Bieganie po kontuzji

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Robert19966991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, mam pytanie.
Tej zimy miałem problemy z kolanami, zapalenie chrząstek, i do tej pory nic nie ćwiczyłem bo chciałem jak najszybciej wrócić do zdrowia. Jak teraz zacząć z bieganiem? Wiem, że najlepsze by były interwały, ale to raczej nie dla mnie, bo jak zacznę biegać to raczej się już nie zatrzymuje ani nie zwalniam tempa. Wydaje mi się, że przez kilka dni nie biegać więcej niż 3 km i zobaczyć jak będzie z kolanami np. po tygodniu a potem co tydzień zwiększać powoli dystans. Co Wy o tym myślicie? Bo nie chciałbym coś znowu mieć z kolanami. Pozdrawiam
PKO
basket27
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:08
Życiówka w maratonie: 3:12:00

Nieprzeczytany post

Jak ja wracałem po kontuzji to zalecono mi: Chodzenie na basen w celu wzmocnienia mięśni, branie preparatów na odbudowe chrząstek (ja brałem ForFlex), chodzenie na siłownię i lekki trening obciążeniowy lekki!!! Tam korzystaj z orbitera czy jak to się nazywa. Później pomyśl o ortezie SPORTOWEJ a nie ortopedycznej dobierz ją sobie we właściwy sposób i powoli zacznij biegać:)
Jak nie wiesz jak dobrać orteze to mi pomogła babka z jednej firmy(ale bez reklamy) na priv Ci napiszę jak bd chciał;p
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Owszem, MSZ zaczynać bardzo lajtowo i ostrożnie do przodu nasłuchując co mówi ciało. I jeszcze to:

http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 49#p580347
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ