Samopoczucie - dobre z odrobiną niepewności;
Dobre bo:
- jestem po zmianie gipsu na taki plastikowy. Śliczniutki niebieściutki, spodobałby się Kanas, bardzo ładnie pasuje do lewego, czarnoniebieskiego faasa 500, którego noszę na drugiej nodze. Lżejszy, wygodniejszy i wytrzymalszy od gipsu z gipsu. Co prawda musiałem dokonać brzeszczotem małego tunningu - bo był nieco za wysoki i wrzynał mi się pod kolano. Tuning się udał w 100% - gips odciąłem, nogi nie.
- oszczędzam na skarpetach, bo mi teraz para starcza na dwa dni.
- właśnie mija mi połowa czasu w gipsie.
- szwy mam ściągnięte, rana się zagoiła jak na psie, podobno.
- generalnie wszystko przebiega bezboleśnie, czasem ino cóś mnie ciśnie pod gipsem, ale na pewno nie w miejscu w którym byłem chlastany.
- do pracy chodzę normalnie (znaczy się o kulach).
Odrobina niepewności wynika z pewnych obaw jakie mię dręczą, mimo wrodzonego optymizmu.
Moje obawy związane są z tym, że operacja naprawiła tylko część tego co natura spierdoliła i nadal pozostaną mi stopy płasko-koślawe. W sumie nie biegam już dobrze ponad rok (nie liczę kilku nieudanych prób), a w ostatnim okresie przed operacją to miałem naprawdę spore problemy z chodzeniem. Godzina chodzenia kończyła się sporym bólem. Najdobitniej świadczy o tym fakt, że mieszkając pod pięknym, niemal górzystym lasem przez ostatni rok nie byłem w nim ani razu, ponieważ chodzenie w moim przypadku możliwe było tylko po bardzo płaskich powierzchniach. 10 minut w terenie i nogę szlag trafiał. Tak więc pozostaje niepewność: na ile będę naprawiony.
Ale żeby nie było - zdecydowanie większą częścią siebie wierzę, że będzie dobrze.
zoltar7 pisze:.. ostatecznie zawsze zostaje ci plan minimum złamać 70 min. na 10k na 70 lub coś w tym guście
No i super - czas działa na moją korzyść.
Zna ktoś jakieś ćwiczenia aerobowe dla człeka z nogą w gipsie?
Bardzo mi się podoba to:
![Obrazek](http://i.wp.pl/a/f/jpeg/31040/sport_to_zdrowie_8.jpeg)
tylko nie mam tego przyżądu.
Na razie zacząłem ćwiczyć brzuch, plery na dywanie i górę ciała gumami. Może da to mi większą motywację do powrotu na forum.