witam mam taki dylemat mam problemy z kolanem dokładnie boczne przyparcie rzepki i podejrzenie chondromalacji...ale to nic pewnego jeszcze i do tego jeszcze biodro przeskakujące mam pytanie czy w takim wypadku mogłabym przerwać na jakis czas leczenie i wrócić do treningów
wiem że piomyślicie że po co sie pytam jak i tak zrobi jak sama zechce ale jednak zanim zdecyduje tak na prawde wolałabym sie kogos poradzić wizytę mam 24 listopada i do tego czasu chciałabym podjąc decyzje
byłąm ostatnio na treningu kolano boli owszem ale chciałabym do tego wrócić nie trenowałam już jakieś cztery misiące a zapomniałam powiedzieć że chodzi mi o siatkówke
trudno jest się pogodzić z tym że to co sie kochałao nagle powinno przestać dla mnie cokolwiek znaczyć ale ja tak nie potrafię
lekarz twierdzi że przy każdym gwałtownym ruchu może dojść do wypadniecia rzepki
sama nie wiem z jednej strony chciałabym jeszcze w tym roku trenować a pozniej dopiero dac sobie spokój jednak nie wiem czy byłaby to słuszna decyzja i jakie mogły by być tego konsekwencje
jak możecie to pomóżcie...może coś z własnych doświadczeń??
przerwanie leczenia i treningi a chore kolanko:(
- anka150321
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ankaa15
- misio
- Wyga
Witam!!!Tez przez to przechodzilem i niestety w przypadku tej dolegliowsci- ELPS najwazniejsze sa systematyczne cwiczenia i rozcigania!!!Jak masz chwilke to napisz mi cos na gg to pogadamy .Moj GG to 2155463
Misio
- Siberian
- Rozgrzewający Się
Nie da sie ukryc,ze decyzja o zawieszeniu treningow jest bardzo trudna.Cwiczylem regularnie na silowni i gralem w kosza do momentu az niestety uszkodzilem staw kolanowy.Niedlugo mam nadzieje przejde pomyslnie artroskopie. 1,5 miesiaca temu zawiesilem treningi......ale jak to sie mowi ciagnie wilka do lasu
Tydzien temu wybralem sie na lekkie bieganie.Potem 2 razy zrobilem sobie trening rzutowy na boisku.I szczerze mowiac moje samopoczucie znacznie sie polepszylo
Mysle,ze jezeli uraz jakiego doznalas pozwoli Ci na LEKKA aktywnosc ruchowa to jak najbardziej.Proponowalbym basen o ile masz taka mozliwosc.Wiem,ze to nie ta sams dyscyplina
Trzeba jednak pamietac,ze nagle zaprzestanie aktywnosci ruchowej jest dla osoby trenujacej duzym szokiem i lepiej probowac czegokolwiek - byle z umiarem.
Pozdrawiam i zycze powrotu do zdrowia!

Pozdrawiam i zycze powrotu do zdrowia!
- anka150321
- Wyga
no witam jeszcze raz chyba wszyscy uprawioający sport mają to samo i chyba nie jestem sama brak mi siły woli
pływanie jest w moim planie tygodniowym niegdys pływałam codziennie mozna powiedzieć trenowałam także pływanie jednak to nie to samo co siatkówka a samopoczucie o wiele sie polepsza nawet po lekkim treningu wtedy staram sie o kolanie zapomnieć bo robię to co kocham pozdrawiam
pływanie jest w moim planie tygodniowym niegdys pływałam codziennie mozna powiedzieć trenowałam także pływanie jednak to nie to samo co siatkówka a samopoczucie o wiele sie polepsza nawet po lekkim treningu wtedy staram sie o kolanie zapomnieć bo robię to co kocham pozdrawiam
ankaa15
- dianaaa
- Wyga
znasz moje zdanie na ten temat i jezeli zdecydujesz sie wrocic do treningów to sorry ale zachowasz sie jak gówniara która chce cos dostać i stawia zdobycie tego ponad wszystko nawet własne zdrowei, to jest Twoje życie a nie moje więc i Twoja decyzja
Diana
- anka150321
- Wyga
takich odpowiedzi także oczekiwałam tak znam bardzo dobrze twoje zdanie
nie wiadomo czy to na prawde zagraza zdrowiu
dlatego spróbuje a o szczegóły wypytam sie mojego lekarza
nie wiadomo czy to na prawde zagraza zdrowiu
dlatego spróbuje a o szczegóły wypytam sie mojego lekarza
ankaa15