bolácy dól brzucha

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
kotecki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Moim problemem jest ból brzucha podczas biegania , boli nad pachwinami zwlaszcza przy podnoszeniu nóg i przy zrywach np po grze w pilke...nie biegam przestaje bolec, zaczne biegac znowu odczowam dyskomfort.
Zaczelo sie od bólu miesnia tylnego uda, do tej pory mnie boli przy dluzszym bieganiu pozniej doszedl ból przywodziciela i teraz odczowam ból w pacwinie mam wrazenie ze to promieniuje ból od tylnego miesnia na przywodziciel i od przywodziciela na dolne partie brzucha....ktos mial cos takiego wczesniej..
pozdrawiam Tomek
PKO
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bolący ból,... :bum:
Prawdopodobnie, masz problem ze stabilizacją centralną a ból na przywodzicielach i w tylnej części uda, to skutek przenoszenia przeciążeń. W dalszej kolejności ból może się pojawiać w dolnych partach brzucha i od wewnętrznej części kolana, na przyczepie przewodziciela. Poszukaj wskazówek na forum odnośnie stosownych ćwiczeń ( core stability ). Są też filmy instruktażowe. Rozciągaj się mniej przed treningiem, więcej po treningu.
Anders
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

U mnie podobny problem najprawdopodobniej zaczął się od kontuzji kręgosłupa lędźwiowego. Obecnie kończę serię zabiegów (laser,prądy,krio,masaż) na kręgosłup, ale o ile w przypadku pleców widać wyraźną poprawę, to podbrzusze nadal boli. Dostałem ćwiczenia wzmacniające i rozciągające i zobaczę, co będzie za miesiąc.

Podobna dyskusja toczy się na forum Maratony Polskie:
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 68&code2=7
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Bolący ból,... :bum:
Prawdopodobnie, masz problem ze stabilizacją centralną a ból na przywodzicielach i w tylnej części uda, to skutek przenoszenia przeciążeń. W dalszej kolejności ból może się pojawiać w dolnych partach brzucha i od wewnętrznej części kolana, na przyczepie przewodziciela. Poszukaj wskazówek na forum odnośnie stosownych ćwiczeń ( core stability ). Są też filmy instruktażowe. Rozciągaj się mniej przed treningiem, więcej po treningu.
Pracuj nad mięśniami i rozciągaj je, tak jak ci radzi Ryszard. Trzeba czasu i systematyczności, ale powinno być dobrze.
Powodzenia
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ