Buty z LIDLa

Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapa wg Ciebie tak. Ale w swojej recenzji sam przyznałeś, że wiele rzeczy będziesz mógł stwierdzić za kilka miesięcy.
Dlatego ja osobiście jestem przeciwny pisaniu recenzji po kilku treningach,bo jeszcze można zmienić zdanie 5 razy. Sam biegach w Cortanach już ok. 400 km i nie podejmuję się jeszcze recenzowania tych butów. Może jak się miało już te "naście" modeli to ma się większe wyczucie.Pewnie tak jest.
PKO
jazmine
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moja mama sobie kupiła, więc przymierzyłam. Fajny wygodny spadek i dobrze wyprofilowana podeszwa od wewnątrz pięty. Dla mnie na lato zbyt mały przewiew na bank, ale co kto lubi. Wyglądają zgrabnie i sugerują dobrą dynamikę więc dla początkującego biegacza będą na pewno rewelacyjne. Zważyłam z ciekawości- rozmiar 39 - 262 gramy.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja nie miałem kupować, a kupiłem - buty, koszulkę i krótkie legginsy. Z tego wszystkiego pobiegam w spodenkach, a buty i koszulkę "ucywilnię" . Mam szeroką nogę, but wydaje mi się delikatnie za wąski w tym wcięciu w podeszwie - na łażenie pewnie będzie oki, do biegania raczej nie, chyba, że połażę i rozdepczę :) . Koszulka Lidlowa zakupiona kiedyś, gdy była mokra, mocno poobcierała mi piersi, więc z rezerwą podchodzę do ich materiału. Na sucho może być, bo wygląda naprawdę przyzwoicie ;) .
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mungo pisze:Zapa wg Ciebie tak. Ale w swojej recenzji sam przyznałeś, że wiele rzeczy będziesz mógł stwierdzić za kilka miesięcy.
Dlatego ja osobiście jestem przeciwny pisaniu recenzji po kilku treningach,bo jeszcze można zmienić zdanie 5 razy.
Zgadza się. Buty dostałem kilka dni temu. Napisałem swoje odczucia po kilkunastu kilometrach. Chciałem, aby przed pojawieniem się ich w sklepie czytelnik znalazł informację czy warto się nimi zainteresować.
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziś te buty oglądałem - niestety mocno sztywne i "plastikowe" - zdecydowanie wolę ekideny. Spodenki za to kupiłem te przylegające.
zgodnie z naturą!
iza121
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56min

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie buty warte swojej ceny, ba zaryzykuję, że lepsze od nie jednych podstawowych modeli znanych marek. Pierwsze wrażenie zdecydowanie giętkie, lekkie. Osobiście nie odczuwam też braku przewiewności, stopa trzyma się dość dobrze buta, nie lata w nim, fakt jest taki, że są to raczej butki dla "wąskostopych"
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Osobiści nie kupię tych butów bo biegam na niskim profilu ale czegoś tu nie rozumiem. Jedni piszą ,że są bardzo elastyczne a inni ,że sztywne jak plastik. Jedni ,że lekkie a inni ,że rozmiar 39 waży 262g. Jak na razie jedna opinia przeczy zupełnie drugiej
5km-16:48
10km - 35:46
TomoM
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czytasz subiektywne opinie to co się dziwisz. Idź i sprawdź organizmem.

T.
Awatar użytkownika
Octavia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Po pierwszym razie biegania w tych czarno- różowych jest ok:) jak dla mnie bardzo leciutkie i miło się biega:)
gg 44196954
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bjj pisze:Osobiści nie kupię tych butów bo biegam na niskim profilu ale czegoś tu nie rozumiem. Jedni piszą ,że są bardzo elastyczne a inni ,że sztywne jak plastik. Jedni ,że lekkie a inni ,że rozmiar 39 waży 262g. Jak na razie jedna opinia przeczy zupełnie drugiej
But 43 waży wg mojej informacji ok 300g. To z jednej strony neidużo (np. mizuno ważyły u mnie 340g), a z drugiej jednak wcale nie mało - bo nawet ekideny ważą ok 260g. Ja bym zatem powiedział, że waga jest na średnim poziomie, nawet nieco poniżej średniej (mówiąc o klasycznych butach, a nie startowych czy minimalach). Sztywność buta jest jednak wg mnie bardzo duża.
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rozmiar 44 - 294g

Obrazek
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wczoraj macałem lidlowe bucioszki i odczucia mam takie jak zawsze jeśli chodzi o ich paputy. Ciężkie, sztywne i jak zwykle cholernie twardy zapiętek, wg mnie do chodzenia mogą być, do biegania na upartego pewnie też ale ja bym ich na nogi nie założył. Kiepskie papcie. Zdecydowanie ekideny są fajniejsze mimo ich żałosnego wyglądu względem oczojebnie-kolorowych lidlaków.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Adam Pawłowski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47min

Nieprzeczytany post

Ja wczoraj pierwszy raz poszedłem biegać w tych lidlowych bucikach i jak dla mnie są ok, mam rozmiar 43 i dość dobrze się biega, lepiej na pewno niż w moich Nike Elastico, w butach które są przeznaczone do grania w piłkę nożną na halę. Na razie nie kupowałem butów bo brakowało hajsu, a kupiłem tanie w lidlu. Potem pomyśli się o Asicsach. No to też przebiegłem w tych butach 8,43 km i nie odczuwałem bólu stóp, czy czego innego, w parze ze skarpetami sportowymi o wiele lepiej trzyma się w nich stopa, polecam! A tak samo w lidlu kupiłem obcisłe spodenki i tą koszulkę (o koszulki u nas walczyło się w lidlu, na chwilę jedną odłożyłem to podleciał dziadek, zabrał i spierdziela :D).
Awatar użytkownika
Meetyou
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:46

Nieprzeczytany post

Pierwszy trening w nowych butach już odbyłem. Na pewno bardziej czuję stopę w tych butach, łatwiej jest mi odbijać się śródstopiem od podłoża. Buty lekkie, dosyć przewiewne. Po 10km tyle mogę powiedzieć :).
Oczywiście radziłbym każdemu zainteresowanemu tymi butami osobiście przejść się do Lidla we własnej okolicy, ponieważ ile użytkowników tyle różnych stóp, każdy wyraża własne subiektywne odczucia co do jakości i wygody ww butów.

Koszulkę również kupiłem i przetestowałem na treningu. Biegłem w lekkiej mrzawce. Koszulka nie przylega do ciała, jest leciutka, nie podrażnia, jak dla osoby nie wymagającej nie wiadomo czego to wg mnie w sam raz.
"Biega­nie jest dla mnie pożytecznym ćwicze­niem. Chodzi o to, czy byłem, czy nie byłem lep­szy niż wczo­raj. W biegach je­dynym prze­ciw­ni­kiem, ja­kiego ma się do po­kona­nia, jes­teśmy my sa­mi i to, ja­cy by­liśmy wczo­raj".
Obrazek
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bjj pisze:Osobiści nie kupię tych butów bo biegam na niskim profilu ale czegoś tu nie rozumiem. Jedni piszą ,że są bardzo elastyczne a inni ,że sztywne jak plastik. Jedni ,że lekkie a inni ,że rozmiar 39 waży 262g. Jak na razie jedna opinia przeczy zupełnie drugiej
Z jednej strony użytkownicy opisują subiektywne odczucia, z drugiej - nie wszystkie buty w tej ofercie były takie same, tzn. różniły się nie tylko kolorem. Z tego co na szybko wymacałem, na pewno były przynajmniej dwa rodzaje podeszwy, jeden bardziej elastyczny (nie miał takiego bardzo sztywnego plastiku pod łukiem stopy). Najpewniej były także różne rodzaje cholewki - mniej i bardziej oddychające.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ