Komentarz do artykułu Jest już znana trasa Maratonu
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dziwi mnie że organizator w dalszym ciągu nie podaje trasy. Do biegu pozostało raptem 2,5 miesiąca, sporo biegaczy już się zgłosiło, ale nadal nie wiadomo po jakiej trasie mamy biec...
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:24
- Życiówka w maratonie: 3:12:39
Jest trasa:
http://www.maratonwarszawski.com.pl/node/70462
http://www.maratonwarszawski.com.pl/node/70462
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Jest już znana trasa Maratonu
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:43:43
- Życiówka w maratonie: 03:25:30
- Kontakt:
A dadzą profil ?
I fakt. Ładniejsza niż w poprzednich latach. Ale będzie ujadania, że Centrum zablokowane

I fakt. Ładniejsza niż w poprzednich latach. Ale będzie ujadania, że Centrum zablokowane

-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
I to ma być niby ta trasa bez długich prostych ?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 42:47
- Życiówka w maratonie: 3:28:44
Dość pobieżnie przejrzałem przebieg trasy za pomoca Google Earth i wychodzi mi na to, ze największe pofałdowania czekają nas na Moście Poniatowskiego (start i okolice 40 km) oraz podbieg na ul. Arbuzowej. W sumie mega płasko. Czy ktoś może coś więcej powiedziec jak wygląda sprawa ul. Arbuzowej, na ile cięzki jest tamtejszy podbieg?
10k - 0:42:34 (Warszawa - 11.11.2013)
21k - 1:37:05 (Warszawa - 28.09.2014)
42k - 3:28:44 (Warszawa - 28.09.2014)
21k - 1:37:05 (Warszawa - 28.09.2014)
42k - 3:28:44 (Warszawa - 28.09.2014)
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Wolałbyś slalom między blokami? To są 42 kilometry. Muszą być proste, długie odcinki. Oby tylko nie wiało mocnoszaman! pisze:I to ma być niby ta trasa bez długich prostych ?

-
- Rozgrzewający Się
Biegam czasem Arbuzową i podbieg tam jest bardzo łagodny - na odcinku 500-600m jest może 15m przewyższenia. Przy spokojnym biegu podbieg prawie nieodczuwalny - bez porównania do Podgrzybków czy Tamki.Konyagi pisze:Dość pobieżnie przejrzałem przebieg trasy za pomoca Google Earth i wychodzi mi na to, ze największe pofałdowania czekają nas na Moście Poniatowskiego (start i okolice 40 km) oraz podbieg na ul. Arbuzowej. W sumie mega płasko. Czy ktoś może coś więcej powiedziec jak wygląda sprawa ul. Arbuzowej, na ile cięzki jest tamtejszy podbieg?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:24
- Życiówka w maratonie: 3:12:39
Mam pytanie do biegaczy którzy biegli MW gdy trasa prowadziła przez tunel na Wisłostradzie. Jak w tunelu zachowuje sie GPS, traci sygnał? Jeśli tak to jak wybiegniemy z tunelu i złapie sygnał to co z odcinkiem przebiegniętym bez sygnału, nie zostanie "wliczony" do przebytego dystansu, a w związku z tym średnie tempo też się "rozjedzie" w stosunku do rzeczywistego? Prośba o pomoc bardziej doświadczonych biegaczy - niestety u mnie w okolicy tunelów nie ma i sygnału nie gubię.
Dabiutant
Dabiutant
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
to zależy jak go ustawisz
w garminach należy wyłączyć autopauzę. wtedy sprzęt policzy trasę z tunelu jako linię prostą między ostatnim i pierwszym punktem z zasięgiem i doliczy ten dystans po uzyskaniu łączności z satelitami.
jako że tunel wisłostrady ma niewielką krzywiznę najbardziej widoczny wpływ tunelu to zawirowania w autolapach, jeśli masz je włączone ( lap z wbiegnięciem do tunelu będzie nieproporcjonalnie wolny kosztem kolejnego lapu).
btw. do straty fixa satelit niepotrzebny jest tunel. zdarza mi się gubić sygnał pod szerszymi wiaduktami. no i zawsze pozostają budynki w których możesz potestować zachowanie gpsa
w garminach należy wyłączyć autopauzę. wtedy sprzęt policzy trasę z tunelu jako linię prostą między ostatnim i pierwszym punktem z zasięgiem i doliczy ten dystans po uzyskaniu łączności z satelitami.
jako że tunel wisłostrady ma niewielką krzywiznę najbardziej widoczny wpływ tunelu to zawirowania w autolapach, jeśli masz je włączone ( lap z wbiegnięciem do tunelu będzie nieproporcjonalnie wolny kosztem kolejnego lapu).
btw. do straty fixa satelit niepotrzebny jest tunel. zdarza mi się gubić sygnał pod szerszymi wiaduktami. no i zawsze pozostają budynki w których możesz potestować zachowanie gpsa
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
Generalnie nie powieneś mieć z tym problemu. Większość znanych mi aplikacji robi tak, że po złapaniu sygnału wyznacza trasę (najczęściej linia prosta) od ostatniego miejsca gdzie sygnał był. Czas jest liczony niezależnie od GPS. Akurat w przypadku tunelu to sprawa jest trywialna, bo to prosty odcinek, więc nie trasa nie powinna być zakłamana.