Komentarz do artykułu Rytm biegu, czyli o tym czego nie ma w książkach
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To model utworzony w arkuszu kalkulacyjnym i stanowi wykres w excelu. Wszelkie zależności są dokładnie określone i można je zmieniać.
- Andrzej G
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie jestem pewien, czy dobrze rozumiem - "awatar" ten jest wizulalizacją danych, zapisanych w Excel-u, "zdjętych" (uzyskanych) z kadrów filmów, a nie z wyników modelu matematycznego (równań, które można zapisać w Excel-u) aparatu ruchu człowieka? A zmiana modelu polega na wpisaniu do komórek Excel-a innych (większych lub mniejszych) wielkości np. kąta miedzy udem i podudziem w jakimś przedziale czasu, a nie na wpisaniu do równania innego współczynika np. siły mięśnia czworogłowego?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Awatar jest uproszczonym modelem nałożonym na rzeczywisty bieg, bez uwzględniania sił czy bezwładności. Poszczególne kadry filmów umożliwiały określenie zgrubnych relacji geometrycznych. Zagęszczenie liczby klatek już samego modelu, dało efekt płynności ruchu. Natomiast w dalszym ciągu nie jest to model, z którego można by było wyciągać szczegółowe informacje. Celem było jedynie zobrazowanie idei Rytmu biegu.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No ale to już trzeba zainwestować w pedicure, żeby się nie wypierdolić o własne paznokcie.Sacre pisze:co powiecie o bieganiu z poduszek palców ?
w artykule nie ma o tym słowa
ja raczej biegam w ten sposób
tylko dłuższe dystanse już nie
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
yacool pisze: No ale to już trzeba zainwestować w pedicure, żeby się nie wypierdolić o własne paznokcie.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- Andyql
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:05