Początkujący biegacz, a trening dla zaawansowanych?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
lukaszkp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

O mnie:
Zjadłem opis, bo byłem głodny :hej:

Tyle by było tego opisu. Mam nadzieje, że o niczym istotnym nie zapomniałem. Chciałbym aby ktoś mnie nakierował jakim systemem treningowym mam biegać, żeby osiągnąć w miarę fajny postęp w biegu na 5km - wszystkie plany w internecie są dostosowane dla osób długo biegających, a ja jeszcze raczkuje z bieganiem. Chciałem biegać 3x w tygodniu: w poniedziałek najpierw ~7km biegu, a później na stadionie jakieś interwały, np. 4x1km, w środę jakieś 9-11km + przebieżki na stadionie, a w sobotę sam dłuższy bieg 13-17km. Co o tym sądzicie?

Jeszcze mój run-log: http://run-log.com/profiles/profile/lukaszkp/
Ostatnio zmieniony 22 lip 2013, 19:54 przez lukaszkp, łącznie zmieniany 1 raz.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Czy raczkujesz czy nie, to nie ma znaczenia. Plan masz bardzo dobry, , tylko te interwały biegaj nie od czapy, to znaczy, żeby to nie było tak, że każdy odcinek idziesz w trupa, to ma byc intensywność podobna do tej na 5k, może być minimalnie wyższa.
lukaszkp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Huh. Sam Adam Klein się wypowiedział. Skoro Pan twierdzi, że plan będzie bdb, to nie pozostaje mi nic innego jak wziąć się za trening. Dziękuje bardzo za odpowiedź :hejhej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ