Zakup zegarka z GPS-em.

daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:06
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

sprawdz go wcześniej bo na biegu będziesz się początkowe kilometry gapił w zegarek :P
Obrazek
PKO
aromiro6
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:30
Życiówka w maratonie: 3:58:56

Nieprzeczytany post

Zgadza się dziś się z nim przebiegłem i gapiłem się w niego co chwilę hehe, ale kilosy mierzy dokładnie, łapie szybko sygnał, jest ok, jestem zadowolony, ale nie wiem jak ustawić alarm że np. 10 km chce zrobić w jakimś tam czasie albo z daną prędkością i aby mnie informował że za szybko lub wolno- nie wiem jak mam to ustawić??Proszę o pomoc. Z góry Dziękuje i Pozdrawiam
daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:06

Nieprzeczytany post

ustawiasz wirtualnego partnera żeby biegł w tempie 6 min/km :) i wyświetla ci czas jaki jest za nim lub o ile go wyprzedzasz, dystans jaki was dzieli też się wyświetla ;)

oczywiscie najpierw trzeba włączyć WP w ustawieniach :P

ewentualnie musisz usawić sobie żeby wyświetlało tempo (lub prędkość) i się tego trzymać ;)
Obrazek
Ponezi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

P@weł pisze:Popieram, że wygodniejszy. To zdecydowało z zamianie. Ale co do telefonu i jego dzwonienia, to akurat zdania są podzielone. Owszem, nie lubiłem i nie lubię jak mi dzwoni podczas biegu, bo i tak rozmowa się nie klei, ale primo - jest kontakt ze światem "w razie Niemca" ;) , secundo - często komórka pełni rolę mp3ki, jak ktoś lubi muzykę (ja tak) podczas treningu, to ma wszystko w jednym urządzeniu. Telefon przy pupie podczas biegania to jest kwestia indywidualnego wyboru co kto lubi i uważa za ważne :hej: . Dodam, że mimo zegarka i tam mam smartfona ze sobą i to nie małego, bo służy mi również jako aparat.
Biegając w regularnych porach, to zawsze można uczulić znajomych, że jest się wtedy nieosiągalnym z racji braku telefonu i oddzwonię jak wrócę
też sobie nie wyobrażam biegania bez muzyki, ale zdecydowałem się zakupić mp3 które nie ciąży mi podczas biegu jak telefon, bo 100-gramowy kloc w kieszeni nie jest zbyt poręczny ;)
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ponezi pisze:Biegając w regularnych porach, to zawsze można uczulić znajomych, że jest się wtedy nieosiągalnym z racji braku telefonu i oddzwonię jak wrócę
też sobie nie wyobrażam biegania bez muzyki, ale zdecydowałem się zakupić mp3 które nie ciąży mi podczas biegu jak telefon, bo 100-gramowy kloc w kieszeni nie jest zbyt poręczny ;)
Zgoda. Te 100g coś tam waży, w porównaniu z mp3-ką...Tak, jak napisałem - zależy od podstawowej decyzji: chcę mieć awaryjny kontakt, czy nie. Duże znaczenie mają okoliczności treningu - to oczywiste, że biegając w kwadracie ulic niedaleko domu absurdem może być targanie ze sobą 100-gramowego balastu ;) . Ja trochę wypaczony jestem, bo na bieganie zawsze podjeżdżam autem do lasu, z dala od domu, a potem zanurzam się w ścieżki pośród krzaków ;), zimą po zmroku z czołówką..Z telefonem jest mi raźniej, gdyby mnie np. w przedłużenie pleców ukłuł dzik, albo dopadł jakiś puszczony luzem dingo, nie mówiąc już o wyposzczonym, dwumetrowym kuracjuszu zakładu penitencjarnego :D :D ....
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pawle, wystarczyłaby poważniejsza kontuzja nogi i ten telefon zawsze pozwoli wezwać potrzebną pomoc. Dzika w to nie trzeba mieszać ;)
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
aromiro6
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam jeszcze jedno pytanie- dot. Garmina 405- jak ustawić alarm np. dot tempa??Vp mam ustawiony, alarmy też ale nic mi nie piszczy czy co tam jak mam szybsze lub wolniejsze tempo od ustawionego, co jest nie tak w moim ustawieniu??prosze o info krok po kroku
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

aromiro6 pisze:Mam jeszcze jedno pytanie- dot. Garmina 405- jak ustawić alarm np. dot tempa??Vp mam ustawiony, alarmy też ale nic mi nie piszczy czy co tam jak mam szybsze lub wolniejsze tempo od ustawionego, co jest nie tak w moim ustawieniu??prosze o info krok po kroku
Sam jestem ciekaw jak to jest, bo mimo że przejrzałem kilka recenzji pisanych i w postaci ruchowym obrazków, to jednak nie wszystkie niuanse - istotne z mojego punktu widzenia - zostały przedstawione. Nie wiem czy ten alarm nie dotyczy wyłącznie pikania w czasie przechodzenia z jednej strefy do drugiej (interwał) lub w momencie osiągnięcia określonego celu (dystans, czas). A próbowałeś bawić się ustawieniami zaawansowanego treningu, który planujesz... na komputerze (wow, super praktyczne rozwiązanie...)?
Obrazek

Blog|Komentarze

daniel488
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

@ulkos a do którego Decathlona dzwoniłeś? Bo na necie tego Garmina 210 już nie mają jak widać. A jak przeklikałem przez dostępność w sklepach to tylko w Warszawie jest niby stacjonarnie dostępny taniej.
aromiro6
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie nie próbowałem, bo nawet szczerze mówiąc nie wiem jak to zrobić, zegarek mam nie całek dwa tygodnie, więc jak byś mógł mi powiedzieć, jak za pomocą jakiego programu miałbym, to uczynić to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

aromiro6 pisze:Nie nie próbowałem, bo nawet szczerze mówiąc nie wiem jak to zrobić, zegarek mam nie całek dwa tygodnie, więc jak byś mógł mi powiedzieć, jak za pomocą jakiego programu miałbym, to uczynić to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
Poczytaj manuala ze strony Garmina - tam jest bodaj wszystko. A programować treningi można na dwa sposoby - przez Garmin Connect i Garmin Training Centre czy coś w ten deseń.
Obrazek

Blog|Komentarze

Dryblas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50m

Nieprzeczytany post

daniel488 pisze:@ulkos a do którego Decathlona dzwoniłeś? Bo na necie tego Garmina 210 już nie mają jak widać. A jak przeklikałem przez dostępność w sklepach to tylko w Warszawie jest niby stacjonarnie dostępny taniej.
Kupiłem go 2 dni temu we Wrocławiu. Najpierw sprawdziłem stany na stronie Decathlonu. Zadzwoniłem (dodzwoniłem się za 10 razem, po 2h prób, ale nie wieszam na nich psów, duży sklep mają, wiem jak to jest), zapytałem czy rzeczywiście są i czy kosztują 699zł. Po uzyskaniu odpowiedzi twierdzącej poprosiłem o zarezerwowanie i odłożenie dla mnie (co było dobrą decyzją, bo na sklepie ich nie widziałem i nie wiem czy by mi znaleźli jakbym kupował "na żywca").

Jeżeli masz blisko jakiś Decathlon to warto się wybrać, jeżeli nie to może przez jakiegoś znajomego? 200 zł to spora obniżka...
daniel488
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kwiat pisze:Kupiłem go 2 dni temu we Wrocławiu. Najpierw sprawdziłem stany na stronie Decathlonu. Zadzwoniłem (dodzwoniłem się za 10 razem, po 2h prób, ale nie wieszam na nich psów, duży sklep mają, wiem jak to jest), zapytałem czy rzeczywiście są i czy kosztują 699zł. Po uzyskaniu odpowiedzi twierdzącej poprosiłem o zarezerwowanie i odłożenie dla mnie (co było dobrą decyzją, bo na sklepie ich nie widziałem i nie wiem czy by mi znaleźli jakbym kupował "na żywca").

Jeżeli masz blisko jakiś Decathlon to warto się wybrać, jeżeli nie to może przez jakiegoś znajomego? 200 zł to spora obniżka...
Mam 15 minut na Bielany :) Dzięki wielkie!

EDIT:
Na Bielanach twierdzą, że 899zł. Mam nadzieję, że to był ten drugi, ale tak jak pisałeś, dodzwonić się nie sposób.

Inna sprawa. Jak jest z gwarancją na taki zegarek? Bo są też inne źródła, choćby sklepy na allegro, gdzie są one tańsze. Już nie mówiąc o kupowaniu z zagranicy, np. Włochy na eBayu. Wie ktoś jak to działa w Garminie? Mogą być później kłopoty? Musi być autoryzowany sprzedawca?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ