Bardzo powazna kontuzja kolanka =(

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
lalesia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moj chlopak miesiac temu odniosl ciezki wypadek na zawodach kick-boxingowych. W czasie walki dostal mocne kopniecie na zablokowane kolano i w wyniku tego mial zerwane 3 wiezadla oraz zlamana rzepke na 4 czesci! Przeszedl rekonstrukcje kolana w instytucie medycyny sportowej w USA. Lekarze twierdza, ze operacja przebiegla zaskakujaco dobrze a rezultaty sa pozytywne, ale dziwi nas ze rechabilitacja ma zaczac sie dopiero za 10 miesiecy. Przez ten czas (cale 10 miesiecy!!!) ma calkowity zakaz obciazania nogi i wykonywania jakichkolwiek ruchow. Czy przez tak dlugi czas nie nastapi zanik miesni? No i podstawowe pytanie, na ktore operujacy lekarze nie chcieli udzielic odpowiedzi: czy kiedykolwiek bedzie w stanie normalnie poslugiwac sie kontuzjowana noga? Z gory dziekuje za odpowiedzi na moje watpliwosci. Pozdrawiam
Powrót do góry
PKO
InVictus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Po 10 miesiącach bez ruchu napewno nastąpi zanik mięśni.Ale na szczęście są ćwiczenia izometryczne.
A swoją drogą to ma cholerne szczęście ,że tak się nim zaopiekowano
Awatar użytkownika
dianaaa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tak ale nie wiem czy takie cwiczenia sa w stanie bardzo pomoc w utrzymaniu miesnia az tak dobrze sie na tych sprawach nie znam ale przeciez mozna sie skontaktowac z dobrym specjalista w polsce i zapytac co on na ten temat mysli bo mi osobiscie te 10mies bez ruchu sie nie podoba, pozdrawiam

g-g:1032759
----------------------------
jesli ktos chce namiar na dobrego ortopede to zapraszam =]
Diana
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ