Myśliwy.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hmm, Silos, miałem się nie wtrącać, ale widzę, że cytujesz teorię. Wielokrotnie przechodziłem przed nosem myśliwych, albo tuż obok, gdyż po lesie łażę bardzo dużo. Jeżeli stoi 30 myśliwych na kilometrowej przecince, a z drugiej strony idzie hałaśliwa nagonka i wypłasza wszystko od jeleni po krety i ci myśliwy strzelają we wszystko co się ruszy, to w pierwszej kolejności ubijają zwierzaki zdrowe, które szybciej uciekają przed hałasem. Niestety. Chociaż z tego co słyszałem, to odstrzał sanitarny też funkcjonuje, ale ja uważam, że lepiej by to zrobiły wilki.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dalej będe bronił myśliwych. To oczym piszesz Henryku to otstrzał z powodu dóżej liczby osobników, odstrzał o którym pisałem wcześniej odbywa sie z ambon. Czasem sa też organizowane polowania dla myśliwych z zachodu, odbywają sie one w sposób taki, że myśliwi ustawiaja sie na przecince, i strzelają do zwierzyny. Ale to wszystko jest za grubą kase. Dzięki temu koła myśliwskie mają za co dokarmiać zwierzyne w okresie zimowym, bo niestety w naszym państwie sa pieniądze ale nie nato co potrzebna
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]
- Maniek G
- Stary Wyga
Trochę to nie na pierwotny temat, ale co do myśliwych i ich roli to jest to chyba usprawiedliwianie ich poczynań.Strzelamy do zwierzyny,aby za pieniądze z polowań karmić te których nie zabito.Przyroda radzi sobie z populacją zwierząt i bez nas. Wszelka ingerencja w tak skomplikowane układy doprowadza do ich rozchwiania. Nawet dokarmianie nie jest wskazane, o czym sie ostatnio mówi w aspekcie np. łabędzi, które dokarmiane przez ludzi nie odlatują, a potem zamarzają przy większych mrozach.
Anima Sana In Corpore Sano