610 i S-810
posiadają te cechy.
- JacekZ
- Wyga
Wydaje mi się,że w założeniach ma to być parametr wskazujący poziom wytrenowania. W moim wypadkuQuote: from monka on 4:57 pm on June 27, 2002
Co to jest "OwnIndexS" - na stronie pana Ryszrda nie chce mi sie otworzyć tego opis
jednak pomimo,że czasy osiągane podczas startów zmieniły się znacznie na korzyść OwnIndex pozostaje bez zmian.
-
- Zaprawiony W Bojach
Na stronie Polar'a podczas rejestracji pokazuje się obszerny słowniczek wyjaśniający różne fachowe terminy m.in. OwnIndexS - pisze sie tam że jest to parametr porównywalny z VO2max.
Jeszcze pytanie o S-610:
-Czy do kompa trzeba instalować jakiś element hardw. typu odbiorniczek promieniowania podczerw. czy tylko samo oprogramowanie?
- Ile miejsca zajmuje całe oprogramowanie na dysku, i ile średnio zabierają dane z pojedynczego treningu? Ciekawe jak to wygląda rocznie załóżmy przy 200 treningach.
- Czy promieniowanie podczerw w tym przypadku na pewno nie uszkodzi żadnych innych plików? A może powinno się do tego używać osobnego kompa?
Czy ktoś zna model S-120? Ma up link do kompa, czyżby prac z kompem?
(Edited by ArthurP at 11:51 am on June 28, 2002)
Jeszcze pytanie o S-610:
-Czy do kompa trzeba instalować jakiś element hardw. typu odbiorniczek promieniowania podczerw. czy tylko samo oprogramowanie?
- Ile miejsca zajmuje całe oprogramowanie na dysku, i ile średnio zabierają dane z pojedynczego treningu? Ciekawe jak to wygląda rocznie załóżmy przy 200 treningach.
- Czy promieniowanie podczerw w tym przypadku na pewno nie uszkodzi żadnych innych plików? A może powinno się do tego używać osobnego kompa?
Czy ktoś zna model S-120? Ma up link do kompa, czyżby prac z kompem?
(Edited by ArthurP at 11:51 am on June 28, 2002)
-
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze coś dot. S-610.
Jak korzystacie z możliwości tworzenia wielu plików, tzn. jakie to ma dla Was znaczenie? – pytam, bo S-410 jest dużo tańszy, a różni się tylko tym parametr.
Jak widać S-610 używa sam Czapiewski i S. Korzeniowska, może dla nas wystarczyłby jeden plik.
Czy ta możliwość tworzenia wielu plików jest związana z możliwością użytkowania przez kilka osób, czy dotyczy tworzenia różnych profili trening.?
Jak korzystacie z możliwości tworzenia wielu plików, tzn. jakie to ma dla Was znaczenie? – pytam, bo S-410 jest dużo tańszy, a różni się tylko tym parametr.
Jak widać S-610 używa sam Czapiewski i S. Korzeniowska, może dla nas wystarczyłby jeden plik.
Czy ta możliwość tworzenia wielu plików jest związana z możliwością użytkowania przez kilka osób, czy dotyczy tworzenia różnych profili trening.?
- JacekZ
- Wyga
Możliwość tworzenia wielu plików i późniejszego przesyłania ich do komputera przydaje się kiedy nie mam możliwości zapisania danych bezpośrednio po treningu.Quote: from ArthurP on 2:08 pm on June 28, 2002
Jeszcze coś dot. S-610.
S-610 i S-410 różnią się też programem komputerowym oraz sposobem przesyłania danych.
- BoL
- Wyga
Sam program nie wystarczy. Komputer musi miec port podczerwieni. Standardowo ma go wiele notebook'ow a jak masz "stacjonara" z dobra plyta glowna (asus, abit) to masz szanse takie cos dokupic.Jeszcze pytanie o S-610:
"Promieniowanie" (hihi) nie uszkodzi zadnych plikow - na pewno. Nie trzeba uzywac osobnego komputera.
Pozdrawiam,
BoL (GG 1209329)
-
- Zaprawiony W Bojach
{Bol} czyzby interfejs podczerwieni za jedyne 150 zl ktory mozna dokupic do S-610 nie zalatwial sprawy? Przeciez wymiana plyty oznacza praktycznie wymiane kompa. Podobno port podcz. o ktorym piszesz nie jest konieczny - to opinia jaka dzis otrzymalem od innego uzytkownika S-610 - uzywa on celeron 400 i wszystko jest OK.
A wiec?
A wiec?

- BoL
- Wyga
Po prostu musisz miec takie urzadzonko w komputrzerze. O plycie pisalem dlatego, ze (z tego co mi wiadomo) producenci nie wprowadzili tu jakichs standardow, tzn. widzialem w cennkach port do plyt Asusa. Czyli plyta musi miec mozliwosc dodania takiego czegos (gniazdo) i port do plyt Asus pewnie nie bedzie pasowal do innych modeli.
BoL (GG 1209329)
-
- Zaprawiony W Bojach
Myslalem ze ww. interfejs pelni role zewnetrznego portu, a w samym kompie wystarczy np. gniazdo karty dzwiekowej, ale z tego co piszesz wynikaloby ze konieczny jest dodatkowy port wewn.
- monka
- Zaprawiony W Bojach
kol. Bol, otrzymalam informacje od przedstawiciela Polar w Polsce - pana Ryszrda i wyglada ze jest nieporozumienie - interfejs podczerwieni zalatwia sprawe - nie jest potrzebny zaden specjalny port o ktorym piszesz. Czy Twoj egzemplarz nie dziala?
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Coś pomieszaliście. Pierwsze prototypy na podczerwień nie pracowały z komputerowym portem podczerwieni. W związku z tym wyprodukowano interfejs spełniający rolę portu podczerwieni. Podłącza się go do com 1 lub do USB. W nowym roku pojawią się Polary z literką i np. S-610i, które będą współpracowały z portami podczerwieni w notebookach.
R.
R.