Komentarz do artykułu Renato Canova znalazł sposób na Faraha
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Renato Canova znalazł sposób na Faraha
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Przed Igrzyskami Olimpijskimi Farah był w jakimś tallkshow czy teleturnirju i prowadzący James Corden mu zasugerował, ze powinien podobnie do Bolta wymyślić jakiś gest dla świętowania zwycięstwa i inni uczestnicy podpowiedzieli tu żeby robił "M" z YMCA. "M" jako pierwsza litera od Mo.
Corden podczas programu nadał też nazwę gestowi "Mobot".
LINK DO FILMIKU Z TEGO PROGRAMU
Corden podczas programu nadał też nazwę gestowi "Mobot".
LINK DO FILMIKU Z TEGO PROGRAMU
Krzysiek
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
co do pojedynku Bolta z Farahem eksperci w roli faworyta stawiają tego drugiego i łatwo ich zrozumieć. Będzie to wyścig trwający koło 80 sekund (może odrobinę mniej). Dla Bolta to zupełnie obcy obszar i wytrzymałość ma większe znaczenie niż prędkość maksymalna.
Krzysiek
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: to dla dziadków :P
Ja zaś słyszałem, że ten gest powstał a pro po podwójnego zwycięstwa na olimpiadzie, miało to oznaczać "podwójną" koronę : ) ale nigdy nie wiadomo jak było to naprawdę...
( :
- BartoszW
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35.59 w wieku 16lat
- Życiówka w maratonie: brak
Jeżeli trener sądzi że trzeba poczekać aż zawodnik się zestarzeje aby go pokonać to kiepski z niego trener.
Jak na faceta z 4-cyfrowym IQ coś musiało jednak ujść mojej uwadze - to rzadko się zdarzało. Mogłem odcisnąć piętno na losach świata a odcisnę się na chodniku.
-
- Zaprawiony W Bojach
rzeczywiście, Canova kiepski jak nic.
-
- Zaprawiony W Bojach
No hahahah Canova strasznie kiepskiBartoszW pisze:Jeżeli trener sądzi że trzeba poczekać aż zawodnik się zestarzeje aby go pokonać to kiepski z niego trener.

- BartoszW
- Wyga
To jeśli jest taki dobry niech wytrenuje kogoś do tego samego poziomu 
Pan Qba Krause mówił że wyścig na 10km jest wysiłkiem tlenowym a Canova mówi że przy treningach do tego dystansu pracujemy nawet ponad progiem beztlenowym.
A więc może jakieś wyjaśnienia ?
Osobiście gdybym był trenerem nigdy nie użyłbym sformułowania że na faceta nie ma sposobu. W przeszłości byli lepsi od Faraha... no chyba że niedługo udowodni że to jego mega 1500 ma przełożenie na 5 lub 10 to będzie całkiem inna gadka.

a tu słowa CanovyMaksymalny stan równowagi mleczanowej (MAX LASS) to jest możliwość pracy w bardzo szczególnym „Stałym Stanie”, znacznie wyżej niż konwencjonalny próg 4 mmol. To jest specyficzna jakość dla specjalistów na 3 000 m, 5 000 m, 10 000 m i zależy nie tylko od progu beztlenowego, ale szczególnie od treningu jaki stosujemy aby zbudować tę jakość.
Pan Qba Krause mówił że wyścig na 10km jest wysiłkiem tlenowym a Canova mówi że przy treningach do tego dystansu pracujemy nawet ponad progiem beztlenowym.
A więc może jakieś wyjaśnienia ?
Osobiście gdybym był trenerem nigdy nie użyłbym sformułowania że na faceta nie ma sposobu. W przeszłości byli lepsi od Faraha... no chyba że niedługo udowodni że to jego mega 1500 ma przełożenie na 5 lub 10 to będzie całkiem inna gadka.
Jak na faceta z 4-cyfrowym IQ coś musiało jednak ujść mojej uwadze - to rzadko się zdarzało. Mogłem odcisnąć piętno na losach świata a odcisnę się na chodniku.
-
- Zaprawiony W Bojach
może najpierw doczytaj i o canovie i o treningu a potem porozmawiamy jak już będziesz cokolwiek wiedział?
- BartoszW
- Wyga
Czytalem, jesli miał zawodnika na 26.30 na 10km to czemu mówi że trzeba poczekać aż Farah się zestarzeje?
Sam zaś wybitnym biegaczem nie był.
raz mówi o progu przemian beztlenowych albo tym MAX LASS ponad tym progiem, nazywa to mocą tlenową
dla mnie to masło maślane... za przeproszeniem jeden ch**
jak to się nazywa ważne żeby trening szedł do przodu
Sam zaś wybitnym biegaczem nie był.
raz mówi o progu przemian beztlenowych albo tym MAX LASS ponad tym progiem, nazywa to mocą tlenową
dla mnie to masło maślane... za przeproszeniem jeden ch**

-
- Zaprawiony W Bojach
o bosz...