Co lekarz to opinia więc...Dowiedziałem się ,że mam luźne więzadło i jeszcze nie kwalifikuje się do cięcia.
Moje pytanie brzmi -co robić ,żeby w dalszym ciągu się nie kwalifikować i jakie ćwiczenia poza tymi na czworogłowy pomogą w tym,żeby luźne być przestało.
Więzadła
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ćwiczenia izometryczne, czyli takie gdy pracuje sam mięsień, bez ciężarków, nie powinny zaszkodzić.
Na fizjoterapiach, rehabilitacjach takie ćwiczenia wykonują pacjenci po jakiś zabiegach, z jeszcze nie dokońca sprawnymi nogami (oczywiście czasami jest to klka tyg, czasami parę miesięcy po jakimś zabiegu).
Masz wątpliwości skontaktuj się z medykiem- najlepiej specem od medycyny sportowej- mniej wśród nich matołków.
Na fizjoterapiach, rehabilitacjach takie ćwiczenia wykonują pacjenci po jakiś zabiegach, z jeszcze nie dokońca sprawnymi nogami (oczywiście czasami jest to klka tyg, czasami parę miesięcy po jakimś zabiegu).
Masz wątpliwości skontaktuj się z medykiem- najlepiej specem od medycyny sportowej- mniej wśród nich matołków.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.