Problemy z kondycją.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Robert1900
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
biegam od trzech miesięcy, w tym, od miesiąca godzinę, cztery razy w tygodniu. Na początku biegało mi się dosyć lekko. Kończyłem trening zmęczony, trochę znużony, ale czułem w sobie sporą dawkę energii. Zaś mniej więcej od tygodnia, trening jest coraz cięższy, każdorazowo obawiam się, że nie dam rady go skończyć. Doszło do tego, że podczas ostatniego biegu (dzisiaj), już od dwudziestej minuty, utrzymywałem się w ruchu wyłącznie siłą woli. Przypuszczam, że powodem jest zła dieta. Utrzymywanie rygorów żywieniowych nigdy nie było moją mocną stroną. Zacząłem biegać głównie po to żeby schudnąć, co się akurat udało - zrzuciłem już 8kg. Jednak domyślam się, że rzadkie a tłuste i obfite jedzenie, niekoniecznie jest tym czego obecnie potrzebuje mój organizm. Czy ktoś mógłby doradzić mi jakie produkty i mniej więcej w jakiej ilości powinienem spożywać żeby trochę doładować swój, coraz słabszy, organizm?
PKO
Awatar użytkownika
kris_brazylia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43,29
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To ze nie wytrzymujesz moze oZnaczac ze za szybko, dlugo biegasz, lub z zbyt duza intensywnoscia ( chociaz 4 x na tydzien nie powinno przemeczac). Nie wiem jak szybko biegasz, ale moze troche zwolnij. :)

Jesli chodzi o diete to ja jem duzo gotowanych warzyw, owocow, jem owsianke z bananem I miodem, ryz, biale mieso, rybe, czasami makaron. Ograniczaj smazone czerwone mieso, tluszcze, slodkosci, slodkie wody gazowane - to swinstwo, alkohol I niepotrzebne puste kalorie.
Blog: [URL]viewtopic.php?f=27&t=33873&p=1073365#p1073365[/URL]

[b]10km:[/b] 43'29" (18.06.2014) trening
[b]21km:[/b] 1h38'48" (08.06.2014) Florianopolis
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jesli w ostatnim czasie nie zmieniles nawykow zywieniowych, to nie tu szukalbym powodu ciezszych treningow. Oczywiscie, jedzenie tlusto i rzadko jest masakryczne nie tylko dla biegacza ale zrob sobie kilka dni przerwy po prostu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ