Świder Trail Marathon 2013 – relacja i złej organizacji mówi

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
montalb
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

racjona pisze: Nie no luz, już otarłam łzy :ble: nie rzucę się z mostu przez to :hejhej:
No ale z którego mostu się nie rzucisz? Z tego, przez który trzeba było pobiec, czy tego wcześniejszego, przez który część pobiegła? :)

Poniżej ciąg dalszy "wyjaśnień" organizatorów (ze strony biegu, zakładka aktualności). Orgowie imponują nie tylko poziomem tych wypocin, ale i znajomością języka polskiego.

"W kontekście informacji uzyskanych od zawodników, przeprowadzonej analizy trasy, resztek oznaczeń, sprawozdań pracowników i wolontariuszy stwierdzamy że nie zrealizowano części oznaczenia trasy. Wynikło to w istocie z powodu błędów popełnionych przez jednego z wolontariuszy i dwóch osób z obsługi imprezy. Na dodatek część z kluczowych oznaczeń zostało przez nieustalone osobę przesunięte i zniszczone, co mogło skutkować pewną dezorientacją na trasie. Bardzo przepraszamy z tego powodu i jednocześnie zapewniamy że wszyscy winni a znani przyczyny tej sytuacji, zostaną ukarani".
BYĆ JAK MEL GIBSON W "CZEGO PRAGNĄ KOBIETY"
PKO
Dota de Guapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no właśnie ja nie doczytałam, bo komentarze z zeszłego roku były bardziej o tym jaka śliczna trasa...

co do organizatora to szkoda słów i czasu...

na szczęście to nie on ma wyłączność na trasę, i jestem przekonana, że ORGANIZATORZY biegów (tak, tak do Was mówię a bardziej piszę) to czytają i tak dycha i połówka to świetny pomysł tylko w innym wykonaniu, cały maraton to nudno bo 4 nawrotki to nic fajnego!!

to co ORGANIZATORZY przeczytaliście to??!

buziaki
Dota, która też uważa, że zajęła inne miejsce niż organizator jej przyznał, wie swoje, stoper i GPS nie kłamie:)
Awatar użytkownika
racjona
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:57:37
Życiówka w maratonie: przede mną

Nieprzeczytany post

montalb pisze:No ale z którego mostu się nie rzucisz? Z tego, przez który trzeba było pobiec, czy tego wcześniejszego, przez który część pobiegła? :)
Z tego co jest w remoncie i popsuł szyki orgom :bum:

Organizator ma niebywałą fantazję i kreatywność w tłumaczeniu niedociągnięć. Korespondowałam krótko i treściwie w sprawie mojej nieobecności w wynikach - facet ma niesamowitą wyobraźnię do wymyślania kosmicznych wyjaśnień. Gratuluję pomysłowości.
Obrazek
montalb
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

racjona pisze:facet ma niesamowitą wyobraźnię do wymyślania kosmicznych wyjaśnień.
Kosmicznych? "Satelita nam zawadziła skrzydłem taśmę, co trasę wyznaczała, i uniesła ją w dal"? Czy też może zła energia z kosmosu wzięła i trafiła system pomiarowy szkopski?

Nie bądź taka, racjona, nie każ zgadywać tylko weź się podziel no.

pzdr wesoło
montalb
Awatar użytkownika
racjona
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:57:37
Życiówka w maratonie: przede mną

Nieprzeczytany post

Moje pytanie: czemu nie ma na liście mojego wyniku - przecież dobiegłam do mety, nawet wpadłam na metę w grupce kilku osób?
Odp. Nie mam tego numeru na liście mety! Gdybym dostał jakieś wskazówki: numery/numer zawodników którzy przybiegli w tej grupie, czas wg. siebie , zdjęcie – to może udałoby nam się doszukać jakiegoś błędu w zapiskach.
(ahaaa jjjjaaasne, nie zapisaliście go w ogóle, "oczno-ręczny odczyt" mnie nie zauważył zupełnie, jestem taka mała niewidoczna mróweczka ... czyli mam podać własne dane i odczyty, bo wy żadnego nie macie. I oczywiście, naczelnym zadaniem zawodnika jest zapamiętywać numery zawodników przed i po sobie).

Podrzuciłam swoje dane i: Bardzo przepraszam, rzeczywiście w okolicy tego czasu i tych numerów są niejasności z podwójnymi i zamazanymi zapisami z linii mety. Jest już poprawiona ta sytuacja.

(jjjjaaaasne, akurat w TEJ grupie były podwójne i zamazane zapisy :hahaha: - pewnie dane spisywał przedszkolak za pomocą pędzelka i farb akwarelowych).
Komentarze w nawiasach oczywiście zachowałam dla siebie - starożytni Indianie mawiają, by nie kopać leżącego.

Żal tylko dupinę ściska, że moje rodzinne okolice, piękne tereny (bo nie tylko wokół Świdra) do biegania i taka kichowata opinia idzie w świat :echech:
Obrazek
montalb
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

racjona pisze:Organizator ma niebywałą fantazję i kreatywność w tłumaczeniu niedociągnięć.
Właśnie Pan Pryjma przysłał "przeprosiny" dla uczestników. Nie wiem, po cholerę chce po kilku tygodniach do tego wracać. Brzmi to tak (to ostatnie zdanie jego listu)

"Bardzo przepraszamy za te zamieszanie, ale nie wynika ono z naszej winy i nie mamy na nie wpływu".

Co za klasa...

Żal dupę ściska, muszę się zgodzić z przedpiśczynią :) Czekamy na kolejny level żenady.

pzdr
montalb
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Scenki z pierwszego Świder Trail sprzed dwóch lat:
- samochód, który ma prowadzić biegaczy z polany na ścieżkę biegu jest zastawiony i nie może wyjechać (już po strzale startera), potem ostro wyprzedza kolumnę biegaczy napierając klaksonem
- w miejscu w którym rozdzielały się trasy 21k i 42k na pytanie o trasę ekipa techniczna biegu pokazuje wszystkim trasę 21k - również maratończykom, tym samym fundując im ultramaraton
- oznaczeń trasy w wielu miejscach brak, organizator tłumaczy się opadami i wandalami

Czytam i czytam, nic się nie zmienia.
montalb
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

szy pisze:oznaczeń trasy w wielu miejscach brak, organizator tłumaczy się opadami i wandalami
W tym roku wandali też było dużo najwyraźniej. Ale z drugiej strony - komu nie przyda się metr kolorowej plastikowej taśmy? Wiadomo, i ozdoby na choinkę można zrobić, i błotnik w rowerze podwiązać, a nawet materac wypchać. I to ostatnie zastosowanie powinno zwrócić uwagę Organizatora na okolicznych tapicerów. Porozmawiać z nimi trzeba, zaapelować, by wstrzymali się z pozyskiem taśmy do końca zawodów.

pzdr
montalb
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ