Komentarz do artykułu Czy picie wody podczas biegania chłodzi organizm?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie zapominaj apaczo, że glicerol to środek dopingujący, jako zwiększający objętość osocza.
Kiedyś wszyscy o tej sztuczce wiedzieli, od kiedy uznano glicerol za doping kilka lat temu, wszystko ucichło. Tak że ostrożnie z polecaniem. Poza tym na glicerol można bardzo różnie zareagować bez przyzwyczajenia, więc można zawody spędzić w toi-toiu.
The faster you are, the slower life goes by.
PKO
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

klosiu pisze:Nie zapominaj apaczo, że glicerol to środek dopingujący, jako zwiększający objętość osocza.
Kiedyś wszyscy o tej sztuczce wiedzieli, od kiedy uznano glicerol za doping kilka lat temu, wszystko ucichło. Tak że ostrożnie z polecaniem. Poza tym na glicerol można bardzo różnie zareagować bez przyzwyczajenia, więc można zawody spędzić w toi-toiu.
klosiu dobrze kojarzysz, ale z małym ale...
Glicerol to substancja maskująca, a nie dopingująca i tylko latego właśnie jest zabroniona w sporcie wyczynowym. Sama w sobie nie jest dopingiem i dla amatora jak znalazł. Jest przecież składnikiem wielu suplementów diety oraz izotoników. Zgodzę sie również ze stwierdzeniem, że można po niej mieć ... no powiem to, sraczkę :bum: , ale to tylko w tedy gdy nie umiemy jej dobrze dozować i zrobimy za mocny roztwór lub wypijemy zbyt dużo na raz. Osobiście nie znam sportowca, który by narzekał po dobrze zrobionym miksie.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Czyli generalnie kojarzę dobrze, znajdą w organiźmie glicerol, polecisz za doping :).
Dla mnie sztuczne zwiększanie zapasu wody w organiźmie to też jest doping. Tym bardziej że środek figuruje na liście środków zakazanych.
No bo w zasadzie co stoi amatorowi na przeszkodzie żeby brać epo? Przecież to nic niezdrowego, ot, hormon wzrostu produkowany naturalnie przez organizm :).
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

troszeczkę przeginasz mój kolego z tym porównaniem gliceryny do EPO :ble:
Gdyby tak było, to kupił byś epo w aptece za grosze ( dilerzy by sie popłakali) a glicerol kupisz ile chcesz i gdzie chcesz i każda pani w moherowym berecie wie, że to najlepszy środek na zatwardzenie :bum:
Wyobrażasz sobie starszą panią na dopingu ? :bum:
Poniżej podaje link do strony firmy OLIMP gdzie jest skład odżywki właśnie glicerolem .
http://www.olimp-supplements.com/?p=3&m=az&id=108
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:Pomyślałem, że dam wam złota radę co robić gdy musimy biegać w upale i nie chcemy zanotować zgonu.[...]
Gdyby kogoś interesowały detale (ile czego , kiedy itp) to mogę rozwinąć temat.
Jak pomyślałeś to zapodaj to, bo się przyda. :) Chyba to mniej będzie szkodzić niż lanie w siebie izotoników.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kiedyś dyskutowaliśmy na temat Gliceryny i wykorzystywanie jej w sporcie. Podaje linka do tematu.
http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... 187.0.html
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lapka88 pisze:"jednak spożywanie kilku litrów wody podczas wyścigu wcale nie pomoże ci biec szybciej." - to chyba wiadomo, ze woda nie działa jak N2O.
Sory, ze wyciagam posta z samego poczatku, ale nie moglem sie powstrzymac. Chcialbym zobaczyc kogos jak biegnie zawody z n2o podanym w stezeniu 70% do 30% tlenu :bum: to by musialo byc widowisko :bum: :hej:
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Można powiedzieć, ze byłby ogień ;D
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj raczej cos zupelnie odwrotnego i napewno bylaby kupa smiechu :bum: podtlenek azotu bardzo fajnie dziala na ludzi :ble:
Pasus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Skoor masz na o patent:p

Sprawdź dobrą ofertę! wiaty stalowe
Ostatnio zmieniony 15 lis 2013, 13:04 przez Pasus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam w gabinecie n2o, wierzcie mi, ze po tym by sie nie dalo "normalnie" biegac ;-)
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Mam w gabinecie n2o, wierzcie mi, ze po tym by sie nie dalo "normalnie" biegac ;-)
Michale, czy próbowałeś kiedyś tego specyfiku? :ble:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miec i nie sprobowac byloby grzechem :bum:

Tylko dlaczego Michale? :ble:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ