Plecak

run2die
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Planuje zakup plecaka do biegania tylko kompletnie nie wiem jak się za to zabrać i na co zwrócic uwagę. Na rynku jest tyle różnych modeli, że im dłużej szukam tym mam większy mętlik w głowie.
Zastanawiam się nad Raidlight olmo 5, TNF torrent albo Salomon advanced skin s-lab 5. Ponoć plecaki z Decatchlonu są godne uwagi, ale jakoś nie jestem przekonana do jakości wykonania.
A Wy w czym biegacie?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i wskazówki :)
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

biegam z plecakiem Salomona, tym właśnie, który wspomniałaś, i bardzo go polecam. jeżeli masz jakieś pytania co do niego, chętnie opowiem.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
run2die
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Qba- a jak z miejscem w komorze głównej? Czy po napełnieniu bukłaka zmieści się tam jeszcze kurtka przeciwdeszczowa i mocno okrojona apteczka?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oczywiście zależy to od rozmiarów kurtki i apteczki, ale generalnie spokojnie, materiał jest rozciągliwy.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

run2die pisze:Ponoć plecaki z Decatchlonu są godne uwagi, ale jakoś nie jestem przekonana do jakości wykonania.
Są ok i dają radę.
http://biegamblog.wordpress.com/2013/05 ... 22-sprzet/

Pod tym linkiem znajdziesz też odnośniki do testów tego plecaka dwóch Marcinów. Warto się zainteresować tym modelem.
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ten wyżej nie plecak biegowy.. to plecak Quechua, z działu "trial, rajdy".. marka Quechua nie jest biegowa w Decathlonie..
biegowa jest Kalenji..

tylko uwaga! plecaczki Kalenji są troche zakamuflowane na stronie.. nie nazywają się "plecak" tylko "torba na wodę"..
niedawno kupiłem najmniejszy z nich.. tani, dobry, na moje wybiegania (do 75 km) wystarcza.. ma 2 L bukłak, kosztuje 80 zł.
http://www.decathlon.pl/torba-na-wod-ma ... 16077.html

w porównaniu do tych Quechua plecak Kalenji bardziej przylega do ciała, nic nie skacze w czasie biegu.. testowane na różnych tempach..
Grzegorz_Krk
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:14
Życiówka w maratonie: 3:53:44
Kontakt:

Nieprzeczytany post

harti pisze: niedawno kupiłem najmniejszy z nich.. tani, dobry, na moje wybiegania (do 75 km) wystarcza.. ma 2 L bukłak, kosztuje 80 zł.
l[/url]
w porównaniu do tych Quechua plecak Kalenji bardziej przylega do ciała, nic nie skacze w czasie biegu.. testowane na różnych tempach..
Harti
Co pakujesz do tego plecaka? Dasz radę włożyć wiatrówkę, czołówkę, jakieś podręczne opatrunki?
Biegasz z kijami? Jeśli tak to napisz do czego je przypinasz?
Zastanawiam się, na ile ta pojemność jest wystarczająca.
Dzięki za pomoc
Cele na 2014: 10 km - 39:59; 21,1 km - 01:29:59
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Ten, który wrzucił Harti może i jest fajny...ale jest strasznie mały...zależy do czego będziesz go używał, jeśli tylko na wybiegania, gdzieś blisko to może i się sprawdzi...kije można zamontować między gumkami ściągającymi....

Natomiast np na wyprawę biegowa w góry już się nie sprawdzi...bo jest za mały...kurtka przeciwdeszczowa, mała apteczka, dokumenty i telefon to maks....ja do biegania po górach kupiłem ten:

http://www.decathlon.pl/plecak-rt-10-l- ... 45761.html

Ma 2l bukłak, miejsce na kije, jest sporo większy, zmieści się jeszcze jakas zapasowa koszulka i jedzenie...byłem z takim dwa razy biegać w górach, nigdzie nie obciera, nic nie skacze nadmiernie, wszystko się do niego zmieściło, z reszta ma całkiem dobre opinie...jestem z niego baaardzo zadowolony, zabieram go na Chudego Wawrzyńca :usmiech:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Grzegorz_Krk
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mar_jas
Napisz jakie zabrałeś wyposażenie na te 30 km z kawałkiem? Twoją propozycję warto przemyśleć, różnica nie jest duża. Dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kurtka przeciwdeszczowa, mała apteczka, folia nrc, czołówka, dokumenty telefon, koszulka na zmianę i skarpetki, 2l wody w bułkaku, do tego izotonik 0,7 i 0,5l coli, jedną butelkę zawsze montuję na zewnątrz między gumki spinające....no i żarcie...3 batony musli, 2 banany i jedna bułka, czasem jak mi się przypomni to jeszcze krówki mordoklejki :hejhej:

Komentarze
Grzegorz_Krk
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To rzeczywiście chyba do tego najmniejszego się nie zmieści :(
Można próbować ograniczać wyposażenie i ewentualnie coś przekąsić w schronisku, ale jak nie ma takiej możliwości to lepiej być niezależnym.
Dzięki za info
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grzegorz_Krk pisze:To rzeczywiście chyba do tego najmniejszego się nie zmieści :(
Można próbować ograniczać wyposażenie i ewentualnie coś przekąsić w schronisku, ale jak nie ma takiej możliwości to lepiej być niezależnym.
Dzięki za info
U mnie to już zarcie ograniczone do minimum...w schronisku oczywiście tez jeszcze jem zawsze jakąś zupkę :hejhej:

Komentarze
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak jak pisałem, na moje potrzeby ten mały wystarcza, nie biegam po górach, nie biegam z kijkami, ma bukłak 2 litrowy (przy dłuższych wycieczkach biegowych mogę uzupełnić zapas w sklepie) ma kieszonki na tych paskach naramiennych (na mp3, telefon, żele, batony itp).. i 6 litrów pojemności, to mało? do tego ma z tyłu gumkę przy pomocy której można przyczepić kurtkę..

jest też wersja średnia tego plecaka:
http://www.decathlon.pl/torba-na-wod-me ... 16076.html
i duża:
http://www.decathlon.pl/torba-na-wod-du ... 16075.html
no i jest jeszcze BARDZO duży plecak do biegania (bez bukłaka), 50 L (był w sklepie na ale na polskiej stronie Decathlonu go nie mogę znaleźć (to ich głupie nazewnictwo ;)
http://www.kalenji-running.com/en-GB/ru ... ck-8200363

i tak jak pisałem, te wyżej wymienione lepiej nadają się do biegania, cytat z opisu "Efekt przemieszczania się plecaka w czasie biegu (występujący w przypadku klasycznych plecaków) jest praktycznie nieobecny." te z działu trial to chyba bardziej na takie marszobiegi czy truchtanie
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W trialowym z Decathlonu o którym piszemy da się biegać. Ja takze zabieram go za tydzien na zawody w górach.

Jednak zapakowany - woda, butelki, kijki, jedzenie, kurtka i inne pierdoły trochę lata, zwłaszcza podczas szybkiego zbiegania w dół.
Na pewno nie jest idealny ale za tą cenę...
W plecak o który pisze Harti jest do latania po płaskim. Pewnie do tego jest idealny. W góry na ultra nie jesteś w stanie się zapakować
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
przekrentpnd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam, chciałem się podczepić do tematu żeby bałaganu nie robić z nowym wątkiem :)

czy ktoś z was mógłby mi polecić jakiś plecak nadający się zarówno do biegania i do jazdy na rowerze.
zależy mi na tym żeby plecak był wygodny nie krępował mi ruchów.
moje uwagi to:

-mijesce na bukłak 1,5 do 2 litórw
-dodatkowa kieszeń lub wystarczająca ilość miejsca w kieszeni głównej żeby po za bukłakiem pomieścić telefon i GPS
-myślałem jeszcze o miejscu na jakąś cienką kurtkę z tym że nie jest to konieczne bo nie chciałbym żeby był większy niż 3 - 5 L
-cena do 150 zł

jak na razie na zastanawiam się nad :
ASICS LIGHTWEIGHT RUNNING BACKPACK
ASICS L3 BACKPACK RUNNING

będę bardzo wdzięczny za pomoc

edit// http://www.decathlon.pl/torba-na-wod-ma ... 16077.html jeszcze taki na forum znalazlem może ktoś ma jakieś opinie na jego temat :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ