Ból kolana , wina braku butów ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapomnieli tylko dodać, że to wszystko jest poparte badaniami I-N-W-I-T-R-O które ma sie nijak do rzeczywistości. Poruszyłeś ciekawy temat. Nie mogę się mocno zagalopować z wywodami na temat glukozaminy , kolagenu , wapna itp. gdyż producenci różnych suplementów mogą się mocno zdenerwować i zacznę się bać przechodząc przez ulicę. Nawet taki niewinny wapń wciskany w każdą temu podobną odżywkę może zrobić więcej złego niż dobrego. Wapń powinny suplementować jedynie osoby z choroba degradacyjną kości i w 90% problem ten dotyczy kobiet w okresie przekwitania. Zdrowy osobnik, normalnie sie odżywiający nie potrzebuje dodatkowego uzupełnienia tego pierwiastka. Jedynie co jest wskazane to odpowiednie dawki witaminy D która pomaga we wchłanianiu wapnia i to tylko w okresie gdy jest mało dni słonecznych. Nieuzasadniona, długotrwała suplementacja wapniem może powodować upośledzenie czynności naczyń krwionośnych, ich zwapnienie i zapchanie.
Dlatego ja wolę ekstrakty ziołowe w odpowiednich mieszankach, cyklach i proporcjach niż chemię.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
PKO
szajbus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hmm ciekawe rzeczy piszesz nigdy się nie spotkałem z takim "odrzutem" ja niestety nie mam pojęcia tak naprawde co jest zdrowe a co nie bo dla zwykłego "kowalskiego" informacja " to ci pomoże " wystarczy mógłby ktoś coś więcej dodać na ten temat bo aż nie wiem czy to brać czy nie , wracając do głównego tematu odkąd napisałem temat że boli mnie noga , nie biegałem zrobiłęm przerwę do dzisiaj , myślałem że już mnie nic nie boli i wybiegłem w trasę http://www.endomondo.com/workouts/22432 ... bject_map={%22693939467299559%22%3A336908779775719}&action_type_map={%22693939467299559%22%3A%22fitness.runs%22}&action_ref_map=[] tutaj moja trasa , bieganie było męczarnią już po pierwszym km może nawet szybciej już czułem kłucie , ale najgorsze u mnie jest to że naoglądałem się rokiego za młodu i jak czuje że boli to chce jeszcze bardziej . Skończyło się na tym że biegłem 300 m spacerek rozciąganie i znowu masakra jakaś
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ