Mam pytanie jeszcze czy ultradzwieki i diadynamic moga wplywac negatywnie na funkcjonowanie lekotek-uszkadzac je? Mowie to w kontekscie fizykoterapii na przyczep wiezadla.
Przeskakujące kolano
- anka150321
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
i pomyśleć że właśnie w ponidziałek chcieli by mnie kroić ale ja jestem sprytniesza i sie nie dam jakoś co do tej operacji miałam złe przeczucie:)cos chyba jednakw tym było
pozdrawiam a co do tych ultradzwięków i diadynamiki to nie mam pojecia ale zainteresuje sie tym i poszukam jakichs wiadomości
pozdrawiam
pozdrawiam a co do tych ultradzwięków i diadynamiki to nie mam pojecia ale zainteresuje sie tym i poszukam jakichs wiadomości
pozdrawiam
ankaa15
-
efpek
- Rozgrzewający Się

Mam juz diagnoze z USG:
-nie stwierdza sie wysieku ani obrzeku maziowki
-chrzastka szklista w badanej czesci klykci kosci udowych bez cech chondromalacji II-IV stopnia
-wiezadlai troczki prawidlowe
-niewielki wysiek w kaletce glebokiej rzepki z wloknistymi zrostami w jej obrebie -bursitis chr.
-kaletka nadrzepkowa , przedrzepkowa bez cech wysieku
-sciegno miesnia czworoglowego, wezadla podobne psizczelowe i strzalkowe bez zmian urazowych
-lakotka boczna i przysrodkowa bez cech urazu
-wiezadlo krzyzowe przednie i tylne bez obrzeku i urazu
-brak cech torbieli
A w kolanie nadal pyka jak wchodze po schodach
Moze po kontuzji drugiej nogi nie zaczalem chodzic naturalnie jeszcze i stad te pykanie?
-nie stwierdza sie wysieku ani obrzeku maziowki
-chrzastka szklista w badanej czesci klykci kosci udowych bez cech chondromalacji II-IV stopnia
-wiezadlai troczki prawidlowe
-niewielki wysiek w kaletce glebokiej rzepki z wloknistymi zrostami w jej obrebie -bursitis chr.
-kaletka nadrzepkowa , przedrzepkowa bez cech wysieku
-sciegno miesnia czworoglowego, wezadla podobne psizczelowe i strzalkowe bez zmian urazowych
-lakotka boczna i przysrodkowa bez cech urazu
-wiezadlo krzyzowe przednie i tylne bez obrzeku i urazu
-brak cech torbieli
A w kolanie nadal pyka jak wchodze po schodach
- anka150321
- Wyga

z opisu wynika że nic takiego się nie dzieje więc oki
ale właśnie skąd pykanie niektórzy twierdzą że to czasem samo przez się tak się robi ja osobiście nie mam zdania ale skoro nie ma bólu to oki u mnie niestety ale jest
cieszę się ze wszystko dobrze z kolanem chyba że jest to cos czego usg nie byłow stanie wychwycić oby nie głowa do góry
ale właśnie skąd pykanie niektórzy twierdzą że to czasem samo przez się tak się robi ja osobiście nie mam zdania ale skoro nie ma bólu to oki u mnie niestety ale jest
cieszę się ze wszystko dobrze z kolanem chyba że jest to cos czego usg nie byłow stanie wychwycić oby nie głowa do góry
ankaa15
- anka150321
- Wyga

dzieki przyda się do lekarza za dwa tygodnie troche sie boje ale przeciez przezyje
ja tez tyrzymam kciuki za twoje zeby jednak nic sie nie pogorszyło:)ja wierze że będzie dobrze ...musi być:)
ja tez tyrzymam kciuki za twoje zeby jednak nic sie nie pogorszyło:)ja wierze że będzie dobrze ...musi być:)
ankaa15
-
Kleo
- Rozgrzewający Się

Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 8:34 am Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
Czesc Ankaa 15
Czy mozesz mi napisac gdzie robilas tak tanie usg?
Bo ja wlasnie wybieram sie na to przeswietlenie ale slyszlaam wlasnie ze od 100zl mozna zaczac w ogole rozmowe na ten temat.
Pozdrawiam
--------------------------------------------------------------------------------
Czesc Ankaa 15
Czy mozesz mi napisac gdzie robilas tak tanie usg?
Bo ja wlasnie wybieram sie na to przeswietlenie ale slyszlaam wlasnie ze od 100zl mozna zaczac w ogole rozmowe na ten temat.
Pozdrawiam
kleo