jednak doradzałbym styl dowolnySylw3g pisze:Zastanawiam się, czy aby nie wypróbować basenu i pływania delikatnie żabką

Moderator: infernal
jednak doradzałbym styl dowolnySylw3g pisze:Zastanawiam się, czy aby nie wypróbować basenu i pływania delikatnie żabką
Może nie tylko obciąża, ale też nie pomaga w bieganiu. Ten styl trochę "koślawi" nogi ze względu na swoją specyfikę..panucci10 pisze:jednak doradzałbym styl dowolnySylw3g pisze:Zastanawiam się, czy aby nie wypróbować basenu i pływania delikatnie żabkążaba dośc sporo obciąża kolana!!!
No to ma coś wspólnego z bieganiemżaba dośc sporo obciąża kolana!!!
Ale dlaczego Cie wkurza??? Gdzie bym nie zaglądnął na jakieś forum biegowe, czy to pływackie czy to triathlonowe ludzie piszą że lepiej żabką nie pływac bo obciązają kolana! Więc troszcząc sie o Sylwka poprostu wyraziłem swoją opinie na temat żabki! Nie moge? Coś w tym musi być że na różnych forach chodzą podobne opinie! Może to tylko jakiś stereotyp jest ale ja nie mam możliwości tak jak Ty skonsultowac to z jakimś ekspertem!!! Sam pływam żabką <powiedzmy> miedzy jakimiś odcinkami płyniete kraulem ale to bardziej dla odpoczynku i raczej max 100m, i nie uważam żeby mi to szkodziło! Ale Jeśli przykładowo Sylwkowi nie wychodzi pływanie kraulem i chce tylko popływać żabką to jego sprawa! Tym bardziej że jak sam napisał zależy mu na szybkim bieganiu a nie na pływaniu czy nauce pływania! Podejrzewam że nie bedzie łotał 100 powtórzeń tą żabką bez odpoczynku więc krzywdy mu to nie zrobi!ioannahh pisze:wkurza mnie to gadanie,
to nie powtarzaj głupotpanucci10 pisze: Może to tylko jakiś stereotyp jest ale ja nie mam możliwości tak jak Ty skonsultowac to z jakimś ekspertem!!!
bo nie szkodzi :DSam pływam żabką <powiedzmy> miedzy jakimiś odcinkami płyniete kraulem ale to bardziej dla odpoczynku i raczej max 100m, i nie uważam żeby mi to szkodziło!
unoszę się, ponieważ NA KAŻDYM AMATORSKIM FORUM, dotyczącym biegania albo rowerów czytam, jakie to szkodliwe dla biegacza/rowerzysty, kiedy uzupełnia trening innym sportem. mam zupełnie przeciwne zdanie na ten temat, poparte obserwacją zawodowców i opiniami ekspertów, w tym trenerów wyczynowego sportu:Ale wracając do Twoich uwag to nie rozumiem co sie tak unosisz?!
heh, wszystko by sie zgadzało, tylko my tu wszyscy jak jeden jesteśmy jednak amatorami! i jak czyta sie 100 razy że żabka źle wpływa na kolana to myśli sie że tak widocznie jest! Teraz jak sie z takim czymś spotkam bede Ci pomagał w głoszeniu prawdy na temat żabki i kopiował Twój post i bede wklejał dla wyjaśnienia żeby ludzie dalej nie powielali bzdurioannahh pisze:unoszę się, ponieważ NA KAŻDYM AMATORSKIM FORUM,
zastanów się nad treścią tego mema.. i sam sobie odpowiedzSylw3g pisze: Btw, rozumiem, że celowe było w tym memie użycie wizerunku Washingtona (chyba), zamiast Lincolna?
to naprawdę zależy od tego, co konkretnie jest nie tak w kręgosłupie. jeśli nie masz lekarskich przeciwwskazań do pływania żabką, to podejrzewam, że nawet jeśli codziennie byś przepływała kilometr tym stylem to nic by Ci się nie stało. to nadal rekreacjaale kazdy powie ze meczenie jednego stylu w dodatku akurat takiego dobrym pomyslem raczej nie jest.