Znów monitor pracy serca

ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeszcze dwa pytania w kontekście Protrainer XT:

- często towarzyszę zawodnikowi biegnącemu, jadąc obok na rowerze. Informuję go o prędkości, dystansie, temp. etc. Czy jest taki model dzięki któremu można by śledzić tętno?  Ciekawe na jaką odl. działa  sygnał w tym modelu, potrzeba by  chyba ze 2 metry.

- czy w treści instrukcji jest opis jak robi sie dziennik tj. szczególnie jak gromadzić dane (tu wprowadzane ręcznie  do kompa) żeby mieć potem jakieś pouczające wykresy?  
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
PKO
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niestety zasięg każdego nadajnika jest tylko do ok. 1m.
Można by spróbować założyć nadajnik na plecy zawodnika (też działa) i spróbować jechać za nim z tyłu z boku z monitorem na kierownicy roweru. Może zadziała.
Jest tzw. telemetry system (do 150m) ale bardzo drogi. Zestaw dla dwóch zwodników kosztuje ok. 8 000 zł.

Instrukcja nie opisuje jak robić dziennik trenigowy. Ale mam zgodę ludzi z Polara na umieszczenie programu Polar Precision Perfirmance 2.1 na bieganiu.pl. Byli wprawdzie zdziwieni dlaczego nasi biegacze nie chcą korzystać z dziennika (Polar Personal Trainer) po angielsku na stronie fińskiej lub po niemiecku na stronie niemieckiej, ale przekonywałem ich, że dziennik po polsku będzie dla nas lepszy.
Na marginesie chciałbym Was poinformować, że na stronie niemieckiej Polar Personal Trainer jest zalogowanych 70 000 użytkowników. Nie wspomnę, że wszyscy mają Polary.

R.
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Ryszard on 11:00 pm on Mar. 31, 2002
Można by spróbować założyć nadajnik na plecy zawodnika (też działa) i spróbować jechać za nim z tyłu z boku z monitorem na kierownicy roweru. Może zadziała.
właśnie w ten sposób dziś trenowaliśmy, były przerwy ale ogólnie miałem podgląd.

- Czy jest jakiś zestaw optymalny  dwóch odbiorników, które maja pracowac z jednym transmiterem?

- Czy lepsze parametry uzyska się   jeśli np. obydwa odbiorniki  będą od tego samego modelu?  
Quote: from Ryszard on 11:00 pm on Mar. 31, 2002
Ale mam zgodę ludzi z Polara na umieszczenie programu Polar Precision Perfirmance 2.1 na bieganiu.pl.
no to mamy fuks  
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
Awatar użytkownika
marek m
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ryszard,

Jak ma się Protrainer XT, do zapowiadanego Polara S 120 (proponowanego dla biegaczy) ?  Oczywiście chodzi mi o ich funkcje przydatne w treningu biegowym.
Jeszcze jedno pytanie. Z jakim tętnem należy biec maraton , jak to określić ?
Pozdrawiam
mm
Awatar użytkownika
Romualdo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Moje uwagi do Protrainera XT
- w "Funkcje zegarka" :
zamiast
"- data"
powinno być "dzień"
w "Funkcje pamięci" :
jeszcze "-data treningu"
P.S.
Co z instrukcją w j.polskim ?
[i]Romualdo[/i]
[url]www.free.polbox.pl/r/romualdm
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Romualdo,
w funkcjach zegarka jest "calendar" co przetłumaczyłem jako data. "Dzień" miałem zarezerwowany do "weekday indicator", natomiast w funkcjach pamięci jest informacja o pliku treningowym, która obejmuje m. in. datę trenningu (trainings file info page). Niestety nie mam ani jednego egzemplarza Polara XT bo sprawdziłbym wszystko bardzo dokładnie. Otrzymałem potwierdzenie daty wysyłki (koniec kwietnia) i sądzę, że podczas maratonu będzie można je kupić. Oczywiście jest instrukcja w języku polskim.

R.
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podczas maratonu w Krakowie.

R.
Awatar użytkownika
Romualdo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ryszard , mam Protrainera XT i podałem to co widzę
na wyświetlaczu. Przy przeglądaniu pliku treningowego jest podawany również czas rozpoczęcia treningu.
W danych odcinka jest tętno średnie (AVG) i chyba tętno przy przełączaniu (brak oznaczenia max), bo zdarza się że jest mniejsze od średniego.
P.S.
Nie przysłałeś mi jeszcze instrukcji w j.polskim .
[i]Romualdo[/i]
[url]www.free.polbox.pl/r/romualdm
asix
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Panie Ryszardzie, kiedy możemy spodziewać się na bieganiu.pl obiecanego Polar Precision Performance 2.1 ?
Awatar użytkownika
Andrzej
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kupie Polar M52 (dla mojego kolegi) moze ktos wymienia na cos lepszego ,to Wojtek chetnie odkupi M52,tel.603956705
Andrzej
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam pytanie - głównie do Ryszarda. Chciałbym się dowiedzieć czegoś o modelu Polara: ACCUREX. Nie ma go na stronie Sportprofilu. Na stronie Polara nie udało mi się dotrzeć do jego charakterystki. I druga kwestia: czy ew. można go naprawić, gdzie? Mój S-410 sprawuje się dobrze. Pozdrawiam!
biegowa recydywa
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Accurex Plus to model, który już nie jest produkowany. W jego miejsce powstał S-610.
Naprawiamy Accurexy. Wymiana PCBA (płytki z układami scalonymi) jest droga i nie wim czy jest to opłacalne. Wymieniamy również ekrany, obudowy.

R.
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sprowadziłem ostatnią partię Protrainerów XT. Niestety nie mogę ich sprzedawać podczas maratonu w Krakowie. Główny sponsor imprezy Timex nie życzy sobie sprzedaży innych czasomierzy i sport testerów.

Cena detaliczna Protrainera XT to 360 zł.

Cena dla wszystkich biegaczy.pl to 330 zł.

R.
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję, że można temu zaradzić i umówić się na jakieś spotkanie podczas którego będzie można "porozmawiać" o Polarach.
No i co mam tu teraz napisać? ;)
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Będę na pewno na biegu. Spotkam się z moimi podopiecznymi zapewne u mnie w firmie. (10' na piechotę od Rynku). Umówimy się na konkretną godzinę. Ustalę to z nimi. Zapraszam Was serdecznie do siebie do firmy. Można się u mnie wykąpać i odpocząć. Niestety mam tylko jedną kabinę prysznicową. Więc może to potrwać ale
możemy porozmawiać wtedy o bieganiu i o trenigu.

R.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ