W zasadzie postanowiłem rozpocząć ten wątek, tylko dlatego, że nie ma osobnego wątku na forum.
Od razu zaznaczam, że nie jestem twórcą aplikacji i nie mam nic wspólnego z tą aplikacją. Po prostu używałem kilku takich aplikacji i Navime GPS Tracker wydaje mi się najlepsze, dodatkowo jest polskiego autorstwa i oferuje dużo ciekawych rozwiązań.
Google Play
https://play.google.com/store/apps/deta ... me.android
Opis z Google Play:
Więcej informacji znajdziecie na stronie autoraNavime GPS Tracker zmienia Twój telefon w zaawansowany komputer podróży i rejestrator treningów. Dzięki niemu możesz szybko i łatwo nagrywać trasy wycieczek, treningów oraz innych rodzajów aktywności.
Aplikacja posiada unikalną funkcję autopauzy, dzięki której na bieżąco wyświetlany jest czas ruchu, czas pauzy oraz całkowity czas trasy. Na ich podstawie generowane są statystyki m.in. średniej prędkości poruszania się. Statystyki, międzyczasy i mapa trasy wyświetlane są na kilku czytelnych ekranach, które mogą być w pełni dostosowane do własnych potrzeb. Dzięki opcji eksportu trasy do www.navime.pl zyskuje się dodatkowo dostęp do rozbudowanych statystyk oraz możliwość dzielenia się trasą ze znajomymi np. na Facebooku.
Najważniejsze funkcje programu:
- nagrywanie tras z podziałem na różne rodzaje aktywności
- zaawansowane statystyki dostępne podczas nagrywania ścieżki
- przesyłanie trasy "na żywo" do navime.pl
- możliwość definiowania statystyk, które mają być aktualnie prezentowane
- zbiorcze statystyki w dzienniku (czas, dystans) w zależności od aktualnego filtrowania wyników
- głosowy asystent treningowy
- statystyki spalonych kalorii
- podgląd międzyczasów poszczególnych kilometrów trasy
- wykresy prędkości oraz wysokości
- proste cele treningowe (czas, dystans oraz tempo)
- dowolnie definiowany czas opóźnienia nagrywania trasy
- eksport nagranych tras do plików *.gpx
- eksport nagranej trasy bezpośrednio do navime.pl
- filtrowanie tras w dzienniku po rodzaju oraz typie aktywności
- zestawienie miesięczne oraz tygodniowe ostatnich aktywności
- zdalna rejestracja konta w navime.pl
- podgląd aktualnego poziomu sygnału gps
- zaawansowane filtrowanie błędów wskazań pozycji gps

Polecam!