Pulsometr z "LIDL'a"

panczito
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam co sądzicie o zakupie pulsometru z sieci sklepów LIDL
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl ... _42713.htm
czy warto wydac 60zł czy raczej to pieniądze wydane na marne ?
PKO
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o sam pomiar pulsu, to to nie jest jakaś wielka filozofia, te tanie też dobrze mierzą, szkopuł tkwi w funkcjach treningowych, których w tych tanich pulsometrach zbyt wielu nie ma. O interwałach w tym przedziale nie ma co mówić, ale w tym nie wiem czy są chociaż międzyczasy, przynajmniej nic o nich nie piszą, może są, jeśli nie, to lipa.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
brzdek93
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Pulsometr to pulsometr, mierzy tętno i tyle. Jak więc może mieć międzyczasy lub interwały? Od tego są wypasione zegarki z gps, a nie pulsometr.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A od kiedy do mierzenia międzyczasów czy interwałów potrzebny jest gps? Myślisz, że pulsometr nie potrafi policzyć do pięciu?
Sądząc po Twojej wypowiedzi miałeś do tej pory styczność z bazarowymi pulsometrami bo porządnego pulsometru typu Polar to pewnie na oczy nie widziałeś. :lalala:
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Adam Pawłowski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47min

Nieprzeczytany post

Ja tak samo mam zamiar zakupić jakiś pulsometr z lidla, bo na droższy hajsu nie ma... Chociaż zobaczy się. Jutro u nas np. 25% taniej wszystko bo remont będzie i chcą wyprzedać, dla tego pulsometr za 45 zł by był, a krokomierz za 30.
Awatar użytkownika
Lew_Gdanski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kupiłem wczoraj ten pulsometr. Ogólnie wydaje się być w porządku. Stoper ma pamięć 99 okrążeń. Jest timer z trzema opcjami. Co do pulsometru to wydaje się działać poprawnie. Ma pamięć jednego treningu z określeniem tętna max, min i średniego. Ma 4 opcje zakresu z czego jedną można definiować samemu. Tętno max. określa na podstawie danych wprowadzanych samodzielnie (wiek, waga, wzrost) Ma też licznik kalorii, ilości spalonej tkanki tłuszczowej i BMI, ale nie wiem czy te opcje działają poprawnie. Dziś planuje w nim pierwszy trening. Pasek z czujnikiem jest wygodny i trzyma się dobrze. Ogólne wykonanie jest przyzwoite. Moim zdaniem 60zł to dobra cena za ten zegarek.
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miałem, korzystałem i mierzy. :) Generalnie do biegania według %HRmax się nadaje, bo można ustawić tam co się chce, choć przedziały są raczej zadane i wiele się nie zwojuje. Zmiana jednak w trakcie treningu np. mamy BS, potem I i znów BS, a jeszcze może do tego TM na zakończenie, to się nie da albo trzeba grzebać w ustawieniach. Nie da się zaprogramować treningów więc albo na oko i trzeba mieć w głowie cały trening albo coś się bierze ze sobą jeszcze (drugi zegarek albo telefon). Myślę, że dla wprowadzenia do tematu, orientacji co jakiś czas co się tam z pulsem dzieje to jest w porządku. Jak ktoś chce już robić różne plany treningowe wg. HRmax to będzie bardzo uciążliwe.
Awatar użytkownika
kejt7
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:A od kiedy do mierzenia międzyczasów czy interwałów potrzebny jest gps? Myślisz, że pulsometr nie potrafi policzyć do pięciu?
Sądząc po Twojej wypowiedzi miałeś do tej pory styczność z bazarowymi pulsometrami bo porządnego pulsometru typu Polar to pewnie na oczy nie widziałeś. :lalala:

Piechu jesteś moim numerem jeden w kategorii "najsympatyczniejszy forumowicz" :>
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szczypta ironii podlana odrobiną sarkazmu... chyba, chyba... a nie nie, jednak nie zabolało ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kejt7 pisze:Piechu jesteś moim numerem jeden w kategorii "najsympatyczniejszy forumowicz" :>
Już wiem. Gdy Piechu się nie odzywa długo, zamiast pisać na priv, wystarczy użyć w dowolnym poście słowa "pulsometr" - to jak kawałek sera w pułapce na myszy...wstarczy poczekać :hejhej: :hejhej:
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Lew_Gdanski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Do tego co napisałem wyżej muszę jeszcze dodać to, że nie mogłem przetestować pulsometru na treningu...bo przestał działać :usmiech:
Ekran jest zamazany i znaki pojawiające się na wyświetlaczu pojawiają się i znikają :nienie:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@Paweł
Coś sugerujesz do diaska?
Awatar użytkownika
kejt7
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Szczypta ironii podlana odrobiną sarkazmu... chyba, chyba... a nie nie, jednak nie zabolało ;)
i całe szczęście, bo nie to było moim celem ;)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czyżby zatem moje "czecie" oko tym razem mnie zawiodło? czyżbym niechybnie źle odczytał intencje piszącego? czyżbym mylnie doszukiwał się jadu i złych emocji?... mój wewnętrzny mentalista daj się wymanewrować, czas mi umierać ;)
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lew_Gdanski pisze:Do tego co napisałem wyżej muszę jeszcze dodać to, że nie mogłem przetestować pulsometru na treningu...bo przestał działać :usmiech:
Ekran jest zamazany i znaki pojawiające się na wyświetlaczu pojawiają się i znikają :nienie:
Może to twój wewnętrzny głos, duch się ujawnił?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ