Problem z kondycją

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
D046
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Biegam od kilku dni (mam słabą kondycję i chcę to zmienić) i już na początku pojawił się problem. Nie daje rady - już po 5-8 minutach ciągłego biegu muszę zatrzymać się i odpocząć ok. 10 minut. Na dodatek odczuwam kłucie nad mostkiem i zbiera mi się na wymioty. Jest jakiś sposób jak temu zaradzić? Dodam że mam 16 lat, nie palę nie piję i 3 dni w tygodniu ćwiczę (robię pompki i ćwiczę na biceps 7 kg ciężarkiem.
PKO
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegaj wolniej.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Popatrz na wątki podwieszone. Wybierz sobie plan 6cio, lub 10cio tygodniowy i postępuj zgodnie z nim.
Bedzie dobrze, w Twoim wieku postępy powinny być bardzo, bardzo szybkie, byle byś poczytał jak robic dobrze. :-)
D046
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak zrobię. Jak byś jeszcze mógł jakiś link podrzucić to byłbym bardzo wdzięczny. Dodam jeszcze, że zależy mi na tym, by poprawić kondycje do końca wakacji, bo potem nie wiem czy będę miał czas :lalala:
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

D046 pisze:Tak zrobię. Jak byś jeszcze mógł jakiś link podrzucić to byłbym bardzo wdzięczny. Dodam jeszcze, że zależy mi na tym, by poprawić kondycje do końca wakacji, bo potem nie wiem czy będę miał czas :lalala:

Ale jakie linki? Te watki sa tu na tym podforum na którym piszesz. Wyjdz ze swojego watku i zobacz watki które sa nad nim.
30 minut ciągłego biegu - plan 6cio tygodniowy.
Wybierz prawidłowe tempo biegu. Itp.

na tym forum jest wszytko czego potrezbujesz, napisane po 500 razy.

Rozejrzyj się po forum. :-)

a z tym czasem nie przesadzaj. My tu mamy na głowach prace, dzieci, mężów, żony, prowadzenie domu, gotowanie, pranie, sprzątanie, zakupy i dajemy radę, to Ty ze szkołą też dasz radę wyrwac się 3 razy w tygodniu pobiegac godzinkę czy półtorej, O ILE TYLKO BĘDZIESZ TEGO CHCIAŁ NAPRAWDĘ a nie tylko na niby i na odczepkę.
D046
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Heh. Zaskoczyłeś mnie :hej: Dzięki za pomoc. Fajne forum :)
daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:06

Nieprzeczytany post

cava to kobieta więc cię zaskoczyłA ;)

znajdziesz czas bez problemu co to jest godzina odpuścisz sobie trochę siedzenia przed kompem lub tv
Obrazek
nemo_nikt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Raczej zaskoczyła Cię, bo to użytkowniczka a nie użytkownik. :)
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

D046 pisze:Dodam jeszcze, że zależy mi na tym, by poprawić kondycje do końca wakacji, bo potem nie wiem czy będę miał czas :lalala:
nawet jak poprawisz do końca wakacji, to potem nic nie robiąc szybko ją stracisz, więc właściwie to po co walczyć o lepszą kondycję na ca. 6 tygodni?? ;-)
Obrazek
D046
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Po pierwsze to bardzo przepraszam użytkowniczkę cava :lalala:, nie wiedziałem że jest ona kobietą (jestem na forum od kilku dni), a po drugie to może źle się wyraziłem. Chodzi mi o to żebym potem w roku szkolnym na W-Fie nie męczył się po przebiegnięciu trzech długości sali gimnastycznej tak jak to było dotychczas i to dla tego chcę poprawić kondycję w czasie wakacji. Gdy już będę mógł biegać dłużej nie oznacza, że od razu zaprzestanę ćwiczyć.
D046
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sukces! Muszę przyznać, że już po kilku dniach biegania zgodnie z 6-cio tygodniowym planem widzę nieznaczną poprawę. Pierwszego dnia z lekkim trudem (ale jednak) sprostałem biegowi - 6x 2 min. z odpoczynkiem po każdym odcinku i z dnia na dzień jest coraz lepiej. Oby tylko mi się nie znudziło :tonieja:
Pozdrawiam
D046
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

D046 pisze:Po pierwsze to bardzo przepraszam użytkowniczkę cava :lalala:, nie wiedziałem że jest ona kobietą (jestem na forum od kilku dni),
I po co przepraszać? Skąd miałeś niby wiedzieć?
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gocu pisze: I po co przepraszać? Skąd miałeś niby wiedzieć?

Tym bardziej że ja się ani nie obraziłam, ani nie awanturowałam nawet. :usmiech:

Do46, gratulacje, oby tak dalej!
Może w Październiku wystartujesz w Biegu Niepodległości?
Młody jesteś, powinieneś dać radę do tego czasu przygotować się do przebiegniecia 10 km. :usmiech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ