bolace kolano

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
romus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
mam problem ponad rok temu rozwalilem sobie kolano na meczu przez 2 miechy nic lekarz nie wykrywal psozedlem do innego i stwierdzil ze mam naderwane wiazadla przy zepce ( czy jakos tak, moglem sie pomylic). Lekarz mi przepisal Pascledine 300 oraz movalis 7,5 mg i pomoglo jednak przestalem brac po miesiacy i po jakims czasie znowu zaczolo bolec, teraz bole sie nasilaja i nie wiem co robic :( w przyszlym miesiacu mamy zawody w reczna, a potem w noge na hali. Prosze o pomoc jak zlagodzic bol  lub wogole sie wyzbyc tej "kontuzji". Zastanawiam się tez nad pojsciem znow do lekarza
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
dianaaa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

do lekarza to powinienes sie wybrac, no i moge Ci powiedziec nie wiem czy wyda Ci sie to pocieszające ale im wiekszy bol tym lepszy stan kolana wiem ze pewnie Cię to zdziwi bo powinno byz na odwrot no ale taka jest prawda wiesz ciezko powiedziec co moglbys jesio zrobic mozesz np. zakupic w aptece plastry ktore dzialja przeciwbolowo nakelja sie je na bolące miejsca, w sumie to nie wiem co sie robi gdy sa ponadrywane wiezadla chyba nic bo ja tez mialam jedno wiezadlo naderwane i lekarz powiedzial ze to leczy sie zachowawczo.
Diana
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem, tylko wzmocnienie mięśni ud (zwłaszcza czworogłowych) może zapobiec w przyszłości tego typu problemom.
Ale w Twoim przypadku, jakiś rehabilitant lub fizjoterapeta, powininen ocenić jak są one ukształtowane, i które partie należałoby bardziej, a które mniej wzmocnić.

Ćwiczenia takie powinnieneś robić prawie codziennie. A uprawianie sportu zgodnie z zasadą- "Do granicy bólu wszystko jest dozwolone"
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
ODPOWIEDZ