Komentarz do artykułu Timex Run Trainer GPS - test

Awatar użytkownika
grzlew
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:08
Życiówka w maratonie: 4:58:19

Nieprzeczytany post

Chyba o to chodziło :p http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=3556 ( Garmin 910 )
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tak, oczywiście.
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

Mam pytanie Adam do ciebie w sprawie monitorowania tempa przez Run Treiner'a. Mianowicie jak wiadomo dla przykladu w Garmine 210 mozna wybrac nastepujace trzy mozliwosci monitorowania naszego tempa biegu:
Current Pace,
Lap Pace,
Average Pace.
Jesli chodzi o Timex to sa dwie opcje:
Pace
Average Pace.
Chcialbym sie dowiedziec czy jak sie ustawia interwaly w Timexsie to tempo biegu jest pokazywane tylko dla aktulanego interwalu, czy tempo bedzie narzucone przez 2 ustawienia, ktore mamy do wyboru w tym zegarku?

Dzieki z gory i pozdrawiam.
Obrazek

Run first, train later...
Awatar użytkownika
robertza
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44'22"
Życiówka w maratonie: 3:34'25"

Nieprzeczytany post

Witam Wszystkich. Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem TRT. Właściwie wszystko działa tak, że aż chce się trenować.
javai - dzięki za program do konwersji, działa spoko.
Satelity łapie szybko więc nie ma się do czego przyczepić
mam do Was kilka pytań:
1. pomiar HR - w trakcie wycieczki zegarek zgubił sygnał i już nie złapał. Dopiero po zakończeniu treningu i uruchomieniu nowego. też tak macie, że nie łączy się w trakcie, nawet jak zgubi?
2. auto stop - działa, czas się zatrzymuje, jednak jak już oglądam trening na kompie, to podaje czas odcinka (auto lap = 1km) łącznie z przerwą. Czyli zupełnie nie o to chodzi, chciałbym widzieć czas netto. można to jakoś zmienić?
3. Recovery - jak mam włączone, to uruchamia się po każdym zatrzymaniu (auto-stop), a nie dopiero na koniec treningu. Tak ma być? Trochę dziwne, no ale może o to chodzi. W treningu interwałowym dużo będzie tych pomiarów :bleble:
4. czasami piszczy w trakcie biegu, bez komunikatów, nie bardzo wiem o co mu chodzi, ale może jak lepiej się poznamy. Alarmy stref mam wyłączone, pełną godzinę również, progi itp. Co może komunikować?

Chyba wszystko, jak coś jeszcze wymyślę będę pisał. A zegarek ogólnie super, dobry partner treningowy. Do tej pory biegałem z pulsometrem, i ew Endo w telefonie, więc różnica jest mega. Wygoda i dużo opcji.
pozdrawiam Wszystkich, życiówek życzę :hej:
- we love run -
Awatar użytkownika
robertza
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44'22"
Życiówka w maratonie: 3:34'25"

Nieprzeczytany post

Trochę info po miesiącu (blisko) użytkowania. A więc po kolei. Czas pokazuje na wykresach łącznie z przerwą, widocznie tak ma być. To znaczy w TR bez przerw, a w Endo łącznie. No nic, trzeba się przyzwyczaić i zmieniać ręcznie.
HR ok - więcej tak nie zrobił, to znaczy jak złapie sygnał to już trzyma, nawet jak się rozciągam/wyginam
recovery - działa po każdym stop - więc tak ma być, widocznie
przestał piszczeć kiedy nie trzeba,. więc już się przyjaźniemy :taktak:
Z nowych przygód - po zgraniu treningów, wyczyszczeniu pamięci i naładowaniu baterii zegarek rano zastałem z pustym wyświetlaczem :niewiem: - nie reagował na przyciski?
Po podłączeniu do kompa okazało się, że system się wyzerował, a bateria była rozładowana. Niby nic, ale lepiej nich się nie powtarza to, szczególnie gdybym treningów jeszcze nie zgrał ... :sss:
A poza tym działa i wszystko ok.
- we love run -
de85
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0:50:28
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, mam pytanie. Moze trochę głupie...jak w tym zegrku ustawic tempo docelowe treningu/biegu?jezeli chce biec np. w tempie na 5.05? Jakoś nie moge rozgryźc tego zegaraka a mam go odwczoraj.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ