Dzięki za odpowiedzi!
Co do mojego biegania - takie okresowe, sezonowe bieganie uskuteczniam już od 3-4 lat, z każdym rokiem było tego biegania coraz więcej. W ostatnim 2003 biegałem już chyba przez 4-5 miesięcy w roku... Mój główny problem to brak systematyczności i długie przerwy bez biegów. Nowy rok ma być właśnie przełomem - chcę wpaść w końcu w rytm, biegać bez kilkumiesięcznych przerw.
Czy mam do tego talent? Tak bym się nie wyraził (ale dzięki Murat ), ale sam zauważyłem że idzie mi coraz lepiej. Pisząc że jestem początkujący miałem na myśli, że brak mi wiedzy teoretycznej, fachowej o treningu, kontuzjach itp (nadrabiam tutaj, na forum ). I muszę Wam przyznać, że w ostatnich dniach nic bardziej mnie nie mobilizuje niż myśl o pierwszym starcie właśnie w kwietniu, w swoim mieście . Zapewne wielu czytających pomyśli teraz: młody jest, nie wie na co się porywa. Fakt, nie wiem - ale jeśli zabiorę się do tego z głową czy nie uda mi się przebiec? Nie w głowie mi teraz 4 godzinki, niech by i 5 miało to trwać, ale bardzo chcę spróbować... obiecuję że głupstwa nie zrobię pogadam jeszcze ze znajomym lekarzem, może wstąpię do klubu Piast, tam zobaczą jak biegam i ocenią, na co mnie stać... ale póki co jak o 6tej rano budzę się w łóżku - myśl o maratonie działa jak "katapulta" - 20minut później jestem już na chodniku przed domem...
więc póki co, tego się trzymam.
Pozdrawiam.
(Edited by Stoyan at 1:45 pm on Jan. 18, 2004)
Powitanie...
- Murat
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Styan -nie opowiadaj tu bajek o "słabej budowie",bo na moje oko to mi wygladasz na potencjalnego mocarza w biegach.Myślę,że w najblizszym maratonie wrocławskim będę miał ostatnią szansę,żeby Cię przegonić,bo jak się solidnie zabierzesz za treningi to już raczej będę bez szans .I jeszcze ten Park Szczytnicki pod nosem...
Pozdrawiam i życzę wytrwałości /wpadaj na forum-to nieźle motywuje
Pozdrawiam i życzę wytrwałości /wpadaj na forum-to nieźle motywuje