Abtronic

Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

RobertD:
Zastanawiam sie ostatnio nad kupnem czegos takiego, gdyz jak sam cwicze brzuszki, czasami boli mnie kregoslup.
Robercie, a czy pamiętasz o ćwiczeniu "w obie strony"?

Jako osoba wysoka (195cm) długo miałem problemy (lekki ale długotrwały ból) z kręgosłupem. Któregoś dnia masażysta spytał mnie czy oprócz brzuszków robię też "brzuszki w tył" (jak to się nazywa? ). Wykonuje się je na podłodze z leżenia na brzuchu unosząc górną i dolną część ciała lub na specjalnym urządzeniu.

Jakieś 2 lata temu kupiłem sobie koziołek do robienia takich brzuszków - nie jestem supersystematyczny, ale staram się używać go minimum raz w tygodniu. Od tego czasu pożegnałem się z jakimikolwiek bólami pleców/kręgosłupa.
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
PKO
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hahaha::hej: :hahaha::hej:
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ubytek dwóch centymetrów w pasie i odpowiednio dwóch kilogramów zanotował znajomy po miesięcznym używaniu pasa... Dużo to czy mało? Fakt faktem, że nie widać żeby był specjalnie zadowolony...
No i co mam tu teraz napisać? ;)
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W reklamie prezenterzy zapewniajĹĄ ubytek ok 5 cm w pasie ( o ile dobrze pamiętam ). Bennet może Twój znajomy nie używał go regularnie. Poza tym czy robi jeszcze coœ innego ( jakieœ sporty ) czy tylko ogranicza się do tego "cuda"?
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ogranicza i nie ogranicza. Ogranicza się tylko do pasa i nie ogranicza w jedzeniu...
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to w takim razie powinien się cieszyć....
Awatar użytkownika
dth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pocieszającym jest fakt, że po miesięcznym używaniu Abtronica można schudnąć o 2 cm. (może to dużo a może mało - kwestia indywidualnej oceny ), ale proszę powiedzieć jak często w przeciągu jednego dnia należy używać abtronica (ile cykli 10 min. ? ). Ciekawi mnie również na jak długo wystarczy energii w baterii, która zasila pas. Mam przeczucie, że tych baterii zużywa się bardzo dużo w ciągu miesiąca a każda z nich kosztuje przeciesz conajmniej 5 zł. co w sumie dać olbrzymią kwotę.
dth
Awatar użytkownika
dth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pocieszającym jest fakt, że po miesięcznym używaniu Abtronica można schudnąć o 2 cm. (może to dużo a może mało - kwestia indywidualnej oceny ), ale proszę powiedzieć jak często w przeciągu jednego dnia należy używać abtronica (ile cykli 10 min. ? ). Ciekawi mnie również na jak długo wystarczy energii w baterii, która zasila pas. Mam przeczucie, że tych baterii zużywa się bardzo dużo w ciągu miesiąca a każda z nich kosztuje przeciesz conajmniej 5 zł. co w sumie może dać olbrzymią kwotę.

(Edited by dth at 6:35 pm on Mar. 22, 2002)
dth
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tego co wiem to zalecane są trzy sesje dziennie po 10 minut. Na jak długo starczają baterie niestety nie wiem.

Ostatnio kolega pochwalił się, że od grudnia biegając zrzucił 12 kg. Jeśli ktoś ma zamiar zapytać czy stosował jakąś dietę to z góry odpowiadam, że po ostatnim biegu zjadł przy mnie trzy ogórkowe, kilka sznytek chleba i jeszcze do tego kruche ciasteczka z miejscowych zakładów cukierniczych, więc na apetyt raczej nie narzeka, a że bieg był rozgrywany na dystansie 5 km jak wyglądał bilans energetyczny sami wiecie...

Niech żyją chudzi!!! :)
bans
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!!!Osobiście uważam,że stosowanie abtroników i temu podobnych rzeczy nie jest zbyt dobre dla ludzi chcących schudnąc,czy utrzymać dobra kondycje,poniewaz urzadzenie działa tylko na jeden obszar np.brzuch,a co z resztą?Chyba trzeba by było spedzic cały dzień zmieniając ułozenie pasa i zakladajac go to na brzuch ,to na uda,a to by nie miało sensu.Jezeli chodzi o rehabilitacje to sie zgadzam,ale ludzi sprawnych,ktorzy moga sie poruszać,chcacych schudnac przed telewizorem uzywajacych tego mozna nazwać smiało leniami!!!
bans
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hihihi....

w tej wyliczance brakuje glowy :hahaha:
moze pomoze tym ludzikom?;)

milego biegania, wlasnie i do mnie dotarly upaly......
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Stanach , producenci podobnych gadzetow doczekali sie pozwow sadowych . Po prostu obiecywali zlote gory a dostarczali ... laskotki .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak swoja droga to sie nie dziwie, bo w Stanach to ludziom ( duzej czesci) sie wydaje ze jak jedza light& diet to wogole tam nie ma kalorii, a ogladanie meczow w pudle jest juz wystarczajacym wysilkiem sportowym!
Mam kumpele ktora tam mieszkala i podobno to wyglada tak, siedzi gostek przed tv i pije piwo, oczywiscie pije duzo bo jest light wiec mu sie miesien piwny nie zrobi ....... gostek wazy juz powyzej 120 kg
.............................................................
Awatar użytkownika
Michaell
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Teraz ten Abtronic jest dostępny za jakieś 45zł np w Makro. W innych jest nieco droższy, ale co pewien czas pojawiają się nowe konkurencyjne ceny :-))). Jeden minus to taki że podobno ich wewnętrza część jest pokryta jakimś złotkiem takim jak pokazują w tv i mówią że to podróby. Osobiście tego nie próbowałem ale kto wie :-))). Brzuch ćwicze codziennie, a ktoś mi jakiś czas temu powiedział że takie urządzonko to można sobie kupić na masażyk po ciężkim treningu, podobno fajnie działa. W sumie słyszałem wiele przeróżnych opini na temat tego typu urządzonek , a prawda jak zwykle leży po środku. Jedno wiem że jeśli ktoś ma słabe serce i przypnie mas za wysoko no mogą być z tego problemu jeśli włączy max "obciążenie" czy "moc" :-))), chociaż podobno jest to uczucie takie samo jakbyśmy przyłożyli język do bateryjki 9v , zapewne wielu z was to robiło będąc dzieckiem :-))). Myśle że urządzonko tego typu może być przydatne tylko i wyłączenie osobą ćwiczącym regularnie brzuch w celu "dopieszczenia bębenka" , no i oczywiście w rehabilitacjach ale to już inna bajka. To czy ktoś kupi czy też nie zalezy od niego samego, ale sami wiecie jak ludzie są naiwni i łatwowierni, wszystko by chcieli robić po jak najmniejszej lini oporu, byle by jak najmniej się wysilić. Niewiedza niektórych jest drogą do sukcesu i zbijania kasy dla innych. THE END :-)))
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Szczególnie polecam dla leniwych...

http://polityka.onet.pl/162,1084344,1,0,artykul.html
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ