Ja jestem teraz szczęśliwym posiadaczem tych Fuji Trainerów 2. Rzeczywiście, pięta luźna, za to mocne opięcie cholewką środkowej części stopy. Trochę mi to przeszkadzało na początku, ale szybko się przyzwyczaiłem. Teraz jest OK, mam już chyba za sobą ze 100 km treningów w tym modelu. No i chyba wygra z peregrinami walkę o pierwszeństwo w sierpniowych i wrześniowych ultramaratonach (ChW, B7D, BUT). Trainery robią bardzo solidne wrażenie, zarówno podeszwą jak i cholewką. Zębaty, twardy, mocny - w porównaniu z gritami i peregrinami, w których biegam terenowo równolegle. 8 mm dropu daje niezłą amortyzację. Dość lekki. Szeroka, stabilna pięta - ja tego jako nadpronator potrzebuję. Dobrze się biegnie też na twardym podłożu. Na ultra będzie ostateczne sprawdzenie. Popełnię z pewnością recenzję porównawczą tych trzech bucików na niniejszym portalu.zoltar7 pisze:Ale Adam ostatecznie wszedłeś w posiadanie któregoś z omawianych butów fuji... można będzie liczyć na jakąś recenzje... z pod ręki samego Ojca Redaktora.![]()
Btw. Od siebie dodam, że Fuji Trainer 2 są bardzo szerokie w pięcie, to nie jest dobrze, bo wątpię, aby znalazło się wielu biegaczy którym taka cecha buta będzie odpowiadać. But wiele obiecuje: prosta konstrukcja podeszwy tj. jeden kawał pianki Eva i do tego doklejony jeden kawał gumy na całej powierzchni podeszwy, krótkie kołki pozwalające biegać po różnym terenie, cholewka wykonana z materiału nienasiąkającego wodą, który nie ulegnie rozdarciu przez byle krzaczek, no i ostatnie ale nie mniej ważne drop ok. 6mm - niestety but nie trzyma dobrze pięty (bez tuningu nierozbieriosz).
Komentarz do artykułu Z wizytą w "show roomie" asics. Terenowa linia Fuji [wideo/konkurs]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Aby tylko nogi nieśli...
-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, Ty jak wykradałeś te tajne informacje na temat tych butów Asicsa to byłeś jak jakiś Snowden albo Kloss, czułem takie napięcie,...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Działa jeszcze do 20:40, ostatnia szansa na głosowanie, 5000m startuje o 20:55.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43:40
- Życiówka w maratonie: 3:53:11
Są już wyniki konkursu ?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tak, właśnie policzyliśmy.
Była jedna osoba, która wytypowała wynik na 5000 m dokładnie (12:51,34) ale niestety nie udzieliła poprawnej odpowiedzi dotyczącej filmów.
A zatem osobą która wytypowała prawie tam samo dobrze (12:51,44) i udzieliła poprawnej odpowiedzi na pierwsze pytanie jest ............ Dorota Czuku. Gratulujemy.
Była jedna osoba, która wytypowała wynik na 5000 m dokładnie (12:51,34) ale niestety nie udzieliła poprawnej odpowiedzi dotyczącej filmów.
A zatem osobą która wytypowała prawie tam samo dobrze (12:51,44) i udzieliła poprawnej odpowiedzi na pierwsze pytanie jest ............ Dorota Czuku. Gratulujemy.