Pas/nerka z bidonami - RaidLight vs Fuelbelt - co wybrać?

Awatar użytkownika
wiercipieta
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, chciałem prosić o poradę w kwestii pasa z bidonami. W zasadzie biegam bez picia, a butelkę wody zmieszanej z izotonikiem zabieram (do ręki) dopiero kiedy mam zamiar biegać godzinę lub dłużej, no ale wiadomo - chcę zwiększać dystans. Poza tym wkurza mnie, zwłaszcza w upały, kiedy by się chciało jak najlżej, że muszę nosić te wszystkie schowki - opaska na telefon na ramieniu, klucze na bucie, mp3 w kieszonce w spodniach, jakieś 10 złotych w razie czego, cukierek... Pomyślałem że fajnie by było to mieć w jednym miejscu. No i jeśli chodzi o bidony, to wolę kilka małych niż jeden duży.
Priorytety: żeby nie obcierał, nie zapacał ciała, obciążał w granicach rozsądku, nie podskakiwał, nie spadał, był ergonomiczny, kieszeń mieściła smartfona, klucze i jeszcze jakieś drobiazgi, wszystko było łatwo dostępne, nie wylatywało, łatwo się wyjmowało i wkładało buteleczki, żeby te buteleczki nie przeciekały, nie chlupotały, nie pachniały brzydko, nie miały zadziorów, nie wybijały zębów ani nie przyszczypywały języka.
Na razie wpadły mi w oko takie, czy ktoś z Was ma któryś z nich i co myślicie na ich temat?
http://www.sklep.napieraj.pl/product-po ... Flask.html
Obrazek

http://www.fuelbelt.pl/produkty/pasy-z- ... egory_id=2
Obrazek

http://www.fuelbelt.pl/produkty/pasy-z- ... -belt.html
Obrazek

Pozdrawiam.
Mój blog
Obrazek
Biegam całkowicie rekreacyjnie - dla relaksu i dla zdrowia.
PKO
M&S
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:53

Nieprzeczytany post

Polecam RaidLight marathon - rewelacja. Dwa male bidony, bardzo wygodny
run for fun
10km - 48'27" - treningowo czerwiec 2014
21,097km - 1:58'00" - treningowo 12.09.2013
42,195km - 4:02'58" - Maraton Warszawski 29.09.2013

Plan na 2014 - dyszka poniżej 45' - Zaliczony
Długo długo nic i powrot do biegania w 2021
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sposób wkładania butelki w raidlight jest do bani, trzeba się mocno namęczyć żeby to ustrojstwo wlazlo
wolfdog
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

M&S pisze:Polecam RaidLight marathon - rewelacja. Dwa male bidony, bardzo wygodny
potwierdzam. W kwestii wyjmowania i chowania buteleczek powiem tak. Kwestia wprawy.
SEMPER FIDELIS

Nieprzeczytany post

Mam fuelbelt z 3 bidonami. Trwały, poręczny, intuicyjne wyciąganie/wkładanie bidonów 1 ręką, pas przepuszcza powietrze i nie powoduje pocenia okolic pleców, poza tym zapinany na mocny rzep a nie klamry które potrafią przeszkadzać. Szkoda tylko że kieszonka przy pasku jest taka mała, klucze wejda ale komórka już nie. Ale moge polecić. Raidlight nie miałem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ